|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
szyby elektryczne |
Autor |
Wiadomość |
carismamaniac
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1.6 16V 1998
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-07-2009, 22:05 szyby elektryczne
|
|
|
witam
to mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich maniaków
mam mały problem z elektryką szyb przednich. po wymianie akumulatora nie działa automatyczne domykanie i otwieranie szyb(ta funkcja w drugim stopniu przełącznika). do góry i na dół idą normalnie tylko właśnie na drugim stopniu nie chcą... jakiś pomysł??
pozdrawiam |
|
|
|
 |
jurekkraków
Forumowicz
Auto: carisma 1,8 gdi 98
Pomógł: 6 razy Dołączył: 07 Lis 2008 Posty: 97 Skąd: kraków
|
Wysłany: 12-07-2009, 22:14 Re: szyby elektryczne
|
|
|
carismamaniac napisał/a: | witam
to mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich maniaków
mam mały problem z elektryką szyb przednich. po wymianie akumulatora nie działa automatyczne domykanie i otwieranie szyb(ta funkcja w drugim stopniu przełącznika). do góry i na dół idą normalnie tylko właśnie na drugim stopniu nie chcą... jakiś pomysł??
pozdrawiam |
Kolego rozumiem że pierwszy raz ale na szukajce jest dużo opisów.Po wymianie akumulatora trzeba wozidełko nauczyć funkcji,po prostu zresetowałeś kompa. |
_________________ jurekkraków |
|
|
|
 |
big_foot [Usunięty]
|
Wysłany: 12-07-2009, 22:17
|
|
|
Rozumiem, że chodzi Ci o to, że szyba nie opuszcza się na max do dołu i nie zamyka bez przytrzymywania "guzika".
Wystarczy nauczyć szyby maksymalnych pozycji, tj.:
- opuszczasz szybę po czym trzymasz przełącznik nadal wciśnięty przez kilka sekund
- podnosisz szybę i też po max podniesienu przytrzymujesz przelącznik tak jakbyś chcial nadal podnosić szybę (też trzymasz kilka sekund)
i już jest ok - tak dla każdej szyby.
Działa na 100% - sam to robiłem.
Poza tym to używaj opcji "szukaj" bo jest o tym na forum nie jedna wypowiedź. |
|
|
|
 |
carismamaniac
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1.6 16V 1998
|
Wysłany: 12-07-2009, 22:27
|
|
|
big_foot napisał/a: | Rozumiem, że chodzi Ci o to, że szyba nie opuszcza się na max do dołu i nie zamyka bez przytrzymywania "guzika".
Wystarczy nauczyć szyby maksymalnych pozycji, tj.:
- opuszczasz szybę po czym trzymasz przełącznik nadal wciśnięty przez kilka sekund
- podnosisz szybę i też po max podniesienu przytrzymujesz przelącznik tak jakbyś chcial nadal podnosić szybę (też trzymasz kilka sekund)
i już jest ok - tak dla każdej szyby.
Działa na 100% - sam to robiłem.
Poza tym to używaj opcji "szukaj" bo jest o tym na forum nie jedena wypowiedź. |
tak właśnie o to mi chodziło... a nie używałem opcji szukaj tylko czytałem kolejno posty mając nadzieję ze znajde odpowiedz
przed chwilą byłem w aucie i problem z głowy wielkie dzięki!! |
_________________ Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
|
|