|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] Znów ten centralny zamek |
Autor |
Wiadomość |
mitring
Mitsumaniak

Auto: VW Passat AWX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-05-2009, 20:12 [Cari 1.9TD] Znów ten centralny zamek
|
|
|
Witam serdecznie mitsumaniaków centralny zamek, temat rzeka ... nie wiedziałem, do którego się dopisać bo żadem nie był skierowany w moją stronę
dziś rano nastała ciemność nie mogłem zamknąć drzwi w Cari ani z kluczyka ani z pilota.
Problem jest taki, że jak pozamykam drzwi ręcznie, i przekręcę kluczykiem to się wszystko ładnie otwiera, tak samo z pilota, otwieranie bez problemu.
Zamykanie jest o tyle kłopotliwe, że centralny nie wydaje żadnych oznak życia nie ma żadnego dźwięku siłownika etc. cisza totalna zamykam drzwi ręcznie tzn. tylne i pasażer od środka a kierowca z kluczyka, tyle mogę.
Szybki tel do kolegi, który zakładam mi kiedyś alarm i wg niego padł przekaźnik. Czy to możliwe? Bo otwieranie działa problem z zamykaniem
Proszę o podpowiedzi co sprawdzić. Bezpieczniki są OK bo nie ma problemu z otwieraniem więc są OK, chyba że osobny bezpiecznik jest do zamykania ??
pozdrawiam
Piotrek |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 31-05-2009, 20:17
|
|
|
Ja mam podobne objawy ale u mnie to wina przycisku w środku samochodu którym się zamyka i otwiera czasami coś w nim nie hula wystarczy że go poruszam troche i problem ustępuje |
|
|
|
 |
mitring
Mitsumaniak

|
Wysłany: 31-05-2009, 20:34
|
|
|
A mam pytanie czy przy otwartych drzwiach kierowcy "język", którym się zamyka drzwi od środka, można go zablokować, znaczy wcisnąć czy nie? Bo ja mogę każdy wcisnąć tylko nie jego jak drzwi są otwarte, przy zamkniętych zapada się prawidłowo. |
_________________ 30.03.2011 - Alicja i Natalka - na świat przyszły moje małe Mitsumaniaczki |
|
|
|
 |
kozuch2
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 Gdi LS
|
Wysłany: 31-05-2009, 21:17
|
|
|
a ja miałem problem z pilotem,czasami trzeba było naciskac z 10 razy zeby zamknąc lub otworzyc samochód.Wkoncu sie wkurzyłem i załozyłem nowy cetralny i nareszcie jest tak jak powinno,nowe piloty,bardzo wytrzymałe,juz nie musze sie meczyc,koszt 110 +90 za załozenie |
|
|
|
 |
mitring
Mitsumaniak

|
Wysłany: 31-05-2009, 21:22
|
|
|
u mnie piloty są ok bo otwierają a tym samym przyciskiem zamykać mogę drzwi 2gi przycisk mam do uzbrojenia alarmu, problem w tym, że nawet kluczyk nie zamyka całego auta ;/
-- edit --
dziś rano schodząc do auta miałem "przebłysk" zobaczyłem i faktycznie problem tkwił w przycisku do zamykania centralnego przy ręcznym pies jak przechodził na przedni fotel łapą nacisnął przycisk i się zablokował w pozycji "1" dlatego miałem problem z zamykaniem. Wszystko działa poprawnie oby tak dalej |
|
|
|
 |
|
|