Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przednie Wycieraczki
Autor Wiadomość
M@dF 
Forumowicz

Auto: MSW 2.4 GDI Motion Plus
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-07-2009, 10:46   Przednie Wycieraczki

W Spejsie jest głupie mocowanie wycieraczki na przedniej szybie od strony kierowcy. Pióro jest na stałe przykręcone do ramienia. Wymienić można samą gumkę ale ja bym wolał wymienić sobie całe pióro. Jest na to jakiś sposób? jak Wy to rozwiązaliście?

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 09-07-2009, 12:23   

BOSCH ma przejściówki przykręcane do ramienia wycieraczki. Ja dostałem w Koszalinie, ale gdybyś chciał od nich kupić to zadzwoń bo mogą nie mieć na miejscu.
Oczywiście mowa o sewrisie BOSCH Koszalin.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

M@dF 
Forumowicz

Wysłany: 09-07-2009, 12:44   

Dziękuje za odpowiedź/podpowiedź.

zadzwoniłem do serwisu w Koszalinie, do Kamińskich i facio powiedział mi, że on nic nie wie o takiej przejściówce...

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 09-07-2009, 13:05   

Ja załatwiłem temat drobną ślusarką - mając ładne mocowania z Galanta - wymieniłem końcówki (przycięte na właściwą długość, obspawane TIGiem i tryśnięte czarnym matem - wygląda jak z fabryki)

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

M@dF 
Forumowicz

Wysłany: 09-07-2009, 13:33   

Znalazłem nawet numer tego adapterka: 3392390298. Teraz podzwonię po serwisach i może uda się załatwić. Przeróbka ramienia to ostateczność ale dzięki za pomysł.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 09-07-2009, 14:15   

M@dF napisał/a:
facio powiedział mi
ostatnio, że za 15 minut będę mógł wyjechać z nowymi wycieraczkami za które zapłaciłem ponad 170PLN. Trwało to ponad godzinę bo zajmował się wszystkim tylko nie przyniesieniem wycieraczek z magazynu... Jak firma nazywała się Mioduszewski było lepiej...

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

M@dF 
Forumowicz

Wysłany: 09-07-2009, 14:36   

Hubeeert napisał/a:
M@dF napisał/a:
facio powiedział mi
ostatnio, że za 15 minut będę mógł wyjechać z nowymi wycieraczkami za które zapłaciłem ponad 170PLN. Trwało to ponad godzinę bo zajmował się wszystkim tylko nie przyniesieniem wycieraczek z magazynu... Jak firma nazywała się Mioduszewski było lepiej...

A pamiętasz może numer jakiś tego adapterka co masz ew. czy mozesz mi przesłać jego zdjęcie?

Ten indeks co ja znalazlem to sie nazywa adapter wycieraczek do samochodow japonskich. Kosztuje 14zl brutto i gosciu przez telefon nie potrafil mi powiedziec czy po przykreceniu jego bede mogl wpiac zwykla wycieraczke mimo ze mial to w reku. niby 14zl to nie duzo nawet z przesylka 20zl ale wolalbym nie kupować niepotrzebnych akcesoriów.

znalazlem w tej firmie:

leja.com.pl

5 pozycja

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 09-07-2009, 15:23   

Niestety nie pamiętam jakie to były numery bo kupowałem to lat temu ponad 7 a wygląda to jak powyżej - przepraszam ale nie mam lepszych zdjęć...

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

M@dF 
Forumowicz

Wysłany: 09-07-2009, 16:22   

Troszkę przykurzone autko :) Poprosiłem o przefaksowanie mi zdjecia tego adaptera z firmy u ktorej chce to zamowic i o to co mi przyslali :) :

Bardzo profesjonalny fax :) Próbuje sobie jakoś to wyobrazić, zrozumieć i nie mogę.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 09-07-2009, 18:57   

M@dF napisał/a:
Troszkę przykurzone autko
Spędziło rok czasu w warsztacie wtedy. I kilka lat po też.
Ten szkic pokazuje, że to nie to. Zapytaj ich czy mają adapter na amerykańskie wycieraczki. Bo taki był potrzebny u mnie. Końcówka ramienia konczy się u mnie tak:

A adapter powinien wyglądac jakoś tak:

Mam nadzieję że rozjasniłem trochę?

Przy okazji - do każdego adaptera w komplecie sa dwie śrubki a całość jest w czarnym kolorze.

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

Harry79 
Mitsumaniak
Diamonds Are Forever

Auto: Space Wagon 2,4GDI Cool
Wysłany: 09-07-2009, 19:50   

Taki adapter dostałem w zwykłym sklepie z kołpakami, kosmetykami i innymi pierdołami do samochodów. Jeśli kupisz wycieraczki "katalogowe" z owiewką to taki adapter jest w pudełku z wycieraczą. Ja kupowałem wycieraczki CHAMPION (67PLN)i taki adapter był w pudełku. 8)
Tak się składa, że jeszcze mam to pudełko - Champion SX65

Zdejmujesz "normalny" adapter i zakładasz właściwy do Miśka
Bez nalotu, bez kłopotu :P
Ostatnio zmieniony przez Harry79 09-07-2009, 20:19, w całości zmieniany 1 raz  

M@dF 
Forumowicz

Wysłany: 09-07-2009, 20:15   

Dzięki za rysunek!!

Tak sie składa ze pracuje w sklepie motoryzacyjnym i w zadnym zestawie valeo czy boscha ktore mam na sklepie nie widzialem takiego adapterka.

Jak bys mogl odac numer katalogowy tych championow to sobie je znajde.

W tanich wycieraczkach, owszem, znalazlem taki adapter ktory moglby pasowac ale jego wykonanie (plastik) nie sklania do montazu.

EDIT: HEhe, takich adapterów mam pełno i rozdaje je ludzom nawet za darmo :) Jestem mało mądry w tym momencie - przyznaje sie bez bicia :) Jutro z rana zrobie przymiarke :)

Ostatnio zmieniony przez M@dF 09-07-2009, 20:26, w całości zmieniany 1 raz  

Harry79 
Mitsumaniak
Diamonds Are Forever

Wysłany: 09-07-2009, 20:24   

Ten też jest plastikowy, jeżdżę z tym już rok i jest ok.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 09-07-2009, 20:30   

Jest tylko jeden mały problem, który zauwazysz na przymiarkach - ten plastikowy klips blokuje się na wystającym z ramienia nicie/zgrubieniu ramienia - Ty go nie masz, masz za to dwa otworki do przykęcenia wycieraczki/adaptera. Z tego co pamiętam przy szybkiej jeździe mój Ojciec zgubił kiedyś wycieraczkę ;-)

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

Harry79 
Mitsumaniak
Diamonds Are Forever

Wysłany: 09-07-2009, 20:36   

Nic podobnego. Są otworki oraz zgrubienie więc klips się blokuje.
Są różne adapterki tylko trzeba znaleźć odpowiedni.

Odpowiedz do tematu