Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[E57A 2.0D] Glowica do 2.0 td
Autor Wiadomość
Jambroży
[Usunięty]

Wysłany: 29-06-2009, 14:39   [E57A 2.0D] Glowica do 2.0 td

<uszę wymienić głowicę bloku silnika w moim galu i mam problem z dostaniem jej. znajomy handlarz chce mi sprzedac głowice do 1.8 td i twierdzi ze bedzie pasowała do mojego auta. Czy naprawde bedzie pasowała?
Ostatnio zmieniony przez Owczar 30-11-2009, 09:10, w całości zmieniany 1 raz  

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-06-2009, 02:40   

Słyszałem gdzieś o tym, ale nie wiem czy ktoś może to potwierdzić z praktyki. Ktoś już pisał o tym na forum, ale nikt nie pisał, że założył i działa. Nawet jeśli będą wyglądały podobnie, nie znaczy, że będą pasowały. Jest wiele szczegółów które muszą się zgadzać, kanały olejowe i wodne to tylko początek góry lodowej.

mamba99 
Forumowicz

Auto: E57A 2.0 TDi 95r
Wysłany: 02-07-2009, 10:09   

Ja bym nie ryzykował, poniewaz u mnie ktoś założyła akurat wałek od innego auta, który niby pasował go Miska - efekt ukręcił się uszkadzajac głowicę nieco i wszystko w środku. Myśle, że jeśli chodzi o japońce, to trzeba stosować części tylko i wyłącznie od właściwego modelu auta, bo inaczej mozna siedrogo przeliczyć.

Poszukaj o ogłoszeniach z rozbiórek.

dudzian 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.0 TD GLX
Wysłany: 20-07-2009, 12:59   

ja posiadam taką głowice do sprzedania jakbys ewentualnie potrzebował, skontaktuj sie zemną 669106172 lub gg 1723342 pozdrawiam

norbereto 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2.0 TD e57a
Wysłany: 20-07-2009, 17:41   

Nie wiem jak to wygląda w galu , ale wymieniałem pewnego razu w FSO głowicę , i do silnika 1.6 założyliśmy od 1.5 .

PS.Nawet wydawał się mocniejszy , a może tylko takie wrażenie .

Jednak nie sugeruj się tym co napisałem .

Wszyc 
Mitsumaniak

Auto: ------>
Wysłany: 13-08-2009, 01:12   

Szukajcie głowic też od space wagona to to samo ja mam u siebie głowice z space wagona
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97

By mjsystem;

papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala

mjsystem: Czyli dookoła rdza. :mrgreen:

krisw 
Nowy Forumowicz

Auto: GALANT 2.0TD E57A 4D68
Wysłany: 14-09-2009, 13:59   

Cześć Jambroży, Udało Ci się znaleźć tę głowicę? Mam podobny problem i też nie mogę znaleźć? Napisz, proszę, co i za ile?

Endrjus 
Forumowicz

Auto: Co rusz inne
Wysłany: 29-11-2009, 21:48   

Elo Panowie!
Na wiosnę planuje zmienić autko na diesla, a nie ukrywam, że bardzo chciałbym kupić jakiegoś miśka (sentyment po lancerze). Z moimi pieniędzmi będę mógł sobie pozwolić raczej tylko na E57A. Jako, że dojeżdżam codziennie na studia potrzebne mi jest dobre auto. Czy jeśli będę jeździł spokojnie (do 3k obrotów) i pilnował wskazówki temperatury to ta pechowa głowica będzie dawać rade? Poprzednio miałem taki silnik w lancerze i nigdy nie zdarzyło się aby się zagrzał, ogólnie bajka nie licząc osiągów i zgrzytającej dwójki. Z tym, że ta jednostka jest mniej wysilona.

Myślałem też o accordzie V, ogólnie fajne autko ale sentyment góruje. :)

mitsu_pl 
Forumowicz

Auto: Subaru Forester
Wysłany: 29-11-2009, 22:23   

Wszytko zależy od tego jak auto było traktowane i jak będzie. Jeżeli będziesz pilnował wszystkiego, na czas wymieniał to nie powinieneś mieć problemów z silnikiem. Musisz tylko uważać na bude, bo czas już nadgryzł większość miśków i ciężko teraz o ładny egzemplarz.
Mitsubishi Galant E88A 2.5 TT

Endrjus 
Forumowicz

Auto: Co rusz inne
Wysłany: 29-11-2009, 23:55   

Nie trzeba było wydzielać, to są póki co takie luźne przemyślenia. :wink: Auta będę szukał najwcześniej w marcu.

Czyli widzę, że wszystko sprowadza się do zasady "jak dbasz tak masz". Sam będę starał się uważać na wszystko ale niestety ciężko o dobrego używanego gala (o dieslu nie wspominając).

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 30-11-2009, 09:08   

Endrjus, co do tej głowicy to nie ma reguły. Nawet jazda powyżej 3tys nie powinna zaszkodzić, byle pilnować poziomu płynu, nie przegrać itd. Jest jeden warunek, jedna niefachowa wymiana uszczelki, a potem jest już coraz gorzej.

brzoza73 
Mitsumaniak

Auto: E57A 2.0 TD '94 GALANT
Wysłany: 30-11-2009, 14:33   

Od dwóch latek mykam takim diselkiem i odpukać nic się nie dzieje.Mimo wycieku płynu dolewam i cisza spokój temperaturka jeszcze nigdy się nie zbliżyła do czerwonej kreski. :mrgreen:

Odpowiedz do tematu