Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EA5A/W 2.5] Nierówna praca silnika
Autor Wiadomość
Daniel
[Usunięty]

Wysłany: 13-10-2008, 17:46   [EA5A/W 2.5] Nierówna praca silnika

Witam, może ktoś mi pomoże, szukałem tego tematu na forum ale nikt nie opisał dokładnie tych samych objawów.
Na wolnych obrotach (650-700)silnik pracuje nierówno, drży. Po zapaleniu zimnego silnika kiedy obroty są wyższe (1200-1300) tez występują drgania. Szukałem wielu przyczyn ale tak naprawde nikt nie jest w stanie powiedzieć co to jest, dzieje się tak na benzynie i na gazie więc wykluczyłem zasilanie. Pozostał zapłon, wymieniłem świece, kopułkę,kable, zmierzyłem ciśnienie w cylindrach (podejrzewałem najgorsze, jest równe i w normie 13,7-13,9), następnie szukałem lewego powietrza-niczego nie znalazłem, restart kompa i programowanie jak wyczytalem na forum- dalej nic. Wygląda na wypadanie zapłonu ale jak to sprawdzić, podłączałem pod urządzenie diagnostyczne i wszystkie podzespoły działają w normie. Czy ktoś miał coś podobnego?
Ostatnio zmieniony przez robertdg 08-03-2015, 22:11, w całości zmieniany 1 raz  

miziek
[Usunięty]

Wysłany: 14-10-2008, 19:15   

moze poducha sie sypie a obroty jalowe powinny byc w granicach 750-800

Daniel
[Usunięty]

Wysłany: 15-10-2008, 12:33   

Poduszka faktycznie była lekko zerwana, ale po naprawie silnik sztywniej się trzyma nadwozia i drgania są jeszcze bardziej odczuwalne także to nie to, a obroty jałowe w tym silniku mają wynosić 650-700 także i to jest w porządku.

mudzin 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant VI kombi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-10-2008, 20:25   

witam serdecznie. wlasnie dzis zalogowalem sie na forum. od sierpnia jestem szczesliwym posiadaczem galanta. miesiac temu zalorzylem instalacje sekwencyjna, od tego czasu auto ma podobne objawy jak u ciebie. silnik jak sie rozgrzeje zaczyna pracowac nierozno, a obroty spadaja na okolo 500/min. wymienilem kable, swiece i palec. nie wiem w czym moze byc problem. prosze o odpowiedz

miziek
[Usunięty]

Wysłany: 17-10-2008, 19:03   

to juz nie od ciebie zalezy czy nie chodzi plynnie czy nie ... jesli na benzynie bylo git przed zalozeniem sekwencji wracaj do warsztatu i niech ci zrobia cacy ...

mudzin 
Forumowicz

Wysłany: 26-10-2008, 19:03   

no wlasnie ze wg warsztatu gazowego auto napewno chodzilo juz wczesniej zle tylko na benzynie tego nie czuc. jest to mozliwe??

bprzemo13 
Mitsumaniak

Auto: gal 2.5 V6, lancer 1.6
Wysłany: 26-10-2008, 19:23   

Miałem podobny problem w lancerku 1.6 sekwencja, silnik pracował nierówno czasami nawet gasł na biegu jałowym.Pojechałem do gazownika, powymieniał filtry coś tam podregulował i jakoś to chodziło przez 2 tygodnie.Pózniej problem znów się pojawił.Postanowiłem zresetować kompa i jak się okazało kabelek który zasilał moduł był poluzowany i przez to były te skoki obrotów, dokręciłem wszystko i lancerek do dzisiaj fruwa.Niepotrzebnie dałem zarobić frajerowi stówkę za wymianę 2 filtrów.Powodzenia

Daniel
[Usunięty]

Wysłany: 27-10-2008, 11:55   

No właśnie, być może i u mnie chodzi o jakąś drobną pierdołę, ale jak to znaleźć. W dalszym ciągu stawiam na zapłon, tylko dlaczego po zresetowaniu kompa przez dwa dni jest znaczna poprawa?(niezależnie benz/gaz). Ostatnia diagnoza to być może komputer ale musiał bym mieć na podmiankę.

mudzin 
Forumowicz

Wysłany: 27-10-2008, 21:22   

a czy komputer z gazu moze wplywac na dzialanie auta na benzynie??

bprzemo13 
Mitsumaniak

Auto: gal 2.5 V6, lancer 1.6
Wysłany: 27-10-2008, 21:56   

Teoretycznie nie.Ale u mnie po dokręceniu kabelka wszystko hula i na gazie jak i na benzynie.

kooks 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant 2,5 1999r
Wysłany: 02-11-2008, 12:28   

tez mam taki sam problem i nikt nie moze znalesc przyczyny, wymienione kable, swiece, aparat zaplonowy i nie mam pojeca czego dalej szukac

Kozik
[Usunięty]

Wysłany: 14-04-2009, 14:42   

Ja mam trochę inny problem, szarpie mi na wolnych obrotach ale tylko na bezynie, jak włącze lpg to jest wszystko galanto. Może wiecie co to może być???????

kooks 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant 2,5 1999r
Wysłany: 14-04-2009, 15:50   

moj problem niestety nadal nie rozwiazany :cry:

pablo diablo 
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 Gls Lancer 1.8 DID
Wysłany: 14-04-2009, 23:44   

panowie słyszałem ze na gazie to lubi psuć sie silniczek krokowy ja w swoim mam gaz od roku i zauważyłem bardzo lekie skoki obrotów nie przeszkadza mi to szczególnie....

Kozik
[Usunięty]

Wysłany: 15-04-2009, 14:23   

tyle że u mnie na gazie smiga , a na bęzynie się ksztusi (mimo że wlałem wczoraj V power racing) ile moze kosztować wymiana wtrysków?

Odpowiedz do tematu