Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
silnik wolnossący
Autor Wiadomość
zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-07-2009, 13:52   silnik wolnossący

http://moto.allegro.pl/it..._kompletny.html

proszę o pomoc w ...obejrzeniu silnika .mam do słupska z 500 km . obecny silnik załatwili mi mechanicy .trzy panewki i korbowody zapewne wał też .zastanawiam się nad wmontowaniem takiego silnika do sigmy bo są to te same silniki 6G72 .ten na zdjęciu wygląda tak jak mój nie ma grzybka nad kolektorem/egr u/ i chyba ma jeden czujnik bo widze między głowicami aparat i śrubę regulacyjną ....gdyby mógł ktoś podjechać i obejrzeć byłbym wdzięczny .a uto stoi już dwa miesiące i szkoda by zardzewiało .
ponadto gdyby ktoś z was mógłby mi przesłać fotki złącz elektrycznych dla porównania
a to mój silnik jeszcze sprawny
http://www.youtube.com/wa...feature=related
widzicie jakieś róznice takie co dyskwalifikuje przekładkę ????

gryzon 
Nowy Forumowicz

Auto: 3000 GT
Wysłany: 03-07-2009, 19:41   

podejdzie na pewno :) w filmiku widać ze masz aparat zapłonowy wiec luzz :)

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Wysłany: 03-07-2009, 22:32   

no tak gryzoń ale ja mam jeszcze jeden czujnik -położenia wału korbowego ...a jak jest z elektryką....kostki,wpięcia - dużo przerabiania? osprzęt można przekręcić ,łapy silnika te same ,z wyglądu to samo a komputer???? a jak trafię w silnik z dwoma czujnikami - położenia wału i rozrządu ???? jak wygląda sprawa elektryki...?

gryzon 
Nowy Forumowicz

Auto: 3000 GT
Wysłany: 04-07-2009, 06:05   

Ja u siebie w GT mam silnik z sigmy właśnie . U mnie w GT starym silniku był dwa czujniki jeden na wale drugi na wałkach a w nowym właśnie nie było ;/ Kupiłem silnik właśnie taki z aparatem zapłonowym i nie było miejsca na czujniki musiałem przekręcać pompę oleju a co za tym idzie i misę bo pompa jest inaczej wyprofilowana > W głowicy dorabiałem kustomowe mocowania pod czujnik bo nie było nadlewu ,zmieniłem kółko rozrządu i pokrywę zaworów bo też była inna trochę. Osprzęt poszedł ze starego silnika ,elektryka hmmm różniła się chyba tylko z jedna kostka na czujniku . Przekręcenie tego wszystkiego jest naprawdę proste i dosyć szybko

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Wysłany: 04-07-2009, 22:31   

czyli jeżeli jest aparat to gdzie jest ten czujnik wałków rozrządu czy nie ma bo w sigmach pomiędzy 93/94 wychodziły silniki z dwoma czujnikami .i podejrzewam że wtedy nie ma aparatu tylko moduł albo ten położenia wałków rozrządu ...dobrze myślę ....a ktoś zna tego goscia ?

Odpowiedz do tematu