Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
17-10-2009, 21:28
Rozważam zakup galanta
Autor Wiadomość
Reisen 
Nowy Forumowicz

Auto: brak
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-07-2009, 01:36   Rozważam zakup galanta

Witam wszystkich!

Dojrzeliśmy z żoną do decyzji o zakupie naszych pierwszych czterech kółek. Po burzliwych dyskusjach ustaliliśmy że będzie to kombi diesel na który chcemy przeznaczyć max. 16tyś zł. Wstępnie rozważaliśmy dwie marki: Opel Vectra i Skoda Octavia, ale kiedy zobaczyłem galanta to się po prostu zakochałem w jego sylwetce (żona jeszcze o niczym nie wie :mrgreen: ) i po przeczytaniu co nieco na jego temat w necie postanowiłem poważnie rozważyć zakup tego modelu. Chociaż trochę przerażają mnie koszty napraw :(
Kryteria jakie musi spełniać to:

- cena max. 16tyś zł
- kombi
- diesel
- rocznik nie starszy niż '98
- klima lub climatronic
- kolor karoserii raczej jasny (tak sobie żona zażyczyła)

Znalazłem takie dwie oferty i chciałbym zapytać forumowiczów co o nich myślą, czy warto im się bliżej przyjrzeć czy raczej odpuścić sobie i szukać dalej:

GALANT I

Kod:
Mitsubishi Galant 2.0 TDi - FULL OPCJA-ideałWydrukuj ofertę
Cena (brutto):

13 400 PLN / 3 157 EUR
Ubezpieczenie OC AC: Oblicz i porównaj składki 12 towarzystw w naszym kalkulatorze OC AC
Typ:

Kombi
Informacje:

Rok produkcji: 1998, Przegląd: 09/2009, Ubezpieczenie: 02/2010, 215 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 90 KM (66 kW), Pojemność skokowa: 1998 cm3, olej napędowy (diesel), zielony-metallic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe informacje:

sprowadzony, bezwypadkowy, garażowany, zarejestrowany w Polsce
Opis pojazdu:

Samochód posiada:
- wspomaganie kierownicy
- 4 poduszki powietrzne
- ABS
- KLIMATRONIK (nabita klima)
- Elektryczne szyby przód i tył
- elektryczne lusterka
- auto alarm
- centralny zamek na pilota
- halogeny
- radio CD/MP3 panasonic (nagłośnienie jest bdb)
- welurowa tapicerka
- regulowana kierownica
- regulowane fotele
- relingi
- roletę

Misiek jest w IDEALNYM stanie !!!! Dbam bardzo o niego.
Samochód został sprowadzony 07.2007 roku z Niemiec do Polski (z Niemiec są jeszcze różne naklejki z wymian co świadczy o przebiegu).
Jest w 100% BEZWYPADKOWY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Samochód na bieżąco serwisuję.
Obecnie wymieniłem KOMPLETNE zawieszenie z przodu tj. tuleje wahaczy (wszystkie), łączniki stabilizatorów, końcówki drążków kier., drążek kierowniczy - uważam że najlepiej wymienić całość zawieszenia niż kombinować i czekać aż tuleja która nie została wymieniona zaraz zacznie stukać.
Ustawiona była również zbieżność.
Z tyłu wymieniłem sprężyny zawieszenia i łączniki stabilizatorów.
NA WSZYSTKO POSIADAM FAKTURY
Opony również są wszystkie nowe.
Samochód jest w bardzo dobrym stanie, wręcz idealnym, jak na swoje lata, wszystko jest sprawne, tapicerka czyściutka, miła, w aucie nigdy nie były palone papierosy.

Nie muszę wypisywać o spalaniu czy danych technicznych - można je wyczytać w internecie wraz z opiniami użytkowników.
Autko jest wysokiej klasy, nie muszę chyba go zachwalać.

Z osobą zainteresowaną mogę nawet pojechać do serwisu mitsubishi czy na stację diagnostyczną.
Autko do obejrzenia najlepiej w Jastrzębiu - obecnie tutaj mieszkam, a auto garażuję.
T E L ------ 698 21 24 80 ----------- T E L
Dane kontaktowe

Serwis otoMoto nie posiada dodatkowych danych Sprzedającego, poza zawartymi w ogłoszeniu.

Polska , Jastrzębie Zdrój - Ruptawa (woj. śląskie),
tel.: +48 698 212480

GALANT II

Kod:

Mitsubishi Galant KOMBI GLS 2.0 diesel 1997r.

