Zamknięty przez: Kmer 17-10-2009, 21:16 |
BARDZO PILNA SPRWA!! |
Autor |
Wiadomość |
pablozpuebla
Forumowicz
Auto: Avance V6 '99
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-04-2009, 20:53 BARDZO PILNA SPRWA!!
|
|
|
cZY MOZE MI KTOS POWIEDZIEC CO TO MOZE BYC ZA INSTALACJA GAZOWA, BO MI TO NIE WYGLADA NA SEKWENCJE, AUTO JEST Z BELGII I MUSZe podjac w miare szybka decyzje http://mail.google.com/ma...&disp=inline&zw |
_________________ pzdr |
|
|
|
 |
pan_slonik
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.0 EA2
Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Kwi 2006 Posty: 90 Skąd: krakow
|
Wysłany: 14-04-2009, 21:22
|
|
|
to moze podasz linka? |
|
|
|
 |
pablozpuebla
Forumowicz
|
Wysłany: 14-04-2009, 21:27
|
|
|
w linku nie ma zdjecia komory silnika to co wrzucilem wyzej jest zrobione przez wlasciciela, ktory twierdzi ze to sekwencja dlatego pytam, czy tam ja zkladaja od spodu silnika czy cos, wiec jezeli ktos sie z tym spotkal to prosze o pomoc
[ Dodano: 14-04-2009, 21:30 ]
ps czy w takim silniku wogole mial by prawo istniec gaz bez sekwencji? |
_________________ pzdr |
|
|
|
 |
pablozpuebla
Forumowicz
|
Wysłany: 14-04-2009, 21:34
|
|
|
zaraz sprubuje cos z tym zrobic |
_________________ pzdr |
|
|
|
 |
Marti
Mitsumaniak

Auto: Yamaha FJR 1300, Kia Carens2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Paź 2007 Posty: 877 Skąd: Brzeg
|
Wysłany: 14-04-2009, 21:40
|
|
|
pablozpuebla po kolei:
1. NIE KRZYCZ!!!! na forum piszemy z małej litery
2. Temat powinien zawierać czego lub jakiego auta/problemu rozmowa będzie dotyczyć...
3. link odnosi się do poczty gmail |
|
 |
pablozpuebla
Forumowicz
|
|
|
|
 |
pablozpuebla
Forumowicz
|
Wysłany: 14-04-2009, 22:11
|
|
|
autem jezdzil moj znajomy, mowi, ze wszystko ok, progi zjedzone, ale jezdzi dobrze, silnik ok, skrzynia ok, maglownica sucha, pompa wspomagania nie wyje tylko zastanawia mnie ta instalka no i przebieg troche duzy, co do przewozu to tak jak pisze wyzej- jutro wraca znajomy i kwestia tego czy sam czy z laweta, a akcyza no coz takie czasy ze trzeba płacic chce sie zamknac w 15 tys bez oc |
_________________ pzdr |
|
|
|
 |
Sylwia
Forumowicz
Auto: Chrysler 3,8 v6 LPG- PRINS
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 14 Gru 2006 Posty: 145 Skąd: tychy
|
Wysłany: 14-04-2009, 22:20
|
|
|
Witam, mój mąż twierdzi że jest to instalacja IMPCO- system amerykański, u nas zwykle zakładana w wózkach widłowych.
nie jest to system sekwencyjny.
ze znalezieniem serwisu będzie problem.
Sylwia |
_________________ Sylwia |
|
|
|
 |
pudzian
Mitsumaniak

