Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
skąd obrotomierz łapie sygnał
Autor Wiadomość
kamil0810 
Forumowicz

Auto: colt 1.3 12v 90r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-09-2009, 11:57   skąd obrotomierz łapie sygnał

mam takie pytanko skąd obrotomierz w 4G13 łapie sygnał dodam że mam gaźnik na podciśnieniach
a objawy mam nastepujące po zmianie zegarów na takie z obrotomierzem na zimnym silniku wogule nie chodzi obrotomierz po złapaniu temperatury zaczyna niby działąć ale nieraz głupieje i szukam tego przyczyny zegary raczej są ok styki przy zegarach czyściłem teraz szukam skąd łapią sygnał i czy przechodzi on przez komputer elektronik mi sprawdzał sterownik wiec tam powinno być też oki czujnika położenia wału nie mogę zlokalizować .
czy sygnał nie wychodzi z alternatora albo aparatu zapłonowego ?

rus_one 
Mitsumaniak

Auto: Colt(sold) MSR 1,8 94r sold
Wysłany: 15-09-2009, 12:13   

Nie mam pojęcia skąd pochodzi sygnał, ale powinno działać plug & play. U mnie działa. Najlepiej by było pożyczyć zegary 100% sprawne i przymierzyć. Jak inne też będą świrować to coś w instalacji...

A to mój colcik :-) )) Sprzedany... MSR 1,8 automat 94 r sprzedany... MM nr. 507 Obecnie hmmm- opel

Uploaded with ImageShack.us

kamil0810 
Forumowicz

Wysłany: 15-09-2009, 12:31   

wyjołem wsadziłem i działoła wsio oki bo był jeszcze ciepły silnik potem jak odpaliłem to nie chodziły do puki nie złapał silnik temperaury to mnie dziwi ze działanie zależy od temperatury silnika i dlatego gdzieś przy silniku szukam przyczyny

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 15-09-2009, 13:11   

może sam czujnik coś nie domaga, np nie smaruje się -> nie kręci -> nie daje impulsu elektrycznego na zegary.
a jak się rozgrzeje to się rozrusza i idzie

kamil0810 
Forumowicz

Wysłany: 16-09-2009, 09:17   

oj chyba bede musiał oddać alternator do regeneracji bo coś mi sie wydaje że to on coś szfankuje i z niego obrotomierz łapie sygnal

[ Dodano: 16-09-2009, 10:30 ]
a jednak nie z alternatora łapie sygnał myślałem ze to jak w oplach łapie z alternatora impulsy ale po wyjeciu kostki nadal działa wiec nadal pozostaje pytanie skąd łapie sygnał i gdzie tego szukać już wszystkie kostki na silniku wypiąłem i oczyściłem i jest troszkę lepiej masa na silniku też wygląda wporządku już na zimnym zaczyna działać tylko czasami wariuje na wysokich obrotach a może jednak to wina samych zegarów

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 16-09-2009, 10:35   

W tym aucie chyba bierze sygnał z aparatu zapłonowego.

Odpowiedz do tematu