|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] obroty ciąg dalszy. |
Autor |
Wiadomość |
mały 55
Forumowicz
Auto: LANCER GTS ,2008 cvt.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-04-2009, 21:32 [Cari 1.8 GDI] obroty ciąg dalszy.
|
|
|
Panowie a czy nieszczelny układ wydechowy może mieć wpływ na spadające obroty po nagrzaniu silnika,ew. zapchany katalizator ,jak to sprawdzić? |
|
|
|
 |
Budrys
Forumowicz

Auto: Astra H
|
Wysłany: 01-04-2009, 21:40
|
|
|
Raczej na pewno nie ma nic wspólnego z tym bo niby w jaki sposób. Ja mam też ten problem, jak próbuje się zatrzymać to obroty spadają do "zera" i dopiero po kilku-kilkunastu sekundach rosną do tych 600-700 i tak za małych... |
|
|
|
 |
mały 55
Forumowicz
Auto: LANCER GTS ,2008 cvt.
|
Wysłany: 01-04-2009, 21:47
|
|
|
Słyszałem że zapchany katalizator może przymulić silnik,a nieszczelny wydech przed lambdą może oszukiwać ECU i będzie dawał złą mieszanke . |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 01-04-2009, 22:08
|
|
|
Najpierw standardowe czyszczenie przepustnicy i wszystkich dolotów i wylotów, ale nie tylko , jak macie przepustnicę na wierzchu to wypadało by przeczyścić krokowiec, taka mała banieczka przykręcona na 3 śrubki do przepustnicy, potem montaż i ewentualnie sprawdzenie przepływki (plaster miodu z rezystorem na wlocie powietrza) jeszcze jest zawór ERG pod przepustnicą ale strasznie kiepsko się do niego dostać ,, i dopiero potem szukać innych rzeczy.
Powodzenia |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
|
|