Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ogrzewanie niedziała
Autor Wiadomość
ćwiek 
Forumowicz

Auto: Galant 2.0TD 93r.
Wysłany: 21-02-2009, 07:36   Ogrzewanie niedziała

witam mam taki problem nawet gdy silnik się nagrzeje (wskazówka temp. prawię na środku) dalej mam chłodno w aucie dodam ze gdy podniosę maskę i zwiększę obroty jedna z rurek do nagrzewnicy się kurczy i ostatnio mi z nagrzewnicy płyn uciekł bo miałem mokra podłogę w środku w czym może być problem?

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 21-02-2009, 11:04   

Nagrzewnica brudna/ zakamieniona jak jeszcze przecieka , to moim zdaniem nadaje się do wymiany?
Renata
EA5W

siudii 
Mitsumaniak
01221/KMM

Auto: Galant 2.0 GLSi 92r. BLOS
Wysłany: 21-02-2009, 11:35   

Bez wykręcania możesz odpiąć rurki prowadzące do niej płyn i spróbować przepłukać ją jakimś odkamieniaczem albo podobnie działającym środkiem i liczyć na to, że jest szczelna, tylko obserwuj czy ci się to wszystko przez nagrzewnice na podłogę nie wylewa. Jednak na twoim miejscu najpierw dokładnie zlokalizowałbym wyciek żeby mieć pewność, że jest szczelnie i tu chyba trzeba będzie niestety wyciągnąć nagrzewnicę żeby ją dokładnie sprawdzić. Po wyjęciu można ją porządnie przepłukać i ewentualne nieszczelności spróbować zakleić specyfikiem do klejenia chłodnic. Najlepiej oczywiście wymienić nagrzewnice.

ćwiek 
Forumowicz

Wysłany: 22-02-2009, 07:43   

Dzięki z odp Najpierw spróbuje jakoś wyczyścić bez demontażu.

I jeszcze mam pytanie silniczek od otwierania i zamykania wewnętrznego oiegu powietrza ma cały czas chodzić ? jak dam np wewnętrzny obieg to otwiera klapkę i cały czas kręci się w ta stronę i tak samo z zewnątrz.

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 22-02-2009, 09:08   

ćwiek napisał/a:
jak dam np wewnętrzny obieg to otwiera klapkę i cały czas kręci się w ta stronę i tak samo z zewnątrz.

Masz coś >>TU<< na temat silniczka :)
Renata
EA5W

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 22-02-2009, 17:09   

Ja miałem podobny problem, po zalaniu koncentratem przestał grzać. Na początek zamieniłem przewody, tj. odpływ z dopływem i pomogło. Prawdopodobnie coś zatkało obieg przez nagrzewnicę. Jak to się kurczy przewód? Czy oba przewody są ciepłe?

Przemi80 
Forumowicz
przemi80

Auto: Mitsubishi Galant 2.5 V6
Wysłany: 26-02-2009, 10:14   

Witam! Ja mialem podobnie u siebie i postanowilem przeplukac nagrzewnice zakladajac waz ogrodowy na jeden z przewodow a drugi wypuszczajac pod auto i po odkreceniu wody caly syf wyplukalo.I jak narazie moze bardzo goraco to nie jest ale napewno lepiej grzeje jak przed tym zabiegiem.

ćwiek 
Forumowicz

Wysłany: 07-03-2009, 17:30   

o i jeszcze jedno pytanko mam jedna rurka do nagrzewnicy jest twarda i a druga miękka i elastyczna takie mają być ?

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 07-03-2009, 21:18   

Obie rurki powinny być takie same. Świadczy to o tym, że przez nagrzewnicę nie przepływa płyn. Spróbuj zabieg z odwróceniem przewodów, a jak to nie pomoże to musisz ją wyjąć i spróbować przepłukać...

Odpowiedz do tematu