Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
02-03-2010, 00:04
Palenie - e-papieros
Autor Wiadomość
vendetta 
Mitsumaniak
Agata

Auto: Ibiza Cupra 6L
Zaproszone osoby: 2
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 03-08-2009, 22:42   Palenie - e-papieros

Ja wiem, że to nie na temat, ale na zdrowie ...I jak Chooper to wyrzuci to trudno :) , ale wiem że mamy w regionie sporo nałogowców , wiec polecam się zainteresować !!! Osobiście palę od 13 lat z jedną przerwą miesięczną lata temu. Przerzuciłam się na ten wynalazek 22 lipca i działa !!! Nie palę !!! Jestem w szoku i jednocześnie strasznie szczęśliwa !!! Palacze, zainteresujcie się tematem! Zaspokaja palaczy "z przyzwyczajenia" i ułatwia odstawić. Nie podaję nazw firm ani namiarów, bo nie jestem przedstawicielem, a firm jest mnóstwo :) W razie pytań PW . Przepraszam za OT, ale jestem pod wrażeniem i to jest na zdrowie ... :)
był Colt CJ0 2009-2011

Lucas_Lucky 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2,0 16V 4WD (2006)
Wysłany: 04-08-2009, 09:27   

E-papierosy zaspakajają głód nikotynowy ale niestety nie pomagają w pozbyciu się nawyku trzymania papierosa a to bardzo istotne.

Sam jestem w trakcie rzucania palenia. Nie palę już ponad 5 tygodni.
Jako wspomaganie stosowałem tabletki Champix (na receptę), ale tak na prawdę bez silnej woli to nic się nie zdziała.

Pozdrawiam

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Wysłany: 04-08-2009, 12:51   

Witajcie Łodziaki !! Ja nie pale od 18 grudnia 2008, rzuciłem po 17 latach palenia z dnia na dzień po przeczytaniu ksiązki Allen Carr pod tytułem " Prosta Metoda Jak Skutecznie Rzucić Palenie". Książka obala wszelkie mity które trzymaja palaczy w nałogu. Dziś mogę śmiało powiedzieć że rzucanie palenia jest mega proste. Patrząc na osoby palące żal mi ich z powodu iż dalej się muszą męczyć. JA JUŻ NIE MUSZĘ. Życzę powodzenia wszystkim w rzucaniu nałogu, naprawdę warto rzucić to świństwo.

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

pamar 
Mitsumaniak
Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Wysłany: 04-08-2009, 13:18   

Mówcie tak do mnie JESZCZE!!!
http://www.mmdzieciom.pl/

vendetta 
Mitsumaniak
Agata

Wysłany: 04-08-2009, 15:01   

Lucas_Lucky napisał/a:
ale niestety nie pomagają w pozbyciu się nawyku trzymania papierosa a to bardzo istotne.

Jak dla mnie właśnie ten nawyk zaspokaja najbardziej :) Trzymasz w dłoni jak papierosa, zaciągasz się jak papierosem i jeśli jest dobrej firmy atomizer i liquid to dymi lepiej niż zwykła fajka :)
Jeśli chodzi o nikotynę to po urlopie przechodzę na zero mg, czyli tylko dymek bez nikotyny :D

Pamarku poczytaj o tym koniecznie !!!
był Colt CJ0 2009-2011

pamar 
Mitsumaniak
Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Wysłany: 04-08-2009, 15:24   

vendetta napisał/a:
Pamarku poczytaj o tym koniecznie !!!

Czytałem 8) I obiecuję WEZNĘ SIĘ ZA SIĘ :mrgreen: bo coraz bardziej staczam się w zaksztuszoną otchłań :!:
http://www.mmdzieciom.pl/

grabsio
[Usunięty]

Wysłany: 04-08-2009, 17:23   

co wy gadacie palenie oprocz piwa to jedna z niewielu przyjemnosci bez rozbierania sie

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Wysłany: 04-08-2009, 18:12   

grabsio napisał/a:
co wy gadacie palenie oprocz piwa to jedna z niewielu przyjemnosci bez rozbierania sie

tylko że mowa jest o papierosach :mrgreen:

konrad1704 
Mitsumaniak

Auto: Colt`95 CA0 1.6 16 V benzyna
Wysłany: 04-08-2009, 18:43   

Nie jestem za bardzo w temacie palenia papierosów zarówno zwykłych jak i tych "e" ale ostatnio przypadkiem natrafiłem na coś takiego KLIK.

