|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
włącznik świateł cofania |
Autor |
Wiadomość |
gres
Forumowicz
Auto: galant E88A
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-09-2009, 09:06 włącznik świateł cofania
|
|
|
właśnie wróciłem ze szwajcarii. Najpierw pochwały - auto rewelacja, trasa 1,5 tyś km bez spania i naprawdę stosunkowo małe zmęczenie! A to za sprawą znakomitego wyciszenia i prowadzenia jak po sznurku. Zero wysiłku nawet przy większych prędkościach
Jedynie mogę troszke pomarudzić na spalanie - przy prędkościach 130-150 czasem dużo więcej ( niech żyją niemcy) gazu zjadał niestety dość sporo. Za to jeżdząc po samej szwajcarii z prędkościami turystycznymi ( o ile jazdą turystyczną można nazwać częste wspinaczki na przełęcze rzędu 2500 m npm udało mi się zejść ze spalaniem benzyny poniżej 9 litrów
Jedyny problem jaki się pojawił - w drodze powrotnej zaświeciły się światła cofania i już nie zgasły Przy lewarku nie widzę żadnego włącznika - gdzie go szukać ? przy skrzyni jak wejdę pod auto ?
Sprawa jest o tyle uciążliwa że mam czujnik cofania który drze się cały czas myśląc że jesteśmy na wstecznym biegu
I mała ciekawostka , przy wypięciu bezpiecznika owych świateł zaświeciłą się kontrolka 4WS i albo zadziałała moja psychika albo auto gorzej się prowadzi niż z wpiętym bezpiecznikiem ( tak można sprawdzić czy działa 4WS ) |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24319 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 11-09-2009, 10:01
|
|
|
przy skrzyni powinien byc stycznik - u mnie w E32 jest od gory, blizej przodu auta niz sciany grodziowej |
|
|
|
 |
gres
Forumowicz
|
Wysłany: 11-09-2009, 10:15
|
|
|
czyli dostęp do niego masz od komory silnika? |
|
|
|
 |
Frost
Mitsumaniak Moderator E88A

Auto: Galant E88A
Pomógł: 14 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 1377 Skąd: Gorzów Wlkp.
|
Wysłany: 11-09-2009, 11:16
|
|
|
gres napisał/a: | od komory silnika | w naszych tesz tam jest, na górze skrzyni o ile dobrze pamiętam |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24319 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 11-09-2009, 12:39
|
|
|
gres napisał/a: | czyli dostęp do niego masz od komory silnika? |
oczywiscie - zaleznie od stopnia zabudowania silnika, czasem nawet nie trzeba demontowac gumowej czesci dolotu, by sie tam dostac
tez mi sie kiedys zdarzylo, ze podczas wymiany sprzegla nie docisnalem tej wtyczki i nie mialem wcale swiatla wstecznego |
|
|
|
 |
gres
Forumowicz
|
Wysłany: 11-09-2009, 13:03
|
|
|
ok , znalazłem choć u mnie bez demontażu gumowej częsci dolotu , jak to ładnie nazwałeś się nie obeszło. Próbowałem go jakoś naprawić efekt jest taki że teraz światła cofania nie świecą wcale. Nowy juz zamówiony - koszt w intercars 60żł będzie na jutro.
Dzięki za pomoc.
[ Dodano: 12-09-2009, 16:35 ]
no i gitara |
|
|
|
 |
|
|