Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: roch_27
14-08-2007, 19:10
[EA5W 2.5]podświetlenie podgrzewania foteli
Autor Wiadomość
drout
[Usunięty]

Wysłany: 01-06-2006, 15:25   [EA5W 2.5]podświetlenie podgrzewania foteli

Witam przepaliło mi się podświetlenie od podgrzewanego lewego siedzenia(bo nie świeci tylko lewe) nie wiem jak to tam wygląda bo nie chciał bym czegoś urwać. Czy może ktoś już to u siebie wymieniał? Jeśli tak to jak? Wiem, że to błachostka a jednak troszkę denerwuje szczególnie w nocy.

Samochd Galant EA

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 29-05-2007, 19:31, w całości zmieniany 1 raz  

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-06-2006, 16:34   

Musisz wyjąć schowek z podłokietnika, następnie ręką delikatnie wypchnąć cały przełacznik (na dwa siedzenia) i odłączyć go.
Jak bedziesz miał juz odłączony musisz go delikatnie rozebrać podważając zatrzaski. I masz już praktyznie dostęp do diody podswietlającej przycisk.
:!: Uważaj na sprężynki i małe kulki do przełącznika- żebyś nie zgubił przypadkiem. :!:
Przy montażu zakładasz praktycznie w dowrotnej kolejności. Jeszcze jedna ważna rzecz przy składaniu - musisz włożyć kulki odwracając przełącznik do dołu przyciskami, wrzucasz kulkę i następnie spręzynkę i na końcu zatrzaskujesz obudowę.

Miłego majsterkowania.

Jak bedziesz miał problem daj znać

Pozdro

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

drout
[Usunięty]

Wysłany: 03-06-2006, 14:47   

Dzięki Roch_27 wezmę się za to w tym tygodniu gdyż zapowiada się ciężki weekend i będę musiał odczekać aż ręce przestaną się trząść :)

Ale pewnie się odezwę (bo jednak przewiduje problemy z tymi kulkami)

piosa
[Usunięty]

Wysłany: 26-07-2006, 08:59   

Witam..Czy podczas włączenia pozycyjnych Wasz przełącznik ma podświetlanie.....u mnie się nie świeci-tylko dioda jak włączę ogrzewanie....Przełącznik rozebrałem, ale żadnych zaróweczek nie znalazłem.....

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 26-07-2006, 11:08   

W momencie właczenia pozycyjnych powinno być załaczone podświetlenie ogrzewania :arrow: wniosek przepalone diody.

ps. może jak znajde czas (obecnie spory deficyt :? ) to zrobie fotki i dorzucę

pozdro

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

piosa
[Usunięty]

Wysłany: 27-07-2006, 14:37   

U mnie jak zapalę pozycyjne to na przełączniku się nic nie świeci- mam wersję skandynawską-światła mijania zawsze się świecą...jak włączę ogrzewanie to tak , kolor w zależności od stopnia ogrzewania...Ja już rozbierałem przełącznik-przeciściłem kulki i sprężynki-więcej nie udało mi się rozłożyć...nie używałem siły...- diody z oświetlenia jak się domyślam są pomiędzy stykami w kostce- czy jest sposób aby rozebrać przełącznik -aby mieć dostęp do klawiszy-czyli czarna kostka razem z klawiszami powinna wyjść z obudowy przełącznika???

[ Dodano: 27-07-2006, 14:39 ]
Czy dużo jest pracy aby zdjąć zderzak przedni- nie działają mi spryskiwacze, a dostęp do nich jest tylko od wewnętrznej części zderzaka, a przy okazji będę mógł skleić grilla bo jest pęknięty...

swees 
Mitsumaniak

Auto: Volvo V60 CC T5 2018
Wysłany: 27-07-2006, 14:51   

najprostszy sposób na przepalające się żaróweczki podświetlające podgrzewanie foteli to po prostu zmniejszenie jasności podświetlenia całego kokpitu. mniejsze napięcie -> żaróweczki się nie przepalają.

pozdr

piosa
[Usunięty]

Wysłany: 28-07-2006, 08:48   

sprawa oczywista z napięciem.....ale jak już się nic nie świeci - to trzeba naprawić...

packman13 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2,5
Wysłany: 25-06-2009, 17:14   

Odświeżę temat Bo dziś wyjąłem tą kostkę w której są przełączniki od ogrzewania ale nie mogłem tego rozebrać. Podważałem dwoma Śrubokrętami z dwóch stron ale nie chciało wyjść a bałem się żeby tego nie uszkodzić. I teraz mam pytanie. Mianowicie które plastiki trzeba podważyć? Te co są dwa takie większe jeden z jednej strony a drugi z drugiej? Czy te 4 małe? A jak je podważymy to w którą stronę trzeba naciskać i za co? A na koniec gdyby udało mi się to rozebrać to jak dobrać się do tych diod? Wiem że dużo pytań ale nie bardzo wiem jak tego nie zepsuć. Pozdrawiam.

