[Cari 1.9DI-D] Piszczenie w tylnym lewym |
Autor |
Wiadomość |
fiedzia [Usunięty]
|
|
|
|
 |
janusz362
Forumowicz janusz

Auto: CARISMA 1.8GLS
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Sty 2008 Posty: 107 Skąd: Elbląg
|
Wysłany: 04-08-2009, 09:25
|
|
|
z tego co widze na fotkach to chodzi ci o wachacz,chyba jest to wachacz poprzeczny krótki.
pewnie masz do wymiany tuleje i tzw cukierek,najlepiej oddaj do fachowca bo spory problem jest z wybiciem i obsadzeniem nowych a oni dysponują wyciskarką,sam bedziesz miał problemy no chyba że lubisz się bawić ale jest to mały koszt więc lepiej dać to fachowcowi
pozdrawiam
kpl na allegro to jakieś 40-50zł tylko podaj rocznik auta |
_________________ olo |
|
|
|
 |
cavemann [Usunięty]
|
Wysłany: 05-08-2009, 14:47
|
|
|
kolego ja właśnie wymieniłem cukierki (u japaneze po jakieś 22 zł sztuka o ile pamiętam)
najlepiej sprawdź wszystkie są 4 razem, ale lepiej jedz do warsztatu i bądź przy naprawie, ja zazwyczaj samemu robię z (bratem on jest dobry do ciężkiej roboty) i weź od razu kup śruby mimośrodowe , bo ja aby ściągnąć ten wahacz musiałem poobcinać śruby szlifierką, 4 tuleje a cały dzień roboty ze zwaleniem potem latanie za śrubami i montaż dopiero. od strony kierowcy masz zbiornik i z cięciem jest mały problem,
popiskuje ci ten element który jest niewidoczny, mi po wymianie tuleji auto podniosło się o jakieś 4 cm od opony naprawdę sporo |
|
|
|
 |
arthus [Usunięty]
|
Wysłany: 06-08-2009, 11:17
|
|
|
Potwierdzam. Śruby mimośrodowe się zapiekają - też miałem ucinane. |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 07-08-2009, 07:33
|
|
|
Ja u siebie nie miałem problemu aby odkręcić w 10 letniej Carismie GDI.
Należy jeszcze dodać że do wymiany tych tulejek przydała by sie prasa bo młotkiem tego się nie zrobi.
I kolejna sprawa trzeba potem jechać na zbieżność bo Carisma ma ustawiany tył. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
fiedzia [Usunięty]
|
Wysłany: 07-08-2009, 14:59
|
|
|
Dzięki za wszystkie rady. Postanowiłem, że dam zarobić mechanikowi tylko jeszcze muszę się zmobilizować żeby zaprowadzić . |
|
|
|
 |
janusz362
Forumowicz janusz

Auto: CARISMA 1.8GLS
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Sty 2008 Posty: 107 Skąd: Elbląg
|
Wysłany: 07-08-2009, 16:58
|
|
|
to dobrze postanowiłeś bo zrobi ci to moment i porządnie a sam byś sie mordował cały dzień |
_________________ olo |
|
|
|
 |
|