Mitsubishi Galant KOMBI GLS 2.0 diesel 1997r.
Wideo nie jest jeszcze dostępne. Spróbuj za kilka minut.
Map data ©2009 PPWK, Tele Atlas - Terms of Use
Map
Satellite
Hybrid
Dodaj do notesu Powrót do listy

Cena: 13 900 PLN
do negocjacji
Niska rata dla Ciebie!

Kategoria: Osobowe

Rocznik: 1997

Przebieg: 223600

Typ silnika: Olej napędowy (diesel)

Nadwozie: Kombi

Liczba drzwi: 4/5

Moc KM: 100

Rodzaj skrzyni: manualna

Uszkodzony: nie

Pochodzenie: kupiony w Polsce

Pojazd zarejestrowany: tak

Przegląd do: Sierpień 2009

Ubezpieczenie do: Sierpień 2009

Miejscowość: WROCŁAW

Region: dolnośląskie

Ogł. z dnia: 2009-07-15

Jeśli chodzi o pierwszy link to na pewno kolor nie spodoba się żonie :? a na plus: częściowo wymienione zawieszenie, sprowadzony (lepszy samochód co ma przejechane 200 000 km po niemieckich drogach niż po polskich).
Ostatnio zmieniony przez Owczar 24-07-2009, 11:58, w całości zmieniany 1 raz  

davyjohn 
Mitsumaniak

Auto: Grandis DiD i E88A
Wysłany: 24-07-2009, 03:02   

Klima to standard - climatronic opcja

Osobiście jakbym dysponował kwotą 16'ooo to nie szukałbym nic poniżej rocznika 2ooo

Weź też pod uwagę ciągły spadek € i zastanów się, czy nie szukać też za granicą. Liczba Galantów w dieslu w PL nie przyprawia o zawrót głowy.

Na koniec poszukiwań i tak kupisz V6 i wrzucisz tam LPG :)
I zmieścisz się w 16'ooo PLN :)

Acha - polecam szukać egzemplarzy z panoramą :D

A co do kosztów napraw - jakie są według Ciebie różnice że tak przerażają? Śmiem twierdzić, że nie ma istotnych różnic między kosztami części do Galanta i Vectry.

Powodzenia w poszukiwaniu. I zastanów się poważnie nad opcją V6 - tam przynajmniej koszty napraw są większe niż rzędówki :P
Mitsubishi Galant E88A - 2.5 V6 170KM 4x4 - w ciągłym przygotowaniu ale już startuje
www.ak.szczecin.pl
Chociaż w domu głód i nędza, sześć cylindrów mnie napędza

marexi 
Mitsumaniak

Auto: EJ9
Wysłany: 24-07-2009, 03:11   

Nie jestem pewny ale takich halogenow nie montowali w takich zderzakach w tym roczniku wiec bezwypadkowosc moze nie dotyczyc tych autek, ale moze ktos inny jeszcze sie wypowie w tej kwesti.
97' L - E5CW :( :( buum było
97' Honda Civic 1.4i
http://forum.mitsumaniaki...p?user_id=13173

davyjohn 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-07-2009, 03:19   

marexi, akurat myślę że TD z lat 97-2000 miały te okrągłe halogeniki a dopiero później w kształcie bardziej prostokątnym.

W tych autkach zdecydowanie nie podoba mi się cena. Jest tam sporo do utargowania.
Mitsubishi Galant E88A - 2.5 V6 170KM 4x4 - w ciągłym przygotowaniu ale już startuje
www.ak.szczecin.pl
Chociaż w domu głód i nędza, sześć cylindrów mnie napędza

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 24-07-2009, 08:39   

Reisen napisał/a:
Po burzliwych dyskusjach ustaliliśmy że będzie to kombi diesel

Przed podjęciem decyzji zapoznaj się z >>>TYM<<< tematem opisanym przez Owczara
Renata
EA5W

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 24-07-2009, 09:58   

A także z tym: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=38803
Reisen, w tej kasie szukaj coś od 99 wzwyż. Oba te auta są przedliftowe...
Jak sprzedawcy przyślą CI lepsze zdjecia, łącznie z komorą silnika to możemy ocenić coś więcej. Te są ciemne i słabej jakości.

[ Dodano: 24-07-2009, 10:01 ]
Właśnie spojrzałem na allegro i ludzie poszaleli z tymi cenami. Nie dość że odmładzają nawet o 2 lata, to wołają jak za zboże :roll:

[ Dodano: 24-07-2009, 10:04 ]
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C8881409 zwróć uwagę na tego.
Swego czasu była mała awantura, bo prawdopodobnie kolega sprzedającego go polecał kilkakrotnie. Poproś sprzedawcę o VIN i więcej zdjęć. To jest typowy postlift.