[ Dodano: 02-07-2009, 20:49 ]
Kostkę rozebrałem i żarówkę wyjąłem. Tylko tu pojawia się następny problem bo byłem już w paru sklepach motoryzacyjnych i nigdzie takich nie mają. To nie jest dioda tylko bardzo mała żarówka z dwoma drucikami na zewnątrz. Wie ktoś może jak się nazywa model tej żarówki?
Pozdro

[ Dodano: 19-10-2009, 22:10 ]
Odświeżę temat. Bo wciąż nie znalazłem tej żarówki. Ma ktoś pomysł gdzie to można kupić?

spown 
Mitsumaniak
^^^^^^^^^^^

Auto: był EA5A
Wysłany: 19-12-2009, 22:40   

packman13 napisał/a:
Odświeżę temat Bo dziś wyjąłem tą kostkę w której są przełączniki od ogrzewania ale nie mogłem tego rozebrać. Podważałem dwoma Śrubokrętami z dwóch stron ale nie chciało wyjść a bałem się żeby tego nie uszkodzić. I teraz mam pytanie. Mianowicie które plastiki trzeba podważyć? Te co są dwa takie większe jeden z jednej strony a drugi z drugiej? Czy te 4 małe? A jak je podważymy to w którą stronę trzeba naciskać i za co? A na koniec gdyby udało mi się to rozebrać to jak dobrać się do tych diod? Wiem że dużo pytań ale nie bardzo wiem jak tego nie zepsuć. Pozdrawiam.

[ Dodano: 02-07-2009, 20:49 ]
Kostkę rozebrałem i żarówkę wyjąłem. Tylko tu pojawia się następny problem bo byłem już w paru sklepach motoryzacyjnych i nigdzie takich nie mają. To nie jest dioda tylko bardzo mała żarówka z dwoma drucikami na zewnątrz. Wie ktoś może jak się nazywa model tej żarówki?
Pozdro

[ Dodano: 19-10-2009, 22:10 ]
Odświeżę temat. Bo wciąż nie znalazłem tej żarówki. Ma ktoś pomysł gdzie to można kupić?

I dowiedziałeś się jaka to żarówka? Mam przepaloną od stry kierowcy i wypadałoby wymienić, ale jak czytam, że są problemy ze znalezieniem, to może nakierujesz mnie na jakiś trop :)

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 19-12-2009, 23:11   

Nie ma żadnego problemu z jej znalezieniem/zakupem/wymianą : ) w Poniedzialek podjade do sklepu gdzie je kupowalem to sie zapytam jak się nazywa to ustrojstwo ; )

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

packman13 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2,5
Wysłany: 19-12-2009, 23:47   

To jak możesz to daj jakieś namiary bo ja byłem w paru sklepach i nie mieli.

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 20-12-2009, 00:23   

Ja kupowałem to w Ostrzeszowie z racji ze niedaleko mam chalupke ; ) we wrocku na pewno na ulicy tenczowej to kupisz; )

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

spown 
Mitsumaniak
^^^^^^^^^^^

Auto: był EA5A
Wysłany: 21-12-2009, 16:11   

Ja również dostałem - w elektronicznym. Nie mieli niestety białych (podobno nie ma u producenta, od którego biorą). Wziąłem niebieskie (pomyślałem, że założę bez tego kapturka) i żółte na próbę.
Niebieskie to jedno wielkie nieporozumienie, natomiast żółte z założonym kapturkiem świecą prawie jak oryginalne białe - ja tam nie widzę różnicy.

Żarówki można kupić tutaj: http://www.sklep.elstat.pl/ nazywa się to "Żarówka miniaturowa 12V / 50mA"

slonio88 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant
Wysłany: 16-07-2012, 08:11   

Witam,
Mam pytanko odnośnie oświetlenia, aczkolwiek chodzi mi o kołnierze żarówki H7 gdzie mogę je dostać ?
Jak założę same żarówki to mają luz a w poprzednim galancie miałem takie dystanse.
Gdzie mogę to zakupić ? i jak to się profesjonalnie nazywa ?
Automat

Odpowiedz do tematu