Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Naprawa Skrzyni
Autor Wiadomość
szost 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 96 2.0 TD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-05-2009, 16:33   Naprawa Skrzyni

Witam posiadam galanta 96r 2.0TD nie wchodzi drugi bieg.
Mam na "stole" skrzynie biegów, we wcześniejszych postach pisaliście że trzeba wymienić tylko synchro i łożyska, mechanik twierdzi ze razem z synchronizatorem trzeba wymienić przesuwkę jest ona razem z jakimś kołem i taka rzecz kosztuje 680zł, w hurtowni za synchor chcą 250zł,za łożyska 30zł. Co mam wymienić ?? wszystko ?? to co wyżej wymieniłem czy wystarczy synchro z łożyskami.

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 19-05-2009, 20:08   

TO zalezy od stanu przesuwki. Powinna wystarczyć wymiana samego synchro.
Zapytaj użytkownika markus, on robił w dieslu EA, ale te skrzynie mają identyczną zasadę działania.
Zapłacił za wszystko 1200zł, więc wątpię że wymieniał także przesuwkę.
Dziobass też robił w EA.

Jonny156 
Forumowicz

Auto: Galant EA2W
Wysłany: 22-05-2009, 14:35   

Witam.
Można pokusić się jeszcze o regeneracje tej przesuwki, jest ona z aluminium i można udać się do zakładu gdzie spawają aluminium i dospawać wytarte aluminium a później ładnie wszystko wyrównać u tokarza i za ok 100-150 zł mamy nową przesuwkę

jarekrk 
Mitsumaniak

Auto: E46 323
Wysłany: 07-06-2009, 17:37   

a mam takie pytanie, jade ogladac auto , i gosc mówi że 1 ciężko wchodzi, zgrzyta wtedy
i trzeba od dwójki na jedynke wrzucać aby nie zgrzytało, to są tylko sunchranizatory czy coś innego może być?

ogólnie pamietam mialem to samo w starym galu 3 lata temu , ale nigdy nic z tym nie robiłem i tak jezdzilem poprostu

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Wysłany: 07-06-2009, 18:44   

Jonny156 napisał/a:
Witam.
Można pokusić się jeszcze o regeneracje tej przesuwki, jest ona z aluminium i można udać się do zakładu gdzie spawają aluminium i dospawać wytarte aluminium a później ładnie wszystko wyrównać u tokarza i za ok 100-150 zł mamy nową przesuwkę

A jak sa na niej ząbki i mają wytarte daszki.... to nici z regeneracji. Dla mnie komplet co cały synchronizator + sprzegło przesuwne. Nie wiem możne w ciężarówkach jest inaczej.
Pozdrawiam
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

Odpowiedz do tematu