Auto: Galant EA5A '99 tiptronic
|
Wysłany: 14-04-2009, 22:52
|
|
|
Ten Galant ma instalację LPI (tak jest napisane w ogłoszeniu).
LPI to instalacja holenderskiej firmy Vialle, 5 generacji, na ciekły gaz montowana fabrycznie w salonie. Sam mam taką (też jest od nowości), jednak trzeba pamiętać że koszty serwisowania są dość spore a i serwisów które się tym zajmą jest nie za wiele. To jedna z niewielu instalacji, które nadają się nawet do silników GDI.
TU znajdziesz więcej o tej instalacji.
Aha, z tego co wiem to w Lublinie jest firma, która się tym zajmuje |
|
|
|
 |
pablozpuebla
Forumowicz
|
Wysłany: 15-04-2009, 08:59
|
|
|
Tylko jest taki mały problem, bo z tego co sie dowiedzialem(zreszta od osoby ktora mieszka w belgii) oni na kazda instalacje sekwencyjna mowia lpi, tak ze to co w ogloszeniu to nie jest wazne, zreszta jezeli typ mowi ze od nowosci jezdzi na gazie to w 98 chyba jeszcze nie montowali lpi, tylko zwyklą sekwencje, generalnie jak zobaczylem tych pare gumowych rur na zdjeciu to jak bym widzial instalacje gazowa z forda mondeo a nie sekwencje z wtryskiwaczami, kurde nie mam pewnosci co do tej instalki, wiec chyba nie bede sie w ciemno ladowal, dzieki wszystkim za pomoc, pzdr
[ Dodano: 15-04-2009, 09:02 ]
ps pudzian czy mozesz wrzucic zdjecie swojej instalki dla porownania |
_________________ pzdr |
|
|
|
 |
pudzian
Mitsumaniak

Auto: Galant EA5A '99 tiptronic
|
Wysłany: 15-04-2009, 20:42
|
|
|
Na szybko mogę wrzucić tylko fotkę komory silnika zrobioną na potrzeby ogłoszenia przez poprzedniego właściciela Gala:
U mnie na większości elementów (np. na butli) widnieje napis "LPI". Może to będzie jakąś wskazówką co to za instalacja? Na zdjęciu za miarką oleju w silniku też to widać. Może warto zapytać też właściciela o dokumentację instalacji? |
|
|
|
 |
pablozpuebla
Forumowicz
|
Wysłany: 16-04-2009, 14:17
|
|
|
pudzian, dzieki za zdjecie, a tak pozatym odpuscilem ten zakup, nie mam pewnosci co do tej instalki a i przebieg tez byl nie mały, za to jak wszystko dobrze sie ułozyto w niedziele jade do niemiec cos poszukac, z racji tego mam tu dwa samochoy w wersji sport http://suchen.mobile.de/f...en&pageNumber=1 , ten troche nie po drodze i drugi centralnie przy trasie przejazdu http://suchen.mobile.de/f...en&pageNumber=3 i teraz dwa pytania -apropo nr2, czy w wersji sport moze byc drewniany srodek, czy jest to poprostu zmieniony zderzak, i drugie pytanie bardziej ogólne, czy licznik, ktory ma 260 wystepuje tylko w wersji sport i czy moze to swiadczyc,ze auto ma juz te lepsze hamulce pzdr |
_________________ pzdr |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14370 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 16-04-2009, 15:11
|
|
|
Pierwszy link nie działa. Co do drugiego to nie wiem, czy były takie wersje. Z tego co widziałem to SE miały przeważnie srebrną konsolę.
A co do przebiegu. Te 260 tys to całkiem realny przebieg, bardziej realny niż 160 dla 11 letniego auta. |
|
|
|
 |
pablozpuebla
Forumowicz
|
Wysłany: 16-04-2009, 15:14
|
|
|
Owczar, nie chodzi mi o przebieg , chodzi mi o licznik(predkosciomierz znaczy), niektore maja 240 te 97 itd, a te nowsze ale jeszcze przed liftingiem 260km/h na budziku, nie wiem czy to dotyczy wszystkich czy to raczej wersja sport |
_________________ pzdr |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14370 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 16-04-2009, 15:19
|
|
|
Ja wiem, że o licznik. Ja pisałem o przebiegu auta z tym LPI którego nie kupiłeś
Z tym licznikiem nie wiem, czemu tak jest. Możliwe, że SE miały jak w polifcie, bo hamulce miały lepsze. A najlepiej dowiedz się o VIN, bo ta deska nie pasuje... |
|
|
|
 |
|