[Cari 1.6] Świece irydowe NGK czy DENSO(do LPG)??? |
Autor |
Wiadomość |
Andreww [Usunięty]
|
Wysłany: 28-04-2009, 12:07 [Cari 1.6] Świece irydowe NGK czy DENSO(do LPG)???
|
|
|
Witam,
Zamierzam wymienić świece. W aucie mam zainstalowany LPG(sekwencja). Poczytałem trochę i widzę, że Denso są lepsze, ale nie produkują świec specjalnie do LPG. Czy lepiej kupić specjalne świece irydowe do gazu NGK czy irydowe(nie do LPG) lepszej firmy Denso??
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Kris1980_147
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 16v + sekwencja
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 10 razy Dołączył: 12 Kwi 2008 Posty: 334 Skąd: Rogoźnik
|
Wysłany: 28-04-2009, 14:17
|
|
|
Ja kupiłem Denso, zmniejszyłem szczelinę i puki co śmiga |
|
|
|
 |
kris80
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 16V (GLS) 97r.
Pomógł: 25 razy Dołączył: 11 Sie 2007 Posty: 727 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 28-04-2009, 21:08
|
|
|
Ja kupiłem Denso ze zmiejszoną szczelina specjalne do lpg i przejechałem juz ok 8000km i jest super. Zadnych wystrzałów itp. |
_________________ Tylko Mitsu
 |
|
|
|
 |
tom1312
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 SOHC 16V GLS +LPG
Pomógł: 4 razy Dołączył: 26 Sty 2008 Posty: 194 Skąd: Komorów/Rzeszów
|
Wysłany: 28-04-2009, 23:20
|
|
|
kris80, jaki model tych DENSO kupiłeś? Też myślę o wymianie bo coś mi szarpie na zimnym silniku na gazie a na benzynie na zimnym jest zmulony. To samo miałem rok temu wymieniłem świeczki na NGK i ustąpiło ale teraz znowu wróciło A zrobiłem na nich 10 tys. |
_________________ "Mitsu" i wszystko jasne
01388/KMM
 |
|
|
|
 |
dylson [Usunięty]
|
Wysłany: 28-04-2009, 23:42
|
|
|
Ja kupilem denso i nie dalo sie autem jezdzic bo co chwile zaplony wypadaly. Wrocilem do starych ngk i jest o niebo lepiej ale tez nie idealnie. Nie wiem czy tak trafilem (duzo osob poleca denso) czy moze te swieczki sa przereklamowane. |
|
|
|
 |
Andreww [Usunięty]
|
Wysłany: 29-04-2009, 12:29
|
|
|
kris80 napisał/a: | Ja kupiłem Denso ze zmiejszoną szczelina specjalne do lpg i przejechałem juz ok 8000km i jest super. Zadnych wystrzałów itp. |
Specjalnie zmniejszona? Samemu zmniejszałeś, czy są takie w sprzedaży? Sorki, laik ze mnie |
|
|
|
 |
kristof
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6+LPG '99(lift)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Sie 2007 Posty: 326 Skąd: Biskupice/Poznań
|
Wysłany: 29-04-2009, 12:39
|
|
|
nie mogłem sie powstrzymać przed kompentarzem..bo w sumie od ostatniej wymiany przez 10kkm jeździłem na zwykłych NGK -> podjechałem do jednego speca od LPG by coś tam poprawił i ten mi właśnie zmniejszał tą szczelinę na świecy...natomiast u innego speca - ten napirawił i wykrył usterkę bez problemów - powiedział mi że ta szczelina to bajka i na zwykłych świecach należy jeździć bez zmiany szczeliny...
I tak teraz moje małe pytanie jak to w końcu jest? bo w sumie nie widzę różnicy w pracy silnika między normalnymi a tymi...
Andreww napisał/a: | Samemu zmniejszałeś, czy są takie w sprzedaży? |
Co do tego -> tak można kupić specjalne świece do LPG
I też można je samemu dorobić...wystarczy chyba coś do odmierzenia szczeliny i młotek ;-p
pozdro |
_________________ The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. |
|
|
|
 |
Andreww [Usunięty]
|
Wysłany: 29-04-2009, 15:39
|
|
|
i tak wracam do mojego pytania: Denso nie produkuje specjalnych do lpg, wiec lepiej specjalne do LPG z NGK czy normalne denso? |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 29-04-2009, 17:40
|
|
|
kup takie jakie sa dedykowane do tego silnika badz BKR6E, nic pod lpg
u siebie mialem komplet BKR6E czyli szczelina 0,9
pozniej dobre BKR6E-11 czyli szczelina 1.1
i nie bylo zadnej roznicy, jak cena ta sama to bym bral te do lpg, jak wyzsza to szkoda pradu |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 29-04-2009, 17:44
|
|
|
w cari 1.6 LPi
jeździłem na zwykłych DENSO oraz na NGK,
takie jak dedykowane, bez kombinacji i wszystko chodzi jak powinno |
|
|
|
 |
adaśko
Mitsumaniak
Auto: Chevrolet Cruze 2.0 163KM
Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 590 Skąd: bielsk podlaski
|
Wysłany: 29-04-2009, 20:22
|
|
|
ja w swojej cari na dens jezdzile bo jak kupiłem ngk to auto mialo problemy z odpalaniem wiec niepolecam swiec ngk.po powrocie do denso wszystko wrocilo do normy:) ja bym polecał denso |
|
|
|
 |
|