Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: lukasz12
12-12-2009, 17:50
Utraciłem światła.
Autor Wiadomość
mmatulek 
Mitsumaniak

Auto: Sigma sedan '93 A/T
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 02-08-2009, 23:16   Utraciłem światła.

W dniu dzisiejszym odmówiły mi posłuszeństwa światła drogowe i mijania (nie da się również włączyć tylnych przeciwmgielnych), świecą mi jedynie pozycje.

Od czego mam zacząć diagnozę usterki (bezpieczniki sprawdzone).

Z góry dziękuje za pomoc

pozdrawiam.

kosior1975
[Usunięty]

Wysłany: 02-08-2009, 23:39   

a sprawdzałeś bezpieczniki pod maską? jeśli są w porządku to może być wina przełączników przy kierownicy mogły się wypalić styki (stopić plastikowe zapadki)

mmatulek 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-08-2009, 23:50   

Sprawdziłem bezpieczniki pod maską. Tzn. znalazłem jeden 40A, jak go wyjąłem to zgasły również pozycje. Wydaje mi się, że nie jest to problem uszkodzonego przełącznika przy kierownicy, ponieważ nie mam również tzw zajączka, wg mnie powinien działać niezależnie od włącznika świateł mijania. po prostu poza pozycjami nie zapala mi się nic. W dniu dzisiejszym zrobiłem ok 350 km i było wszystko ok. (niestety dostarczenie dziecka na kolonie pokryło się ze spotem na który miałem ochotę). Po przyjechaniu do domu i ponownym zapaleniu świateł okazało się, że ich nie mam. Gdzie znajdują się przekaźniki od świateł? Zacznę od sprawdzenia zasilania sterującego na nich.

Nachbar
[Usunięty]

Wysłany: 03-08-2009, 00:12   

to może ktoś może wskazać od razu przekaźnik od awaryjnych? nie mam od jakiegos czasu - wyłacznik wymieniony - sorrki za podpinkę ale to też światła

Slaw 
Forumowicz
Śmigma

Auto: Sigma 3.0 V6 24v 93r
Wysłany: 03-08-2009, 00:53   

Sprawdż przekażniki w puszce a konkretnie czarny ,drugi od dołu.Możesz podmienić go na któryś ze srebrnych i sprawdzić czy to jest to .Pozdrawiam

mmatulek 
Mitsumaniak

Wysłany: 03-08-2009, 08:12   

Sprawdziłem, okazał się uszkodzony przekaźnik o którym pisze Slaw ( dzięki za pomoc). Czy można dostać nowy taki przekaźnik, czy szukać używki.

Odpowiedz do tematu