Przednie Wycieraczki |
Autor |
Wiadomość |
M@dF
Forumowicz

Auto: MSW 2.4 GDI Motion Plus
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-07-2009, 10:46 Przednie Wycieraczki
|
|
|
W Spejsie jest głupie mocowanie wycieraczki na przedniej szybie od strony kierowcy. Pióro jest na stałe przykręcone do ramienia. Wymienić można samą gumkę ale ja bym wolał wymienić sobie całe pióro. Jest na to jakiś sposób? jak Wy to rozwiązaliście? |
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 09-07-2009, 12:23
|
|
|
BOSCH ma przejściówki przykręcane do ramienia wycieraczki. Ja dostałem w Koszalinie, ale gdybyś chciał od nich kupić to zadzwoń bo mogą nie mieć na miejscu.
Oczywiście mowa o sewrisie BOSCH Koszalin. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
M@dF
Forumowicz

|
Wysłany: 09-07-2009, 12:44
|
|
|
Dziękuje za odpowiedź/podpowiedź.
zadzwoniłem do serwisu w Koszalinie, do Kamińskich i facio powiedział mi, że on nic nie wie o takiej przejściówce... |
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 09-07-2009, 13:05
|
|
|
Ja załatwiłem temat drobną ślusarką - mając ładne mocowania z Galanta - wymieniłem końcówki (przycięte na właściwą długość, obspawane TIGiem i tryśnięte czarnym matem - wygląda jak z fabryki) |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
M@dF
Forumowicz

|
Wysłany: 09-07-2009, 13:33
|
|
|
Znalazłem nawet numer tego adapterka: 3392390298. Teraz podzwonię po serwisach i może uda się załatwić. Przeróbka ramienia to ostateczność ale dzięki za pomysł. |
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 09-07-2009, 14:15
|
|
|
M@dF napisał/a: | facio powiedział mi | ostatnio, że za 15 minut będę mógł wyjechać z nowymi wycieraczkami za które zapłaciłem ponad 170PLN. Trwało to ponad godzinę bo zajmował się wszystkim tylko nie przyniesieniem wycieraczek z magazynu... Jak firma nazywała się Mioduszewski było lepiej... |
Just think...
. |
|
|
|
 |
M@dF
Forumowicz

|
Wysłany: 09-07-2009, 14:36
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | M@dF napisał/a: | facio powiedział mi | ostatnio, że za 15 minut będę mógł wyjechać z nowymi wycieraczkami za które zapłaciłem ponad 170PLN. Trwało to ponad godzinę bo zajmował się wszystkim tylko nie przyniesieniem wycieraczek z magazynu... Jak firma nazywała się Mioduszewski było lepiej... |
A pamiętasz może numer jakiś tego adapterka co masz ew. czy mozesz mi przesłać jego zdjęcie?
Ten indeks co ja znalazlem to sie nazywa adapter wycieraczek do samochodow japonskich. Kosztuje 14zl brutto i gosciu przez telefon nie potrafil mi powiedziec czy po przykreceniu jego bede mogl wpiac zwykla wycieraczke mimo ze mial to w reku. niby 14zl to nie duzo nawet z przesylka 20zl ale wolalbym nie kupować niepotrzebnych akcesoriów.
znalazlem w tej firmie:
leja.com.pl
5 pozycja |
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 09-07-2009, 15:23
|
|
|

Niestety nie pamiętam jakie to były numery bo kupowałem to lat temu ponad 7 a wygląda to jak powyżej - przepraszam ale nie mam lepszych zdjęć... |
Just think...
. |
|
|
|
 |
M@dF
Forumowicz

|
Wysłany: 09-07-2009, 16:22
|
|
|
Troszkę przykurzone autko Poprosiłem o przefaksowanie mi zdjecia tego adaptera z firmy u ktorej chce to zamowic i o to co mi przyslali :
Bardzo profesjonalny fax Próbuje sobie jakoś to wyobrazić, zrozumieć i nie mogę. |
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 09-07-2009, 18:57
|
|
|
M@dF napisał/a: | Troszkę przykurzone autko | Spędziło rok czasu w warsztacie wtedy. I kilka lat po też.
Ten szkic pokazuje, że to nie to. Zapytaj ich czy mają adapter na amerykańskie wycieraczki. Bo taki był potrzebny u mnie. Końcówka ramienia konczy się u mnie tak:
A adapter powinien wyglądac jakoś tak:
Mam nadzieję że rozjasniłem trochę?
Przy okazji - do każdego adaptera w komplecie sa dwie śrubki a całość jest w czarnym kolorze. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Harry79
Mitsumaniak Diamonds Are Forever

Auto: Space Wagon 2,4GDI Cool
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Mar 2009 Posty: 142 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: 09-07-2009, 19:50
|
|
|
Taki adapter dostałem w zwykłym sklepie z kołpakami, kosmetykami i innymi pierdołami do samochodów. Jeśli kupisz wycieraczki "katalogowe" z owiewką to taki adapter jest w pudełku z wycieraczą. Ja kupowałem wycieraczki CHAMPION (67PLN)i taki adapter był w pudełku.
Tak się składa, że jeszcze mam to pudełko - Champion SX65
Zdejmujesz "normalny" adapter i zakładasz właściwy do Miśka
Bez nalotu, bez kłopotu
 |
_________________ Harry79
Space Wagon 2,4GDI Cool 2000
http://www.youtube.com/watch?v=jvFCCYtdVtY
 |
Ostatnio zmieniony przez Harry79 09-07-2009, 20:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
M@dF
Forumowicz

|
Wysłany: 09-07-2009, 20:15
|
|
|
Dzięki za rysunek!!
Tak sie składa ze pracuje w sklepie motoryzacyjnym i w zadnym zestawie valeo czy boscha ktore mam na sklepie nie widzialem takiego adapterka.
Jak bys mogl odac numer katalogowy tych championow to sobie je znajde.
W tanich wycieraczkach, owszem, znalazlem taki adapter ktory moglby pasowac ale jego wykonanie (plastik) nie sklania do montazu.
EDIT: HEhe, takich adapterów mam pełno i rozdaje je ludzom nawet za darmo Jestem mało mądry w tym momencie - przyznaje sie bez bicia Jutro z rana zrobie przymiarke |
Ostatnio zmieniony przez M@dF 09-07-2009, 20:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Harry79

|
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 09-07-2009, 20:30
|
|
|
Jest tylko jeden mały problem, który zauwazysz na przymiarkach - ten plastikowy klips blokuje się na wystającym z ramienia nicie/zgrubieniu ramienia - Ty go nie masz, masz za to dwa otworki do przykęcenia wycieraczki/adaptera. Z tego co pamiętam przy szybkiej jeździe mój Ojciec zgubił kiedyś wycieraczkę |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Harry79

|
Wysłany: 09-07-2009, 20:36
|
|
|
Nic podobnego. Są otworki oraz zgrubienie więc klips się blokuje.
Są różne adapterki tylko trzeba znaleźć odpowiedni. |
_________________ Harry79
Space Wagon 2,4GDI Cool 2000
http://www.youtube.com/watch?v=jvFCCYtdVtY
 |
|
|
|
 |
|