Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[E33A 2.0] za co zwrócić uwagę przy tym silniku
Autor Wiadomość
Smalcyk 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi galant
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-04-2009, 20:31   [E33A 2.0] za co zwrócić uwagę przy tym silniku

umówiłem się na jutro na oględziny Tego Galanta na co zwrócić szczególną uwagę przy oglądaniu ?

Postremus 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2.0
Wysłany: 22-04-2009, 20:43   

Zwróć uwagę na silnik, także zwróć uwagę na szyby zobacz gumy czy czasem nie ma "wody" za szybami, jeśli ma gaz to patrz czy ma wszystkie papiery i niech da Ci ostatni paragon czy zaświadczenie o czyszczeniu gazu ;)

siudii 
Mitsumaniak
01221/KMM

Auto: Galant 2.0 GLSi 92r. BLOS
Wysłany: 22-04-2009, 22:12   

Posłuchaj czy po odpaleniu nie tłuką zawory, z tego co widzę ma fabryczne 18-letnie przewody zapłonowe i świece pewnie też (raczej do wymiany), czymś dziwnym jest zatkany wlew płynu do spryskiwaczy, popatrz na połączenie przedniego błotnika z progiem bo tam lubią gnić, oczywiście nie ma tyle mocy ile jest napisane w ogłoszeniu (fabrycznie ma 109KM), nie zapomnij włączyć i sprawdzić klimę, widać trochę rdzy.
To bardziej takie głupoty żeby się coś targować niż wady.

Jeżeli mechanicznie jest sprawny i klima działa to za te pieniądze warto.

gondoljerzy
[Usunięty]

Wysłany: 22-04-2009, 22:20   

Przy tak niskiej cenie za cały samochód można się spodziewać dogorywającego silnika. Jeśli to możliwe to zanim pojedziesz oglądać samochód powinieneś przejechać się jakimś zdrowym egzemplarzem któregoś z klubowiczów. Może masz kogoś takiego w swojej okolicy?
Dobrze by też było umówić się na oglądania auta na rano i przyjechać jeszcze z godzinę wcześniej. Chodzi o to żeby odpalać zupełnie zimny silnik po chłodnej nocy. Wtedy będzie widać jak zapala, czy przy zapalaniu puści olejowego dymka, czy klekoczą popychacze hydrauliczne, czy nie robią się jakieś jaja z obrotami na zimno itp. Gdyby jeszcze później na ciepło sprawdzić ciśnienie sprężania, zerknąć czy po solidnym rozgrzaniu silnika nie zaczyna dymić z rury to już cokolwiek można o silniku prorokować.

Postremus 
Forumowicz

Wysłany: 23-04-2009, 08:12   

Za 1500 nie ma co się spodziewać super samochodu ;) chyba, że ten samochód był od jakiegoś starszego pana lub od rodziny, która chce się pozbyć samochodu. Mój Gal także został zakupiony za 1500 i szczerze to gdzieś kolejne tyle muszę włożyć w niego. Może zastanów się i uzbieraj kolejne 1500?

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 23-04-2009, 08:29   

obejrzalem zdjecia i poza maska, ktora wyglada jakby sie kiedys 'za mocno otworzyla' oraz rdza na listwie pod swiatlami, to wyglada naprawde spoko
chyba nawet nie byl dzwoniony przodem...

Postremus 
Forumowicz

Wysłany: 23-04-2009, 12:52   

Mój Także wyglądał spoko do póki nie pokazał swojego "ja". Krzyzak, maska się nie otworzyła za mocno ;) tylko otworzyła podczas jazdy. Spójrz uważnie czy nie pluje olejem... niech odpali go z 15 minut i zobacz pod spód.

Smalcyk 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi galant
Wysłany: 23-04-2009, 16:25   

byłem obejrzałem : lakier lichy , kilka miejsc korozji , klima działa ale słabo dmucha , guma na kieluchu amoraa z prawej strony tak jakby była wybita tzn lewy ok a prawy wystrzelona naciagnieta guma do gory , cos skrzypi przy skrecaniu na postoju , uszcz, pod pokr. klawiatury do wymiany , prbolem z obrotami ?:| po do daniu gazu i puszczeniu spadaja obroty ponizej normy i zaraz racaja na swoje miejsce to samo przy odpaleniu klimy obroty spadaja i poc hwili wracaja , elektryka działa wynegocjowałem 300zl i jak myslicie warto brac za 1200zł?

Maretzky85 
Mitsumaniak
Mod Galant E3x

Auto: Galant`88; [4G63T][E39A] VR4
Wysłany: 23-04-2009, 17:29   

Ja osobiście bym brał :D Ale najpierw się upewnij co się stało z amorkiem i czy zawieszenie w związku z tym nie umarło.

"Ż(ona): a co zrobisz ze starym Galantem? (domyślnie - po kupnie rekina)
J(a): będę nim jeździł, gdy rekin pójdzie na złom"
by Krzyżak

-Galant 1.8 Gaźnik 4G37 1988r (złom)
-Galant 2.0 SOHC GLSi, później DOHC GTi 1989r (sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC GTi, potem GTi T 1991r (Sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC Dynamic Turbo 1989r (sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC Turbo VR4 1988r
(Obecny)

-Toyota Corolla 1.3 (Wyjechała do afryki :P )
- Colt C52A na gaźniku z gazolotem

Postremus 
Forumowicz

Wysłany: 23-04-2009, 17:43   

Bierz za 1200 zł będziesz miał czym poszaleć xD szczerze mówiąc to chyba "Twój" gorzej wygląda od mojego ;p chociaż i mój ma amory rozwalone z tyłu.

COLTER80
[Usunięty]

Wysłany: 23-04-2009, 20:07   

Byłem go obejrzec razem ze Smalcem.
Facet jeździ nim już 6 lat.

Klima słabo chłodzi ale i nawiew mimo nastawienia na maxa słabo wieje, tam jest jakiś filtr który może być zapchany ?(gdzie on sie znajduje?)
silnik pracuje równo i cicho, tylko to dławienie przy oduszczeniu gazu(może zapłon źle ustawiony no i świece + przewody)

Opony łyse, na tyle już na punkcie kontrolnym, blachy w słabym stanie, maska mocno pokiereszowana.
Moim zdaniem za 1200zł warto go kupić jeśli nawet trzeba zainwestować w doprowadzenie klimy do stanu właściwego i kupić opony.
Pewnie hamulce też są do wymiany.

Jaki jest koszt przewodów wysokiego napięcia do tego auta ?

Jeden kielich wybity, z jednej strony właściciel wspominal, że wymieniał łożysko, może z drugiej też jest do wymiany i dlatego ta guma jest wybita od dołu.

Nawet się nim nie przejechaliśmy, żeby facet ostygł i zrozumiał że 1tys to dobra cena.

Odpowiedz do tematu