Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Polecane i nie polecane warsztaty w Wielkopolsce
Autor Wiadomość
Redlucas 
Forumowicz
Redlucas

Auto: Galant EA5A '97
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-07-2009, 02:33   

miszczu jest miszczu... rozumiem, że stan instalacji elektrycznej jest jak u mnie... "poprzepalana" w ch**ere...

ja wczoraj miałem dogłębną analizę auta + później przegląd roczny... tak jak się spodziewałem... wszystko cacy + wymiana ogumienia... przy mojej jeździe czasami się tego nie da uniknąć... ale tak to cacy... na milimetry wszystko gra... żadnego ale nie dostałem... poza kończącym się ogumieniem z tyłu... życie (street niekoniecznie legal)...

ciekawe co u mnie pan miszczu by znalazł... aż korci mnie podjechać na testa :mrgreen:

edit: nie kąsam czemu ogumienie przy napędzie na przód skończyło mi się szybciej z tyłu...piwo dla tego, kto mi to wyjaśni... nie no... 3 piwa

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 07-07-2009, 00:00   

mozliwe ze w czwartek pokaze wam jak mistrz wymiania filtr paliwa :lol: , jesli nie zdazy tego poprawic bo auto dzis do niego wrocilo na kontrole i ustawienie jak on to stwierdzil zaplonu i wymiane uszczelki pod kolektorem wylotowym i samego kolektora bo ojciec kobiety sie upiera ze to mistrz jeszcze ma zrobic...

ale pokrotce opisze sytuacje z filtrem , mianowicie dzis zerknalem znowu pod maske bo bylem na diagnozie kopolki u elektromechanika okazalo sie ze jednak jest do wymiany mysle sobie hmmm no jednak musze zwrocic mistrzowi troche honoru :!: a tu masz babo placek patrze na filtr paliwa i co widze :shock: stary :!: :!: :!: jedno co sie zmienilo to wszystkie wezyki nowki w czarnym polyskujacym kolorze i blyszczace jak psu klejnoty obejmy a puszka od filtra ewidentnie stara (chyba ze zdazyla tak skorodowac przez te kilka dni :oops: ) kolejne co sie tez tam pojawilo to pod uchwytem trzymajacym filtr to gumowe izolacje ktore maja chronic metalowy filtr przed metalowa obejma :lol:

skad ten gosc czerpie pomysly :!: :?: zostanie chyba moim guru naciagactwa niekompetencji nieterminowosci nierzetelnosci glupoty itd itp

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 07-07-2009, 21:53   

interpretujcie jak chcecie...

Micra mialabyc gotowa na dzis - po wymianie kolektora wylotowego uszczelki pod nim i regulacji obrotow (wstepnie mialo to trwac wczoraj 3-4 godziny wczoraj ale mistrz stwierdzil ze silnik/kolektor jest goracy i nie da rady :lol: jakby o tym wczesniej nie wiedzial) dzis odbior auta w godzinach wieczornych nie byl mozliwy bo mistrz podobno byl odebrac kogos z rodziny z lotniska i mialo go nie byc w domu do pozna
pokusilo mnie jednak zeby po pracy kolo 20:30 zajechac w poblize warsztatu mistrza aby zobaczyc czy faktycznie warsztat jest zamkniety a nawet jesli otwarty czy faktycznie mistrza nie ma no i okazalo sie ze mistrz byl i biegal w najlepsze po warsztacie w odziezy roboczej :roll:

nie wszedlem na rozmowe bo nie mialem ochoty sie z nim klocic...

michu_872 
Mitsumaniak

Auto: Galant E39a
Wysłany: 08-07-2009, 08:53   

cuuube napisał/a:
-ze instalacje elektryczne w japonczykach sa wyliczone na 10 lat uzytkowania nie wiecej :!: pozniej kable sie przepalaja itd itp

to jakim cudem (po włożeniu akumulatora) jak kilka dni temu wsiadłem do miśka z 84 roku (który 99% elektryki ma oryginalnej) zapalił od razu i jakoś praktycznie wszystko działa :twisted: (no może oprócz wariującego zegara doładowania)

fuks1 
Nowy Forumowicz

Auto: mazda 6
Wysłany: 08-07-2009, 16:59   

no to widzę, że będziesz miał kłopoty (jest nas sporo takich osób z kłopotami). Bardzo ważne abyś miał potwierdzenia napraw (paragon, faktura itp), musi być na papierze napisane co mistrz zrobił. Jeżeli strzeli rozrząd i nie będzie potwierdzenia wykonania usługi to dostaniesz po kieszeni.
... a na lotnisko to on się bujnął pewnie twoim autem (nie brakowało paliwka?)...
Gość jest nie do [edit] pobicia
puszczam to na mazdaspeed
pisz na bierząco co i jak . Jeżeli będą problemy to możemy się spiknąć - chętnie nawiążę współpracę w sprawie sądowej przeciwko mistrzu.
... koniecznie go pozdrów od Pana Fusiarza

http://forum.mazdaspeed.p...der=asc&start=0
Ostatnio zmieniony przez 08-07-2009, 23:32, w całości zmieniany 1 raz  

michu_872 
Mitsumaniak

Auto: Galant E39a
Wysłany: 08-07-2009, 20:08   

fuks1 napisał/a:
Bardzo ważne abyś miał potwierdzenia napraw (paragon, faktura itp), musi być na papierze napisane co mistrz zrobił.

racja :!: ja tak "popłynąłem" na silnik przy fiacie :roll:
po naprawie wytrzymał 30 km spokojnej jazdy...

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 08-07-2009, 21:54   

nie wiem jak z paragonem czy faktura dokladnie bo placil za wszystko ojciec kobiety i nie wiemy ile i za co . w kazdym razie ksiazeczke Nissana ori podbil oraz zalozyl swoja i jest wypisane co bylo robione wiec podkladka jest...

[ Dodano: 08-07-2009, 22:03 ]
aha filtr paliwa mistrzu wkoncu dzis przed odbiorem auta wymienil i powiedzial ze zaszlo nieporozumienie ze zona dokonala wpisu w ksiazeczke ze byl wymieniony a mistrz go nie wymienil... mysleli ze trafili na totalnego :reindeer: bo z tego co sie domyslamy z kobieta jej ojciec powiedzial mistrzowi ze wszystko co jest do zrobienia ma byc zrobione niewazne na koszt on zaplaci-co dalo mistrzowi pole do popisu
Ostatnio zmieniony przez cuuube 09-08-2009, 10:16, w całości zmieniany 1 raz  

Redlucas 
Forumowicz
Redlucas

Wysłany: 10-07-2009, 20:44   

cuuube napisał/a:
bo z tego co sie domyslamy z kobieta jej ojciec powiedzial mistrzowi ze wszystko co jest do zrobienia ma byc zrobione niewazne na koszt on zaplaci-co dalo mistrzowi pole do popisu

Bardzo, ale to bardzo niebezpiecznie jest tak mówić jakiemukolwiek mechanikowi od czegokolwiek, nawet od ... lodówki. To daje nieograniczone możliwości oszukiwania i naciągania nieświadomego klienta. I niezależnie od mechanika, jak bardzo mu ufamy i jak dobrą ma opinię... przestrzegam aby tak nigdy nie mówić.

kkkarol 
Mitsumaniak
nie ma amatorki

Auto: Galant 2,5 V6 1998
Wysłany: 13-07-2009, 11:15   zakładanie LPG

Moze mi ktos zapodac adres gdzie moge zalozyc LPG do galanta 2,5 V6 z 1998 roku.
Interesuja mnie okolice Kalisza. Cos slyszalem ze w koninie zakladaja- czy dobrze i gdzie ?

Getor 
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 1G
Wysłany: 14-07-2009, 22:31   

Gdzie najlepiej w Poznaniu lub okolicy naprawić skrzynię biegów do eclipsa 1g.A dokładnie poleciał mechanizm różnicowy.
I co polecacie: naprawiać moją czy kupić używke?

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 18-07-2009, 23:11   

slyszalem kilka pozytywnych opinii o

Steltman Robert

Łużycka 38, Poznań
tel. 61 823 67 90

http://mechanika.dlakiero...4%26id%3D186859

patrzylem tez na rachunek odnosnie naprawy astry F u tego pana i musze przyznac ze kwoty sa bardzo rozsadne .

dzis pisalem ze stan'em o naprawach ktoremu o tym mechaniku wspomnial pozytywnie diagnosta na przegladzie...to chyba dobrze swiadczy

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 07-08-2009, 11:31   

bardzo powaznie mysle o wybraniu sie do rzeczoznawcy PZM na ul.Towarowej w celu dokonania ogledzin i wystawienia papieru odnosnie naprawy Micry (ciagle cos wychodzi nowego przebojowego :lol: )

Redlucas 
Forumowicz
Redlucas

Wysłany: 07-08-2009, 11:36   

pytanie czy gra warta świeczki?

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 07-08-2009, 11:44   

rzeczoznawcy kasuja jakies 150 - 180 zeta za diagnoze bez rozbierania i papier z pieczatka z rozbieraniem miski olejowej(dostep do pompy oleju ) i rozbieraniem obudowy rozrzadu juz 300zl

sam nie wiem czy warto ale gosc sie zapiera ze wymienial . chociaz mysle ze nawet papier z pieczatka bedzie podwazal :lol:

ostatecznie rozrzad sie posypal po 2400km , wymieniony u innego mechanika smiga do dzis 10.2011

spown 
Mitsumaniak
^^^^^^^^^^^

Auto: był EA5A
Wysłany: 08-08-2009, 18:29   

I po kolejnej wizycie u kosior1975 mogę Go polecić. Wymienił rozrząd (jest to podobno bardziej skomplikowane niż w Sigmie, co się po drodze okazało, ale dał radę ;) ), pompę wody, filtry, oleje...
... i wszystko ładnie pięknie chodzi. Jest cierpliwy i odpowiada na pytania laika typu, a po co, a dlaczego tak ;) - bo byłem przy wszystkim.

Reasumując - polecam!
Ostatnio zmieniony przez 06-12-2009, 00:08, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu