|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: lukasz12 12-12-2009, 18:50 |
zamki drzwi |
Autor |
Wiadomość |
Pi@ST
Mitsumaniak
Auto: Sigma 3,0 V6 125kW kombi
Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Cze 2008 Posty: 57 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 29-06-2009, 11:24 zamki drzwi
|
|
|
Witam!
Na początku chciałbym się przywitać z Wami po długim okresie moeje nieobecności tutaj.
Pozdrowienie dla uczestników I zlotu sigm kolo Kazimierza Dolnego! Siema chłopaki.
a teraz moja bolączka, a mianowicie mam dwa kluczyki i problem sie zrobił gdyż uzywałem jednego tylko a skutek tego ze nie mogę przekrecic go w zamku w drzwiach od kierowcy a tym samym kluczykiem w rdzwiach od pasazera elegencko otwieram. teraz pytanie czy ktos moze zna specyfike tego zamku i jak zrobic zeby bylo najprosciej bez uzywania twoch kluczyków.
Drugi taka sama sytuacji a jeszcze jena rzecz zauwazylem ze czesto mam problem z przekreceniem stacyjki z tym mniej uzywanym kluczykiem ale taka sama sytuacja.
Jakies sugestie rozwiązania ? |
|
|
|
 |
halbog
Mitsumaniak Homo Swidnicensis

Auto: Kia Carens 2,0 CRDi 2006r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 465 Skąd: Świdnica
|
Wysłany: 29-06-2009, 11:46
|
|
|
Kolego, w mechaniźmie zamka jest pełno opiłków, kurzu i innego śmiecia, ja w takim przypadku biorę WD 40 i solidnie leję do zamka, przekręcając w międzyczasie kluczykiem. Lej tak, aż nadmiar WD wraz z śmieciami wypłynie na zewnątrz zamka. U mnie taka terapia zawsze skutkowała.
Pozdrawiam
Bogdan |
_________________ Z wiatrem we włosach:)
 |
|
|
|
 |
BAZUKA
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi sigma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-06-2009, 12:24 zamek
|
|
|
Witam
Nie polecał bym używania WD40 ITP szczególnie do stacyjki bo będziesz miał złom bardzo niespodziankę wypłukuje syf a zapadki zmieniaja położenie i stacyjka staje sie martwa.Do zamka możesz troszkę a szczególnie stają w obudowie cylinderka inaczej mówiąc w tej rurce .
Znam z doswiadczenia wiele przypadków uzywania tzw smarowideł i skutki były opłakane.
Wyjście jest takie zamki stare dopiłuj kluczyk 1 stopień lub1,2 wyżej niż kluczyk który posiadasz i problem zniknie powiec w punkcie dorabiania w czym problem a zaradża koszt niewielki 30-40 zł. |
|
|
|
 |
|
|