Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
szyby elektryczne
Autor Wiadomość
carismamaniac 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1.6 16V 1998
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 12-07-2009, 22:05   szyby elektryczne

witam
to mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich maniaków :D
mam mały problem z elektryką szyb przednich. po wymianie akumulatora nie działa automatyczne domykanie i otwieranie szyb(ta funkcja w drugim stopniu przełącznika). do góry i na dół idą normalnie tylko właśnie na drugim stopniu nie chcą... jakiś pomysł??
pozdrawiam

jurekkraków 
Forumowicz

Auto: carisma 1,8 gdi 98
Wysłany: 12-07-2009, 22:14   Re: szyby elektryczne

carismamaniac napisał/a:
witam
to mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich maniaków :D
mam mały problem z elektryką szyb przednich. po wymianie akumulatora nie działa automatyczne domykanie i otwieranie szyb(ta funkcja w drugim stopniu przełącznika). do góry i na dół idą normalnie tylko właśnie na drugim stopniu nie chcą... jakiś pomysł??
pozdrawiam

Kolego rozumiem że pierwszy raz ale na szukajce jest dużo opisów.Po wymianie akumulatora trzeba wozidełko nauczyć funkcji,po prostu zresetowałeś kompa.

big_foot
[Usunięty]

Wysłany: 12-07-2009, 22:17   

Rozumiem, że chodzi Ci o to, że szyba nie opuszcza się na max do dołu i nie zamyka bez przytrzymywania "guzika".

Wystarczy nauczyć szyby maksymalnych pozycji, tj.:
- opuszczasz szybę po czym trzymasz przełącznik nadal wciśnięty przez kilka sekund
- podnosisz szybę i też po max podniesienu przytrzymujesz przelącznik tak jakbyś chcial nadal podnosić szybę (też trzymasz kilka sekund)

i już jest ok - tak dla każdej szyby.

Działa na 100% - sam to robiłem.

Poza tym to używaj opcji "szukaj" bo jest o tym na forum nie jedna wypowiedź.

carismamaniac 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1.6 16V 1998
Wysłany: 12-07-2009, 22:27   

big_foot napisał/a:
Rozumiem, że chodzi Ci o to, że szyba nie opuszcza się na max do dołu i nie zamyka bez przytrzymywania "guzika".

Wystarczy nauczyć szyby maksymalnych pozycji, tj.:
- opuszczasz szybę po czym trzymasz przełącznik nadal wciśnięty przez kilka sekund
- podnosisz szybę i też po max podniesienu przytrzymujesz przelącznik tak jakbyś chcial nadal podnosić szybę (też trzymasz kilka sekund)

i już jest ok - tak dla każdej szyby.

Działa na 100% - sam to robiłem.

Poza tym to używaj opcji "szukaj" bo jest o tym na forum nie jedena wypowiedź.

tak właśnie o to mi chodziło... a nie używałem opcji szukaj tylko czytałem kolejno posty mając nadzieję ze znajde odpowiedz :mrgreen:
przed chwilą byłem w aucie i problem z głowy :lol: wielkie dzięki!!

Odpowiedz do tematu