Przesunięty przez: Hubeeert 02-03-2010, 00:04 |
Palenie - e-papieros |
Autor |
Wiadomość |
vendetta
Mitsumaniak Agata

Auto: Ibiza Cupra 6L
Zaproszone osoby: 2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-08-2009, 22:42 Palenie - e-papieros
|
|
|
Ja wiem, że to nie na temat, ale na zdrowie ...I jak Chooper to wyrzuci to trudno , ale wiem że mamy w regionie sporo nałogowców , wiec polecam się zainteresować !!! Osobiście palę od 13 lat z jedną przerwą miesięczną lata temu. Przerzuciłam się na ten wynalazek 22 lipca i działa !!! Nie palę !!! Jestem w szoku i jednocześnie strasznie szczęśliwa !!! Palacze, zainteresujcie się tematem! Zaspokaja palaczy "z przyzwyczajenia" i ułatwia odstawić. Nie podaję nazw firm ani namiarów, bo nie jestem przedstawicielem, a firm jest mnóstwo W razie pytań PW . Przepraszam za OT, ale jestem pod wrażeniem i to jest na zdrowie ... |
_________________ Czarnula Ibiza Cupra 6L od 2011 -
był Czarnuch Colt CA5A 2011-2013
był Czerwony Outlander II 2010-2013
był Colt CJ0 2009-2011
 |
|
|
|
 |
Lucas_Lucky
Mitsumaniak
Auto: Outlander 2,0 16V 4WD (2006)
|
Wysłany: 04-08-2009, 09:27
|
|
|
E-papierosy zaspakajają głód nikotynowy ale niestety nie pomagają w pozbyciu się nawyku trzymania papierosa a to bardzo istotne.
Sam jestem w trakcie rzucania palenia. Nie palę już ponad 5 tygodni.
Jako wspomaganie stosowałem tabletki Champix (na receptę), ale tak na prawdę bez silnej woli to nic się nie zdziała.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
|
Wysłany: 04-08-2009, 12:51
|
|
|
Witajcie Łodziaki !! Ja nie pale od 18 grudnia 2008, rzuciłem po 17 latach palenia z dnia na dzień po przeczytaniu ksiązki Allen Carr pod tytułem " Prosta Metoda Jak Skutecznie Rzucić Palenie". Książka obala wszelkie mity które trzymaja palaczy w nałogu. Dziś mogę śmiało powiedzieć że rzucanie palenia jest mega proste. Patrząc na osoby palące żal mi ich z powodu iż dalej się muszą męczyć. JA JUŻ NIE MUSZĘ. Życzę powodzenia wszystkim w rzucaniu nałogu, naprawdę warto rzucić to świństwo. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
pamar
Mitsumaniak Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
|
|
|
|
 |
vendetta
Mitsumaniak Agata

|
|
|
|
 |
pamar
Mitsumaniak Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
|
Wysłany: 04-08-2009, 15:24
|
|
|
vendetta napisał/a: | Pamarku poczytaj o tym koniecznie !!! |
Czytałem I obiecuję WEZNĘ SIĘ ZA SIĘ bo coraz bardziej staczam się w zaksztuszoną otchłań |
_________________ ad futuram rei memoriam:
Demokracja - to jednak kupa a świat to może tylko wyobrażenie
http://www.mitsumaniaki.com/
http://www.mmdzieciom.pl/
 |
|
|
|
 |
grabsio [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2009, 17:23
|
|
|
co wy gadacie palenie oprocz piwa to jedna z niewielu przyjemnosci bez rozbierania sie |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
|
Wysłany: 04-08-2009, 18:12
|
|
|
grabsio napisał/a: | co wy gadacie palenie oprocz piwa to jedna z niewielu przyjemnosci bez rozbierania sie |
tylko że mowa jest o papierosach |
|
 |
konrad1704
Mitsumaniak

Auto: Colt`95 CA0 1.6 16 V benzyna
|
Wysłany: 04-08-2009, 18:43
|
|
|
Nie jestem za bardzo w temacie palenia papierosów zarówno zwykłych jak i tych "e" ale ostatnio przypadkiem natrafiłem na coś takiego KLIK. |
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 04-08-2009, 19:27
|
|
|
grabsio napisał/a: | co wy gadacie palenie oprocz piwa to jedna z niewielu przyjemnosci bez rozbierania sie |
To jest jedno z wytłumaczeń się palacza przed społeczeństwem ze swojego nałogu
Znam to z autopsji |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
vendetta
Mitsumaniak Agata

|
Wysłany: 04-08-2009, 19:27
|
|
|
Ja też myślę, że e-palenie maksymalnych dawek nikotyny jest bez sensu (są większe niż w najmocniejszych papierosach ) i skorzystałam z tej "opcji" jako metoda na rzucenie, a nie zamiennik Więcej info na temat artykułu na sforze znajduje się na forach o e-paleniu ... Nie można również zapomnieć o potędze i władzy firm tytoniowych, którym zależy żeby ten temat zamknąć... Jeśli na pół roku popalimy e-peta to na pewno będzie zdrowszy niż zwykłe fajki. Moje zdanie |
_________________ Czarnula Ibiza Cupra 6L od 2011 -
był Czarnuch Colt CA5A 2011-2013
był Czerwony Outlander II 2010-2013
był Colt CJ0 2009-2011
 |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 04-08-2009, 20:07
|
|
|
vendetta napisał/a: | Jeśli na pół roku popalimy e-peta to na pewno będzie zdrowszy niż zwykłe fajki. |
Najlepiej nie palić nic. Głód nikotynowy to farmazon wymyśliny przez zakłady tytoniowe w celu wywołania w palaczach STRACHU przed rzuceniem. I właśnie ten strach jest głównym powodem że ludzie palą. Wiem o czym pisze, paliłem 17 lat nieraz po 60 szt / dzień. Rzuciłem 18 grudnia 2008 i nie zapaliłem od tamtej pory ani szt. JESTEM SZCZĘŚLIWYM NIEPALĄCYM CZŁOWIEKIEM. |
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
halbog
Mitsumaniak Homo Swidnicensis

Auto: Kia Carens 2,0 CRDi 2006r
|
Wysłany: 04-08-2009, 21:26
|
|
|
No, ja się tylko mogę pod tym podpisać Adaho_krak napisał/a: | JESTEM SZCZĘŚLIWYM NIEPALĄCYM CZŁOWIEKIEM. | Paliłem 18 lat, czasami dwie "ramy" dziennie. A to stres w pracy, a to piwo z kolegą, a dymek po kawie... s@#$$e w banie . Czułem się z tym coraz gorzej. Jak szliśmy w góry, to świszczałem jak konający czajnik . Rzuciłem palenie 4.02. 08. Mnie pomogły pastylki do ssania NIQITIN, co osobiście mogę polecić .
Niepalący Mitsumaniacy łączcie się A jeszcze palący przyłączcie
Pozdrawiam
Bogdan |
_________________ Z wiatrem we włosach:)
 |
|
|
|
 |
anetka
Nowy Forumowicz anetka
Auto: nie mam ;p
|
Wysłany: 04-08-2009, 21:51
|
|
|
Kolega w pracy sprawił sobei takie cudo jak e-papieros... Był nim zachwycony przez 3 miesiące ale teraz znów pali normalne fajki bo jak to powiedział "to nie to samo" ... Pozostaje silna wola... |
_________________ anetka;) |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 05-08-2009, 10:41
|
|
|
Silna wola to nie to. Trzeba poznać przyczyny dla czego palimi i je wyeliminować. Gumy nikotynowe czy e-papieros to jest tak jakbyś heroiniste zamiast dożylnie leczył z nałogu podając mu heroine doustnie. To nas nie uwalnia od nałogu tylko przedłuża trwanie w nim w inny sposób. Nasz nałóg jest bardzo ważny dla zakładów tytoniowyi i dla państwa z tego powodu iż przynosi ogromne zyski dla zakładów tytoniowych ze sprzedaży dla państwa z akcyzy. Polecam tą książkę której tytuł podałem wyżej, jest to publikacja napisana przez człowieka któy palił 100szt /dzinnie i nie mógł sobie z tym poradzić. Rzucił z dnia na dzień. W książce obnaża schematy działania "aparatu nakłaniania do nałogu". Cała tajemnic łatwego rzucenia palenia to przeczytać książkę od dechy do dechy, mimo że na początku wydaje się głupia i monotonna. Efekt końcowy BEZCENNY. Dla zachęcenia napisze, że w książce nie ma nic o skutkach palenia jak rak itp. (no może jest ale bardzo mało) i nie wolno rzucić palenia do czasu przeczytania ksiązki do końca. |
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
|