Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9DI-D] Piszczenie w tylnym lewym
Autor Wiadomość
fiedzia
[Usunięty]

Wysłany: 04-08-2009, 09:18   [Cari 1.9DI-D] Piszczenie w tylnym lewym

Witam podpowiedziałby mi ktoś co to za część na zdjeciu ?? Na kanale wykryłem że popiskuje mi to na łączeniach więc domniemywam że trzeba tam wymienić pewnie jakieś gumy. I pytanie czy jestem w stanie to sam wymienić czy potrzebna tu reka mechanika ??
http://img156.imageshack.us/i/20090804large.jpg/
http://img5.imageshack.us/i/20090804001large.jpg/
http://img9.imageshack.us/i/20090804002large.jpg/

janusz362 
Forumowicz
janusz

Auto: CARISMA 1.8GLS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-08-2009, 09:25   

z tego co widze na fotkach to chodzi ci o wachacz,chyba jest to wachacz poprzeczny krótki.
pewnie masz do wymiany tuleje i tzw cukierek,najlepiej oddaj do fachowca bo spory problem jest z wybiciem i obsadzeniem nowych a oni dysponują wyciskarką,sam bedziesz miał problemy no chyba że lubisz się bawić ale jest to mały koszt więc lepiej dać to fachowcowi
pozdrawiam
kpl na allegro to jakieś 40-50zł tylko podaj rocznik auta

cavemann
[Usunięty]

Wysłany: 05-08-2009, 14:47   

kolego ja właśnie wymieniłem cukierki (u japaneze po jakieś 22 zł sztuka o ile pamiętam)
najlepiej sprawdź wszystkie są 4 razem, ale lepiej jedz do warsztatu i bądź przy naprawie, ja zazwyczaj samemu robię z (bratem on jest dobry do ciężkiej roboty) i weź od razu kup śruby mimośrodowe , bo ja aby ściągnąć ten wahacz musiałem poobcinać śruby szlifierką, 4 tuleje a cały dzień roboty ze zwaleniem potem latanie za śrubami i montaż dopiero. od strony kierowcy masz zbiornik i z cięciem jest mały problem,

popiskuje ci ten element który jest niewidoczny, mi po wymianie tuleji auto podniosło się o jakieś 4 cm od opony naprawdę sporo

arthus
[Usunięty]

Wysłany: 06-08-2009, 11:17   

Potwierdzam. Śruby mimośrodowe się zapiekają - też miałem ucinane.

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 07-08-2009, 07:33   

Ja u siebie nie miałem problemu aby odkręcić w 10 letniej Carismie GDI.

Należy jeszcze dodać że do wymiany tych tulejek przydała by sie prasa bo młotkiem tego się nie zrobi.
I kolejna sprawa trzeba potem jechać na zbieżność bo Carisma ma ustawiany tył.

fiedzia
[Usunięty]

Wysłany: 07-08-2009, 14:59   

Dzięki za wszystkie rady. Postanowiłem, że dam zarobić mechanikowi tylko jeszcze muszę się zmobilizować żeby zaprowadzić :) .

janusz362 
Forumowicz
janusz

Auto: CARISMA 1.8GLS
Wysłany: 07-08-2009, 16:58   

to dobrze postanowiłeś bo zrobi ci to moment i porządnie a sam byś sie mordował cały dzień

Odpowiedz do tematu