|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] Wyciek :( |
Autor |
Wiadomość |
watcher79
Mitsumaniak

Auto: Pajero 3,2 DID V78
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-09-2009, 20:54 [3.2 DID] Wyciek :(
|
|
|
Zauważyłem ostatnio że miejsce w którym długo stoję jest mokre od oleju. Zajrzałem pod spód i pod alternatorem z prawej strony jest jakiś wyciek. Nie wygląda jak z dyferencjału ani z półośki... Są tam jakieś przewody i jakiś owalny element na stałe przyspawany do ośki.
Zerknijcie proszę na zdjęcie ... Może ktoś podpowie co to może być.
Postaram się wybrać do jakiegoś zakładu żeby dokładnie obejrzeć auto na podnośniku, ale może ze zdjęcia uda się coś komuś wywnioskować. |
_________________ Pajero '01 - 3,2 DID, automat (V78)
Galant '98 - 2,5 V6 24V, EA5A - SPRZEDANY
 |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 15-09-2009, 21:03 Re: Wyciek :(
|
|
|
watcher79 napisał/a: | Zauważyłem ostatnio że miejsce w którym długo stoję jest mokre od oleju. Zajrzałem pod spód i pod alternatorem z prawej strony jest jakiś wyciek. Nie wygląda jak z dyferencjału ani z półośki... Są tam jakieś przewody i jakiś owalny element na stałe przyspawany do ośki.
Obrazek
Zerknijcie proszę na zdjęcie ... Może ktoś podpowie co to może być.
Postaram się wybrać do jakiegoś zakładu żeby dokładnie obejrzeć auto na podnośniku, ale może ze zdjęcia uda się coś komuś wywnioskować. |
Mi to wygląda na wyciek z silnika, może gdzieś przy turbinie, tam są dwa węże olejowe.
Prawdopodobnie z nich kapie na en most. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
watcher79
Mitsumaniak

Auto: Pajero 3,2 DID V78
|
Wysłany: 16-09-2009, 20:53
|
|
|
Dzięki za pomoc...
Przyczyną okazał się czujnik ciśnienia oleju. Wymieniłem i na razie jest sucho. Muszę przejechać kilkadziesiąt km dla pewności. |
_________________ Pajero '01 - 3,2 DID, automat (V78)
Galant '98 - 2,5 V6 24V, EA5A - SPRZEDANY
 |
|
|
|
 |
|
|