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 04-08-2009, 19:27   

grabsio napisał/a:

To jest jedno z wytłumaczeń się palacza przed społeczeństwem ze swojego nałogu :P
Znam to z autopsji :) :twisted:

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

vendetta 
Mitsumaniak
Agata

Wysłany: 04-08-2009, 19:27   

Ja też myślę, że e-palenie maksymalnych dawek nikotyny jest bez sensu (są większe niż w najmocniejszych papierosach :!: ) i skorzystałam z tej "opcji" jako metoda na rzucenie, a nie zamiennik :) Więcej info na temat artykułu na sforze znajduje się na forach o e-paleniu ... Nie można również zapomnieć o potędze i władzy firm tytoniowych, którym zależy żeby ten temat zamknąć... Jeśli na pół roku popalimy e-peta to na pewno będzie zdrowszy niż zwykłe fajki. Moje zdanie 8)
był Colt CJ0 2009-2011

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 04-08-2009, 20:07   

vendetta napisał/a:
Jeśli na pół roku popalimy e-peta to na pewno będzie zdrowszy niż zwykłe fajki.

Najlepiej nie palić nic. Głód nikotynowy to farmazon wymyśliny przez zakłady tytoniowe w celu wywołania w palaczach STRACHU przed rzuceniem. I właśnie ten strach jest głównym powodem że ludzie palą. Wiem o czym pisze, paliłem 17 lat nieraz po 60 szt / dzień. Rzuciłem 18 grudnia 2008 i nie zapaliłem od tamtej pory ani szt. JESTEM SZCZĘŚLIWYM NIEPALĄCYM CZŁOWIEKIEM.

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

halbog 
Mitsumaniak
Homo Swidnicensis

Auto: Kia Carens 2,0 CRDi 2006r
Wysłany: 04-08-2009, 21:26   

No, ja się tylko mogę pod tym podpisać
Adaho_krak napisał/a:
JESTEM SZCZĘŚLIWYM NIEPALĄCYM CZŁOWIEKIEM.
Paliłem 18 lat, czasami dwie "ramy" dziennie. A to stres w pracy, a to piwo z kolegą, a dymek po kawie... s@#$$e w banie :twisted: . Czułem się z tym coraz gorzej. Jak szliśmy w góry, to świszczałem jak konający czajnik :mrgreen: . Rzuciłem palenie 4.02. 08. Mnie pomogły pastylki do ssania NIQITIN, co osobiście mogę polecić :idea: .
Niepalący Mitsumaniacy łączcie się :wink: A jeszcze palący przyłączcie :mrgreen:
Pozdrawiam
Bogdan

anetka 
Nowy Forumowicz
anetka

Auto: nie mam ;p
Wysłany: 04-08-2009, 21:51   

Kolega w pracy sprawił sobei takie cudo jak e-papieros... Był nim zachwycony przez 3 miesiące ale teraz znów pali normalne fajki bo jak to powiedział "to nie to samo" ... Pozostaje silna wola...

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 05-08-2009, 10:41   

Silna wola to nie to. Trzeba poznać przyczyny dla czego palimi i je wyeliminować. Gumy nikotynowe czy e-papieros to jest tak jakbyś heroiniste zamiast dożylnie leczył z nałogu podając mu heroine doustnie. To nas nie uwalnia od nałogu tylko przedłuża trwanie w nim w inny sposób. Nasz nałóg jest bardzo ważny dla zakładów tytoniowyi i dla państwa z tego powodu iż przynosi ogromne zyski dla zakładów tytoniowych ze sprzedaży dla państwa z akcyzy. Polecam tą książkę której tytuł podałem wyżej, jest to publikacja napisana przez człowieka któy palił 100szt /dzinnie i nie mógł sobie z tym poradzić. Rzucił z dnia na dzień. W książce obnaża schematy działania "aparatu nakłaniania do nałogu". Cała tajemnic łatwego rzucenia palenia to przeczytać książkę od dechy do dechy, mimo że na początku wydaje się głupia i monotonna. Efekt końcowy BEZCENNY. Dla zachęcenia napisze, że w książce nie ma nic o skutkach palenia jak rak itp. (no może jest ale bardzo mało) i nie wolno rzucić palenia do czasu przeczytania ksiązki do końca.

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

Odpowiedz do tematu