Reisen 
Nowy Forumowicz

Auto: brak
Wysłany: 24-07-2009, 16:02   

Dziękuję wszystkim za odzew, trochę mi się już w głowie rozjaśniło. :rolleyes:

Na razie przebywam w Holandii więc tutaj rozejrzę się za jakimś miśkiem. W międzyczasie poszukuję jakiejś okazji u nas w kraju, wtedy ojciec z moją żoną podjechali by pooglądać to cacko. Oczywiście wstępnie forumowicze na podstawie zdjęć oceniliby czy w ogóle warto.....

davyjohn- co do tej benzynki.....hmm, powiem tak, roczne przebiegi myślę że przez najbliższe dwa lata około 30tyś (w tym 4-5 razy w roku trasa Polska-Holandia-Polska)później to około 20tyś rocznie. Musiałbym sobie jeszcze raz wszystko przeliczyć (cena auta, ubezpieczenie, spalanie LPG, cena paliwa, itp)

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 24-07-2009, 16:23   

Reisen, jeśli jesteś w Holandii to dobrze się składa jesli chodzi o diesla, bo Belgia i Holandia to główne źródło tych aut na polskim rynku.

pepi 
Forumowicz

Auto: gitarowe
Wysłany: 24-07-2009, 18:20   

davyjohn napisał/a:

:P

niestety nie standard - bylo bez klimy, manualna klima i climatronic

davyjohn napisał/a:

Weź też pod uwagę ciągły spadek € i zastanów się, czy nie szukać też za granicą. Liczba Galantów w dieslu w PL nie przyprawia o zawrót głowy.

Jak i zagranica jeśli np. chodzi o Niemcy to nie było ich wcale w ofercie jeśli ktos chciał były ściągane z austri

davyjohn napisał/a:

Na koniec poszukiwań i tak kupisz V6 i wrzucisz tam LPG :)
I zmieścisz się w 16'ooo PLN :)

Tu chyba nie do końca instalka 3 tys rejestracja ze 2 + rozrząd oleje itp. To masz 6 tys
Przywieść auto to jakieś 1000 zl i zostaje 9 chyba nie za wiele da się kupic za taka kase

Jeśli szukasz najbardziej ekonomicznej wersji to 2.0 + lpg taniej już się nie da
Mniej pali +oplaty niż 2,5 i mniej niż diesel

Jacek25KRK 
Forumowicz

Auto: Galant 2.5 V6 Avance
Wysłany: 24-07-2009, 23:34   

pepi napisał/a:

Tu chyba nie do końca instalka 3 tys rejestracja ze 2 + rozrząd oleje itp. To masz [b]6[/b] tys
Przywieść auto to jakieś 1000 zl i zostaje 9 chyba nie za wiele da się kupic za taka kase

Jeśli szukasz najbardziej ekonomicznej wersji to 2.0 + lpg taniej już się nie da
Mniej pali +oplaty niż 2,5 i mniej niż diesel

rozrząd + filtry, oleje + robota 1,5 k
instalka 3,5-5 k
rejestracja, te 3 k to już zupełne minimum, pod warunkiem, że pokombinujesz z akcyzą
wiem bo ostatnio sprowadziłem 2,5 dla siebie i żeby się opłacało to trzeba b. tanio kupić, a bardzo tanio zazwyczaj oznacza szrot, żeby było inaczej to trzeba się naszukać lub mieć fuksa jak nigdy

Jak się chce coś tanio prowadzić i zagazować to 2.0 jak najbardziej, omija się w ten sposób 1,5-2 tys idiotycznego haraczu pod piękną nazwą akcyza, no i instalka tansza

marcinx napisał/a:
witam

juz byly rozmowy ile pali disel a ile benzyna na forum.

jedno jest pewne stwierdzenie :" beznyzna 2.0 mniej pali niż disel" bezcenne, jesli ma ktos chce niech przeliczy po ilu przejechanych km zwroci sie instalacja lpg w silniku 2.0 w stosunku do silnika disla a nie silnika benzynowego

pozdrawiam

hmmm
nie będę polemizował
2.0 z LPG ma wg mnie wiele zalet w porównaniu z dieslem (akurat w przypadku Galanta)
np. diesle były traktowane po macoszemu, wiekszosc ma kiepskie wyposazenie, o mocy nie mówie
Ostatnio zmieniony przez BigTomala 25-07-2009, 10:14, w całości zmieniany 1 raz  

davyjohn 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-07-2009, 00:02   

pepi napisał/a:
davyjohn napisał/a:

:P

niestety nie standard - bylo bez klimy, manualna klima i climatronic

A to przepraszam - nie spotkałem po prostu wersji bez klimy :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi