Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
17-10-2009, 21:16
BARDZO PILNA SPRWA!!
Autor Wiadomość
pablozpuebla 
Forumowicz

Auto: Avance V6 '99
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-04-2009, 20:53   BARDZO PILNA SPRWA!!

cZY MOZE MI KTOS POWIEDZIEC CO TO MOZE BYC ZA INSTALACJA GAZOWA, BO MI TO NIE WYGLADA NA SEKWENCJE, AUTO JEST Z BELGII I MUSZe podjac w miare szybka decyzje http://mail.google.com/ma...&disp=inline&zw

pan_slonik 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.0 EA2
Wysłany: 14-04-2009, 21:22   

to moze podasz linka?

pablozpuebla 
Forumowicz

Wysłany: 14-04-2009, 21:27   

w linku nie ma zdjecia komory silnika to co wrzucilem wyzej jest zrobione przez wlasciciela, ktory twierdzi ze to sekwencja dlatego pytam, czy tam ja zkladaja od spodu silnika czy cos, wiec jezeli ktos sie z tym spotkal to prosze o pomoc

[ Dodano: 14-04-2009, 21:30 ]
ps czy w takim silniku wogole mial by prawo istniec gaz bez sekwencji?

pablozpuebla 
Forumowicz

Wysłany: 14-04-2009, 21:34   

zaraz sprubuje cos z tym zrobic

Marti 
Mitsumaniak

Auto: Yamaha FJR 1300, Kia Carens2.0
Wysłany: 14-04-2009, 21:40   

pablozpuebla po kolei:

1. NIE KRZYCZ!!!! na forum piszemy z małej litery
2. Temat powinien zawierać czego lub jakiego auta/problemu rozmowa będzie dotyczyć...
3. link odnosi się do poczty gmail

--------------------------------------------------------------------------------

pablozpuebla 
Forumowicz

Wysłany: 14-04-2009, 21:43   

http://img16.imageshack.us/img16/4319/p4140944.jpg bedzie dzałac?

[ Dodano: 14-04-2009, 21:47 ]
sory poprostu znajomy jutro wraca i zalezalo mi na szybkiej decyzji, tu jest link do ogloszenia auto od nowosci jezdzone na gazie do wziecia za 2500e

[ Dodano: 14-04-2009, 21:47 ]
ps link http://www.autoscout24.pl...id=lfsuvut11m1c :o

pablozpuebla 
Forumowicz

Wysłany: 14-04-2009, 22:11   

autem jezdzil moj znajomy, mowi, ze wszystko ok, progi zjedzone, ale jezdzi dobrze, silnik ok, skrzynia ok, maglownica sucha, pompa wspomagania nie wyje tylko zastanawia mnie ta instalka no i przebieg troche duzy, co do przewozu to tak jak pisze wyzej- jutro wraca znajomy i kwestia tego czy sam czy z laweta, a akcyza no coz takie czasy ze trzeba płacic :wink: chce sie zamknac w 15 tys bez oc

Sylwia 
Forumowicz

Auto: Chrysler 3,8 v6 LPG- PRINS
Pomogła: 4 razy
Wysłany: 14-04-2009, 22:20   

Witam, mój mąż twierdzi że jest to instalacja IMPCO- system amerykański, u nas zwykle zakładana w wózkach widłowych.
nie jest to system sekwencyjny.
ze znalezieniem serwisu będzie problem.

Sylwia

pudzian 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA5A '99 tiptronic
Wysłany: 14-04-2009, 22:52   

Ten Galant ma instalację LPI (tak jest napisane w ogłoszeniu).
LPI to instalacja holenderskiej firmy Vialle, 5 generacji, na ciekły gaz montowana fabrycznie w salonie. Sam mam taką (też jest od nowości), jednak trzeba pamiętać że koszty serwisowania są dość spore a i serwisów które się tym zajmą jest nie za wiele. To jedna z niewielu instalacji, które nadają się nawet do silników GDI.
TU znajdziesz więcej o tej instalacji.
Aha, z tego co wiem to w Lublinie jest firma, która się tym zajmuje :wink:

pablozpuebla 
Forumowicz

Wysłany: 15-04-2009, 08:59   

Tylko jest taki mały problem, bo z tego co sie dowiedzialem(zreszta od osoby ktora mieszka w belgii) oni na kazda instalacje sekwencyjna mowia lpi, tak ze to co w ogloszeniu to nie jest wazne, zreszta jezeli typ mowi ze od nowosci jezdzi na gazie to w 98 chyba jeszcze nie montowali lpi, tylko zwyklą sekwencje, generalnie jak zobaczylem tych pare gumowych rur na zdjeciu to jak bym widzial instalacje gazowa z forda mondeo a nie sekwencje z wtryskiwaczami, kurde nie mam pewnosci co do tej instalki, wiec chyba nie bede sie w ciemno ladowal, dzieki wszystkim za pomoc, pzdr

[ Dodano: 15-04-2009, 09:02 ]
ps pudzian czy mozesz wrzucic zdjecie swojej instalki dla porownania

pudzian 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA5A '99 tiptronic
Wysłany: 15-04-2009, 20:42   

Na szybko mogę wrzucić tylko fotkę komory silnika zrobioną na potrzeby ogłoszenia przez poprzedniego właściciela Gala:

U mnie na większości elementów (np. na butli) widnieje napis "LPI". Może to będzie jakąś wskazówką co to za instalacja? Na zdjęciu za miarką oleju w silniku też to widać. Może warto zapytać też właściciela o dokumentację instalacji?

pablozpuebla 
Forumowicz

Wysłany: 16-04-2009, 14:17   

pudzian, dzieki za zdjecie, a tak pozatym odpuscilem ten zakup, nie mam pewnosci co do tej instalki a i przebieg tez byl nie mały, za to jak wszystko dobrze sie ułozyto w niedziele jade do niemiec cos poszukac, z racji tego mam tu dwa samochoy w wersji sport http://suchen.mobile.de/f...en&pageNumber=1 , ten troche nie po drodze i drugi centralnie przy trasie przejazdu http://suchen.mobile.de/f...en&pageNumber=3 i teraz dwa pytania -apropo nr2, czy w wersji sport moze byc drewniany srodek, czy jest to poprostu zmieniony zderzak, i drugie pytanie bardziej ogólne, czy licznik, ktory ma 260 wystepuje tylko w wersji sport i czy moze to swiadczyc,ze auto ma juz te lepsze hamulce pzdr

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 16-04-2009, 15:11   

Pierwszy link nie działa. Co do drugiego to nie wiem, czy były takie wersje. Z tego co widziałem to SE miały przeważnie srebrną konsolę.
A co do przebiegu. Te 260 tys to całkiem realny przebieg, bardziej realny niż 160 dla 11 letniego auta.

pablozpuebla 
Forumowicz

Wysłany: 16-04-2009, 15:14   

Owczar, nie chodzi mi o przebieg :) , chodzi mi o licznik(predkosciomierz znaczy), niektore maja 240 te 97 itd, a te nowsze ale jeszcze przed liftingiem 260km/h na budziku, nie wiem czy to dotyczy wszystkich czy to raczej wersja sport

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 16-04-2009, 15:19   

Ja wiem, że o licznik. Ja pisałem o przebiegu auta z tym LPI którego nie kupiłeś ;)
Z tym licznikiem nie wiem, czemu tak jest. Możliwe, że SE miały jak w polifcie, bo hamulce miały lepsze. A najlepiej dowiedz się o VIN, bo ta deska nie pasuje...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi