Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[E55A 2.0] Wentylator nie chodzi
Autor Wiadomość
Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-04-2009, 11:59   

Ciężko powiedzie. Rezystancja 0,4 to praktycznie zwarcie. Chocidzło mi o to, żeby ktoś zmierzył przy jakiej rezystancji włącza się wentylator.
Tylko co dziwne. Napisałeś, że jak wyciągniesz wtyczkę to went się włącza. Ale odrazu czy jak zwierasz kostkę?

nikiniko 
Mitsumaniak
Andrzej

Auto: Galant Elegance 01' EA2A 2,0
Wysłany: 17-04-2009, 12:10   

Od razu załącza się bez zwierania kostki
nawet zrobiłem ten przekaźnik : R/F (HI) VENT RAD (MAUT VIT) KUHL/VENT (OBEN) na krótko i zadziałał wentylator, tak jak napisane tu:
http://forum.mitsumaniaki...ight=wentylator

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 17-04-2009, 12:37   

No to coś jest nie tak. Wentylator włącza Ci się jak ma rozwarcie, czyli "nieskończoną" rezystancję. A powinien jak ma zwarcie na czujniku. Czujnik masz 2 pinowy? Dziwna sprawa. Większość czujników działa tak, że im większa temp, tym mniejsza rezystancja. Możliwe, że masz coś nie tak podłączone przy przekaźniku. Cięzko mi cokolwiek diagnozować na odległość, bo trzebaby posprawdzać jakie napięcia są na przekaźniku, w jaki sposób przełącza, czy jest sterowanie masą czy plusem. Gdybym miał service manual to mógłbym coś więcej pomóc.

DAREX2006 
Mitsumaniak

Auto: GALANT 2,5 V6
Wysłany: 06-05-2009, 19:52   

wita czytam ten post i postanowiłem również zadac pytanie bo od wczoraj mam dziwny objaw a mianowicie od momentu włączenia zapłonu wentylator zaczyna zasuwac dodam ze nawet na zimnym silniku dziwne co nie ,co o tym sadzicie

gradio
[Usunięty]

Wysłany: 07-05-2009, 21:27   

DAREX2006 napisał/a:
włączenia zapłonu wentylator zaczyna zasuwac dodam ze nawet na zimnym silniku dziwne co nie ,co o tym sadzicie

masz klimę??

nikiniko 
Mitsumaniak
Andrzej

Auto: Galant Elegance 01' EA2A 2,0
Wysłany: 23-02-2010, 14:34   

Wentylator w moim miśku od dzisiaj kręci się, po wymianie kondensatorów w ECU .

To jak by ktoś miał podobny problem :wink:

Odpowiedz do tematu