|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Carisma] Podłokietnik Cari po lifcie |
Autor |
Wiadomość |
pamar
Mitsumaniak Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Zaproszone osoby: 2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 11 razy Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 4172 Skąd: Andrespol/Radków
|
Wysłany: 29-05-2009, 16:13 [Carisma] Podłokietnik Cari po lifcie
|
|
|
Założenie podłokietnika jest bardzo proste : (jeśli uda się kupić oryginał!!! Dzięki Kmer i trawkins)
Zdjęcie tunelu to kwestia odkręcenia śrub w głębokim pojemniku za ręcznym, trzeba wyciągnąć całość do tyłu a potem do góry i lekko do przodu, żeby zdjąć z dzwigni od hamulca ręcznego.
Jeśli masz nowy tunel w całości z podłokietnikiem to sprawa jasna, zakładasz przykręcasz i masz.
Sprawa komplikuje się, jeśli kupisz sam podłokietnik albo plastikowy tunel jest uszkodzony lub innego koloru, różnice są takie:
W tunelu z podłokietnikiem jest kawał metalowej blachy, do której mocowany jest podłokietnik ze schowkiem i pokrywką, która zakrywa w/w pojemnik i trzeba go wyciągnąć, bo w wersji bez podłokietnika tego elementu nie ma. Po pierwsze, odkręcamy popielniczkę, bo pod nią są śruby (fajkowa 10) te też trzeba odkręcić a potem wypiąć pojemnik. Odkręcamy podłokietnik od tunelu i blachy, przekładamy cały element do naszego tunelu. Żeby przykręcić wierzch trzeba wyciąć 2 otwory, jeden duży na podłokietnik a drugi mały na zamek od pokrywy (potrzebny ostry nóż)
Tworzywo w miejscu nacięć jest miękkie i poddaje się dość łatwo. Uwaga lepiej wyciąć za małe otwory, i potem dokładnie dopasowywać. Zostaje skręcenie i wpakowanie całości na swoje miejsce.
 |
_________________ ad futuram rei memoriam:
Demokracja - to jednak kupa a świat to może tylko wyobrażenie
http://www.mitsumaniaki.com/
http://www.mmdzieciom.pl/
 |
Ostatnio zmieniony przez glina 21-01-2013, 15:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ijama
Mitsumaniak
Auto: Cari 1,8 gdi 2001r
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 126 Skąd: Kudowa-Zdrój
|
Wysłany: 29-05-2009, 20:58
|
|
|
Dzięki pamar11.POZDROWIONKA. |
_________________ ijama
 |
|
|
|
 |
demeone
Mitsumaniak

Auto: Carisma '98 1.8 GDI
Kraj/Country: UK
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Wrz 2008 Posty: 598 Skąd: Szczecin/Manchester
|
Wysłany: 29-05-2009, 21:58
|
|
|
ekstra wygląda jutro jade na szroty poszukam czegos takiego. Dzieki za opis |
|
 |
meinteil07
Forumowicz
Auto: Honda Accord VI 1.8 2002
|
Wysłany: 06-07-2011, 09:13
|
|
|
Sprawa komplikuje się w przypadku gdy auto już jest po lifcie U mnie nie ma popielniczki z tyłu i nie ma jak przykręcić podłokietnika |
|
|
|
 |
ttomek551
Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 '98
|
Wysłany: 27-11-2012, 18:30
|
|
|
Fajna sprawa z takiego podłokietnika, ale wie ktoś może, czy da się coś takiego jakoś zamontować w wersji przed liftem? ;> bo zabieg pokazany na zdjęciach jest przeprowadzany w polifcie, a przedlift nie ma niestety tego elementu za zamknięciem schowka |
|
|
|
 |
davitxx
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 16V
|
Wysłany: 02-11-2016, 16:04
|
|
|
Cześć,
Cytat: | Myślę, że sam powinieneś sobie z tym poradzić. Ogólnie nie jestem przekonany, czy prawdziwą skórę da się tam zapakować Ja u siebie założyłem eco i musiałem podłożyć cieńszą gąbkę bo za cholerę nie mogłem po naciągnięciu zakryć dekla od spodu |
cytując Twój wpis z fb - czy mógłbyś opisać coś więcej? Skąd materiał, jak rozebrać, jak wykonać?
Dzięki! |
|
 |
|
|