Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9TD] Znów ten centralny zamek
Autor Wiadomość
mitring 
Mitsumaniak

Auto: VW Passat AWX
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 31-05-2009, 20:12   [Cari 1.9TD] Znów ten centralny zamek

Witam serdecznie mitsumaniaków ;) centralny zamek, temat rzeka ... nie wiedziałem, do którego się dopisać bo żadem nie był skierowany w moją stronę :(

dziś rano nastała ciemność :( nie mogłem zamknąć drzwi w Cari ani z kluczyka ani z pilota.

Problem jest taki, że jak pozamykam drzwi ręcznie, i przekręcę kluczykiem to się wszystko ładnie otwiera, tak samo z pilota, otwieranie bez problemu.
Zamykanie jest o tyle kłopotliwe, że centralny nie wydaje żadnych oznak życia nie ma żadnego dźwięku siłownika etc. cisza totalna :?: zamykam drzwi ręcznie tzn. tylne i pasażer od środka a kierowca z kluczyka, tyle mogę.

Szybki tel do kolegi, który zakładam mi kiedyś alarm i wg niego padł przekaźnik. Czy to możliwe? Bo otwieranie działa problem z zamykaniem :(

Proszę o podpowiedzi co sprawdzić. Bezpieczniki są OK bo nie ma problemu z otwieraniem więc są OK, chyba że osobny bezpiecznik jest do zamykania ??

pozdrawiam
Piotrek

pawelsonx 
Forumowicz

Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 31-05-2009, 20:17   

Ja mam podobne objawy ale u mnie to wina przycisku w środku samochodu którym się zamyka i otwiera czasami coś w nim nie hula wystarczy że go poruszam troche i problem ustępuje

mitring 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-05-2009, 20:34   

A mam pytanie czy przy otwartych drzwiach kierowcy "język", którym się zamyka drzwi od środka, można go zablokować, znaczy wcisnąć czy nie? Bo ja mogę każdy wcisnąć tylko nie jego jak drzwi są otwarte, przy zamkniętych zapada się prawidłowo.

kozuch2 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 Gdi LS
Wysłany: 31-05-2009, 21:17   

a ja miałem problem z pilotem,czasami trzeba było naciskac z 10 razy zeby zamknąc lub otworzyc samochód.Wkoncu sie wkurzyłem i załozyłem nowy cetralny i nareszcie jest tak jak powinno,nowe piloty,bardzo wytrzymałe,juz nie musze sie meczyc,koszt 110 +90 za załozenie

mitring 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-05-2009, 21:22   

u mnie piloty są ok bo otwierają a tym samym przyciskiem zamykać mogę drzwi 2gi przycisk mam do uzbrojenia alarmu, problem w tym, że nawet kluczyk nie zamyka całego auta ;/

-- edit --
dziś rano schodząc do auta miałem "przebłysk" :P zobaczyłem i faktycznie problem tkwił w przycisku do zamykania centralnego przy ręcznym :| pies jak przechodził na przedni fotel łapą nacisnął przycisk i się zablokował w pozycji "1" dlatego miałem problem z zamykaniem. Wszystko działa poprawnie oby tak dalej :) :oops: :roll:

Odpowiedz do tematu