Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
21-10-2009, 16:11
[EAx 97-04] Galant 2.0 + LPG Żmigród 1997rok, prośba o opini
Autor Wiadomość
emefe 
Mitsumaniak
02152/KMM

Auto: Van Niemitsubiszi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-08-2009, 22:57   [EAx 97-04] Galant 2.0 + LPG Żmigród 1997rok, prośba o opini

Opis
Rok produkcji (1900 - 2100): 1997
Przebieg (0 - 1000000 km): 165000
Pojemność silnika (1 - 15000 cm3): 2000
Moc silnika (10 - 1000 KM): 136
Skrzynia biegów: Manualna
Rodzaj paliwa: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Liczba drzwi: 4/5
Kolor: Zielony
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie

Wyposażenie ABS, Alufelgi, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Hak, Immobilizer, Klimatyzacja, Poduszka powietrzna, Radio+CD, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe Bezwypadkowy, Serwisowany w ASO, Zarejestrowany w Polsce

http://moto.allegro.pl/it..._lpi_warto.html

Szukam bryki bezwypadkowej, serwisowanej i raczej 2.0 (ze względu na koszty ubezpieczenia) z nastawieniem na zainstalowanie gazu sekwencyjnego lub bryka już z instalacją. Preferowana bogata wersja wyposażenia, szyberdach byłby miłym dodatkiem (klima to mus). Przydałby sie kombiak, ale wydaje mi się ze Galant kombi to profanacja.
Jakie są ważne zmiany modelu, z którymi powinno się mieć auto?
Jaki jest komfortowy rozmiar opony, bo na oko najlepiej wygląda na 17".
Czy rożnica w osiągach 2.0 vs 2.5 jest odczuwalna?
Jakie są maksymalne dopuszczalne przebiegi km?
Ostatnio zmieniony przez Kmer 14-10-2009, 17:37, w całości zmieniany 1 raz  

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 26-08-2009, 23:30   

emefe, pierwsze primo temat nie jest zgony z WZOREM OGŁOSZENIA :wink: brak fotek ;)

emefe napisał/a:
Jakie są ważne zmiany modelu, z którymi powinno się mieć auto?
w przypadku prezentowanego czyli 97 ma wszystko co co powinien posiadać ;) Zmiany były od września 98 :)

Przed pytaniami typu jaki silnik :?: - polecam temat :arrow: SILNIKI, PORADY PRZED ZAKUPEM
emefe napisał/a:
Jaki jest komfortowy rozmiar opony, bo na oko najlepiej wygląda na 17"
na dobrych markowych oponach nie będziesz miał powodów do narzekań - np. lato NOKIAN NRVi 215/45/17 - są bdb

emefe napisał/a:
Czy rożnica w osiągach 2.0 vs 2.5 jest odczuwalna?
pytanie retoryczne :wink:

emefe napisał/a:
Jakie są maksymalne dopuszczalne przebiegi km?
ale miedzy czym :?: przeglądami :?: czy gwarantowane przebiegi silnika bez naprawy - jeżeli chodzi o V6 to dobrze utrzymany V6 wytrzyma 500kkm

pozdro

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
Ostatnio zmieniony przez roch_27 26-08-2009, 23:47, w całości zmieniany 1 raz  

emefe 
Mitsumaniak
02152/KMM

Auto: Van Niemitsubiszi
Wysłany: 26-08-2009, 23:44   

roch_27 napisał/a:
ale miedzy czym przeglądami czy gwarantowane przebiegi silnika bez naprawy - jeżeli chodzi o V6 to dobrze utrzymany V6 wytrzyma 500kkm

Mam na myśli przebieg całkowity. Ile km to jest dobrze a ile już jest stanowczo za dużo w przypadku 2.0 i 2.5?

No i co myślicie o tej Gali z ogłoszenia?

