Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
08-06-2007, 19:54
[ATOS] Hyundai Atos
Autor Wiadomość
wlad
[Usunięty]

Wysłany: 27-08-2007, 21:05   [ATOS]

wlasnie nabylem atosa[w sumie dla zony].jest to wersja z automatycznym sprzeglem i nigdzie nie moge znalezc informacji na temat ew.awaryjnosci i sposobu uzywania w/w.
mial moze ktos do czynienia z takim wynalazkiem?
no i jeszcze jedna sprawa-z ksiazki obslugi wynika,ze olej w skrzyni biegow trzeba wymieniac co 30 tys.km .to chyba zart....
Ostatnio zmieniony przez e-gen 23-01-2008, 15:37, w całości zmieniany 1 raz  

e-gen 
moderator

Auto: Clio II ph2 1.4 16v (k4j c710)
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-01-2008, 23:40   

wlad napisał/a:
z ksiazki obslugi wynika,ze olej w skrzyni biegow trzeba wymieniac co 30 tys.km .to chyba zart....

30 kkm to chyba nie żart - słyszałem przy innych modelach Hyundaia o takim przebiegu dla wymiany.

wlad
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2008, 08:15   

e-gen napisał/a:
30 kkm to chyba nie żart

w przypadku atosa to na pewno nie zart-zdazylem juz wymienic olej [po 60 kkm]i tak czarnego oleju jeszcze w zyciu nie widzialem...a nie byl wymieniany od nowosci.
natomiast co do np.accenta 2 to polemizowal bym-zarowno w ksiazce auta jak i w rozpisce serwisowej sa tylko kontrole poziomu co 30 kkm.nic nie ma o wymianie-a grafik serwisu konczy sie przy 160kkm.ja mam zrobione 100kkm i nie widze zadnych zlych objawow.w przypadku atosa pisalo o wymianie co 30kkm.

tomx1 
Nowy Forumowicz

Auto: Lanos 2.0, colt cz5 1.3
Wysłany: 26-05-2009, 09:02   

Witam
Olej lepiej wymieniac co 15 tys. km lub co rok (te wymiany co 30 tys. km to bardziej chwyt marketingowy niz rzeczywistosc) :)
A co do samego atosa, to mam taki (ten wysoki, '99) w rodzinie od nowosci, teraz ma 140kkm (110kkm na lpg) i żaadnej awarii :shock: ja sam mialem matiza, wiec moge porownac:
-atos przyspiesza nieco szybciej (na I i II duzo szybciej, ale na III juz slabnie, na IV matiz szybszy(po lekkich modyfikacjach :P )), obciazony juz duzo lepiej od matiza
-dużo pojemniejszy
-ma sztywniejsze i trwalsze zawieszenie
-ale odpowiedzialnego za hamulce powinni rozstrzelac, słabe, łatwo je przegrzac, tarcze szybko sie wichrują. Juz same klocki matiz ma na oko ze 2 razy wieksze :?
-Wnetrze szare i okrutnie plastikowe

Odpowiedz do tematu