kontrolka recznego |
Autor |
Wiadomość |
mikall0
Mitsumaniak

Auto: Cari 1,9 DID 102KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-07-2009, 11:24 kontrolka recznego
|
|
|
Podczas wchodzenia w zakret z wieksza predkoscia albo jazdy pod wieksza gorke zapala mi sie kontrolka recznego i nie chce zgasnac. Czasem zgasnie sama a czasem po prostu zatrzymuje sie i wylaczam samochod Plynu hamulcowego mam w zbiorniczku troche ponad minimum. Czujnik od zaciagnietego recznego jest ok. Mam zamiar podjechac do mechanika ale najpierw pytam sie Was. |
|
|
|
 |
jurekkraków
Forumowicz
Auto: carisma 1,8 gdi 98
Pomógł: 6 razy Dołączył: 07 Lis 2008 Posty: 97 Skąd: kraków
|
Wysłany: 26-07-2009, 11:58 Re: kontrolka recznego
|
|
|
mikall0 napisał/a: | Podczas wchodzenia w zakret z wieksza predkoscia albo jazdy pod wieksza gorke zapala mi sie kontrolka recznego i nie chce zgasnac. Czasem zgasnie sama a czasem po prostu zatrzymuje sie i wylaczam samochod Plynu hamulcowego mam w zbiorniczku troche ponad minimum. Czujnik od zaciagnietego recznego jest ok. Mam zamiar podjechac do mechanika ale najpierw pytam sie Was. |
Kolego uzupełni płyn hamulcowy na max i wszystko wróci do normy.Poziom płynu jest testowany pływakiem.jeśli jedziesz pod górę lub gdy po zakrętach poziom płynu się waha co powoduje włączenie kontrolki która ostrzega o niskim poziomie. |
_________________ jurekkraków |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 26-07-2009, 13:06
|
|
|
lecz samo dodanie plynu nic nie da .
jezeli plynu idzie wiecej w uklad to musi byc tego jakas przyczyna, i nie wystarczy , ze dolejemy plynu, fakt faktem, ze kontrolka zgasnie, lecz glowna przyczyna nadal nie zostanie wyeliminowana.
a o czym mowie, chyba kazdy wie, kolego najprawdopodobniej koncza Ci sie klocki,i dlatego wiecej plynu poszlo w obieg .
tak wiec w niedalekiej przyszlosci przygotuj sie na wymiane klockow . |
|
|
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Pomógł: 46 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 1050 Skąd: Mielec
|
Wysłany: 26-07-2009, 19:09
|
|
|
albo zawiesza Ci się pływak w zbiorniczku może błache ale też realne |
_________________ Carisma 1,9TD GLX hatchback silvermetalik
TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION
SHEAKESBEER
Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
 |
mikall0
Mitsumaniak

Auto: Cari 1,9 DID 102KM
|
Wysłany: 04-08-2009, 12:40
|
|
|
Bylem u mechanika i sam powiedzial ze za malo plynu. jedyne wyjsie to wymienic i to wkrotce. |
|
|
|
 |
|