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 27-08-2009, 00:00   

emefe napisał/a:
roch_27 napisał/a:
ale miedzy czym przeglądami czy gwarantowane przebiegi silnika bez naprawy - jeżeli chodzi o V6 to dobrze utrzymany V6 wytrzyma 500kkm

Mam na myśli przebieg całkowity. Ile km to jest dobrze a ile już jest stanowczo za dużo w przypadku 2.0 i 2.5?

No i co myślicie o tej Gali z ogłoszenia?

Jeżeli chodzi o V6 ro już napisałem ;) Ale chciałbym tu od razu zaznaczyć, iż nie ma reguły na stan silnika zależny od przebiegu ;) Bo nie wiemy czy poprzedni właściciel dokonywał podstawowych wymian ( olej, filtry, etc) ) "na czas" Druga sprawa nie tylko polscy handlarze przekłamują przebiegi auta - wiec co do przebiegu auta podanego w ogłoszeniu należy podchodzić z dystansem ;) o danym aucie najlepiej powiedzą oględziny na "żywo"

Miałem V6 (w tej chwili użytkuje go mój brat) i w tym miejscu z polecam silnik V6 - dlaczego :?: napisałem o tym wcześniej ( w temacie w linku) poza tym mój Ex Gal V6 śmigał za mojego użytkowania na pełnym syntetyku Mobila - 5W50 i tak śmiga do dziś i z uśmiechem na twarzy mogę powiedzieć że nie zna czegoś takiego jak cykanie popychaczy - jak to mają auta z "rzekomo" mniejszymi przebiegami :wink: 8)

pozdro

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 27-08-2009, 12:04   

roch_27 napisał/a:
Jeżeli chodzi o V6 ro już napisałem Ale chciałbym tu od razu zaznaczyć, iż nie ma reguły na stan silnika zależny od przebiegu Bo nie wiemy czy poprzedni właściciel dokonywał podstawowych wymian ( olej, filtry, etc) ) "na czas" Druga sprawa nie tylko polscy handlarze przekłamują przebiegi auta - wiec co do przebiegu auta podanego w ogłoszeniu należy podchodzić z dystansem o danym aucie najlepiej powiedzą oględziny na "żywo"

Miałem V6 (w tej chwili użytkuje go mój brat) i w tym miejscu z polecam silnik V6 - dlaczego napisałem o tym wcześniej ( w temacie w linku) poza tym mój Ex Gal V6 śmigał za mojego użytkowania na pełnym syntetyku Mobila - 5W50 i tak śmiga do dziś i z uśmiechem na twarzy mogę powiedzieć że nie zna czegoś takiego jak cykanie popychaczy - jak to mają auta z "rzekomo" mniejszymi przebiegami

mam V6 z przebiegiem 270tkm, samochod ciagle jezdzi na pelnym syntetyku, nie bierze oleju,do tego ma fabryczne osiagi ( lub wieksze :P ) . co do cykania popychaczy, to niestety moj mial taki objaw, do czasu :D w poniedzialek odbieram samochod z wymiany wszystkich 24sztuk, tak wiec teraz powinna byc bloga cisza i nic tylko cieszyc sie dzwiekiem V'ki

potwierdzam Piotrka, tylko V'ka

cubonof 
Nowy Forumowicz

Auto: Opel Corsa 1,5 DT > na razi
Wysłany: 18-09-2009, 12:07   

To auto pojawiło się ponownie na allegro,
http://moto.allegro.pl/sh...?item=743517339
ktoś był oglądał to auto ? coś mocno z nim nie tak ? jakieś opinie ? bo rozmowa uciekła od wątku ;)
A i pytanie panowie, bo w tytule jest błąd, auto nie jest na LPG, tylko na LPi, jak to się sprawuje w tych autach ?

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 18-09-2009, 17:16   

Tu masz trochę o LPI .
Ta instalacja wymaga fachowego serwisu (nie u pana Władka w garażu :D ).
Jeśli masz w zasięgu taki warsztat to chyba nie będzie tak źle.

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi