Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z TomTom 920 go !
Autor Wiadomość
szpala85 
Mitsumaniak

Auto: dwie skarbonki
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 16-07-2009, 19:34   Problem z TomTom 920 go !

Witam
Dzisiaj mój ojciec poprosił mnie abym zaktulizował mu GPS-a
po włożeniu go do stacji dokującej uruchomił sie program tom tom home i powiadomił mnie że są dostępne poprawki map i nowa wersja softu dla tom toma ... oczywiście potwierdziłem aby ściągnęło i zainstalowało ... po ok 10 min wracam do komputera i patrzę pisze wszystko zainstalowane poprawnie ...więc odłączam toma od kompa i uruchamiam ,...... :roll: i zdziwko tom się zawiesił na starcie .... myśle sobie kiedyś też tak miałem więc robie mu restarta ... tez nie pomogło dalej się zawiesza ( podkreślam że przed aktulizacją działał normalnie ) ... zasięgnąłem rady ze strony producenta i zacząłem kombinować z jakimś programem " Clear ..... " .... pomogło tak że teraz startuje ale po minucie znowu się zawiesza ..... nawet próbowałem usunąć aplikację w GPS ( jest taka możliwość nawet pisze o tym na stronie tomtom-a ) ale też nie dało to rezultatu .... udało mi się zrobić tak że teraz się nie zawiesza ale jak coś próbuje zrobić np. zaplanować trasę to pokazuje komunikat " nie można zapisać ustawień mapy : błąd dostępu do pliku " ...
Napiszcie mi co się mogło stać ? i jak to naprawić ?
GPS jest 100% legalny !

o i taki błąd wyskakuje gdy chcę znowu zainstalować soft do tomtom-a

:doubt:

karolgt 
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Wysłany: 17-07-2009, 19:27   

nie ma czasem czegos takiego jak Hard Reset? mogło by pomóc.

szpala85 
Mitsumaniak

Auto: dwie skarbonki
Wysłany: 17-07-2009, 21:05   

karolgt napisał/a:
Hard Reset

takie coś zrobiłem od razu jak zaczął się zwieszać :wink:

efektu ni ma ....

dzisiaj wziąłem tom-a na wycieczkę i widać spisywał się dobrze ( nie zawieszał się ) tylko dalej pojawiał się ten błąd przy zapisywaniu przebiegu trasy i próbach zmiany jakiś ustawień
szpala85 napisał/a:
" nie można zapisać ustawień mapy : błąd dostępu do pliku "
... ale najdziwniejsze jest to że po wyłączeniu tom-a i powrotnym włączeniu wszystko jest w porządku ( znaczy się ustawienia mapy i całego tom-a ) .... yu mi wyskakuje błąd że ni zapisał ustawień , a okazuje się tak naprawdę że zapisał :roll: ...
bądź tu mądry :roll:

SZYNA 
Mitsumaniak
a nawet dwóch

Auto: Galant 2.0 (SS 1.6 - tatowy)
Wysłany: 22-07-2009, 09:57   

Na peb'ie piszą, że wystarczy odpalić clear flash'a i powinno być ok KLIK. Przyczyną błędu może być też karta pamięci, spróbuj ją sformatować i wgrać od nowa mapki. Ewentualnie wymień na inną jeżeli jesteś w posiadaniu takowej :)

Ta stronka może też być użyteczna Pomoc TomTom, choć Twojego modelu nie ma na liście to inne miały też taki problem :D

Powodzenia życzę

Odpowiedz do tematu