|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dodatkowy obrotomierz HELP/ nie otwierają sie światła |
Autor |
Wiadomość |
raQo
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse 1g Gie eSsS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-07-2009, 16:35 Dodatkowy obrotomierz HELP/ nie otwierają sie światła
|
|
|
Witam, mam problem z podpinką obrotomierza Auto Gauge, problem opiera się raczej na 1 kabelku, a mianowicie (sensor wire) na rysunku kabel idzie do ECU.. i co dalej, może ktoś wie w który kabel mam się wpiąć? nie wiem czy podobny temat był czy też nie bo strasznie wolno chodzi mi internet i każde wyświetlenie całej strony trwa okropnie długo więc proszę bez tego typu wpisów,, użyj szukaj itp''
Był bym wdzięczny gdyby ktoś mi poprostu powiedział pod który kabel przy ecu się podpiąć a i ecu znajduję się od strony pasażera po lewej stronie środkowego kokpitu ???
kupiłem go bo mój zaczą szfankować po tym jak zdejmowałem tarcze
Mowa o tym modelu |
Ostatnio zmieniony przez raQo 31-07-2009, 00:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mihau00
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi eclipse 1g
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Lut 2009 Posty: 26 Skąd: Wielbark
|
Wysłany: 30-07-2009, 19:40
|
|
|
nie musisz szukać w ECU, wystarczy podpiąć się do licznika, jak go wyjmiesz za obrotomierzem szukaj ścieżki która jest przykręcona śrubką, nie pamiętam czy są tam dwie czy tylko jedna, na pewno znajdziesz |
|
|
|
 |
raQo
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse 1g Gie eSsS
|
Wysłany: 30-07-2009, 19:49
|
|
|
Nie czytając twojego posta poszedłem to właśnie zrobić i działa myślałem że nie da rady tak podpiąć bo kiedyś w citroenie robiłem podobnie i obrotomierz jeden i drugi wariował... tak czy siak problem rozwiązany
///////////////////////////////////////////
Problem z obrotomierzem rozwiązany, ale coś nowego się zepsuło a mianowicie, nie chcą otwierać sie światła mam je na przełącznik podjechałem pod dom zgasiłem, zaczołem robić ten obrotomierz zapalam światła a one się nie podnoszą....
Czy jest od tego jakiś bezpiecznik?? |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 02-08-2009, 22:33
|
|
|
tak, jest od tego bezpiecznik tylko pyutanie czy coś "samo" padło czy ty pomogłeś ;/ sprawdź miernikiem wszystkie bezpieczniczki, pytanie czy guzikiem od otwierania lamp tez niemozesz ich otworzyc... |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
|
|