|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Wymiana komputera, a immobiliser |
Autor |
Wiadomość |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 25-09-2009, 22:34 [Cari 1.8 GDI] Wymiana komputera, a immobiliser
|
|
|
Witam!
W moim aucie jest najprawdopodobniej uszkodzony komputer silnika. Pojedzie jutro do jakiejś specjalistycznej firmy w Wa-wie na diagnozę i/lub naprawę. Niestety jest też ewentualność, że nie da się go naprawić. Znalazłem na Allegro komputer z takim samym numerem jak mój, ale spotykam teraz różne opinie, że wymieniając komputer trzeba też wymienić immobiliser i kluczyki. Inni piszą, że nic poza samym kompueterm nie trzeba wymieniać. Jak to w końcu jest? Bo już się martwię, że będą jakieś problemy... |
|
 |
pelo99
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 26-09-2009, 16:17
|
|
|
kolego jak wymieniasz komputer silnika - tzw sterownik w komorze silnika to nie trzeba ruszać kluczyków ani imo ... jeśli jest to komputer główny znajdujący się w kabinie to już inna sprawa ... |
_________________ Moje GDI na forum:
http://forum.mitsumaniaki...p=522041#522041 |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 26-09-2009, 19:02
|
|
|
No właśnie to jest ten w kabinie... Czy to coś zmienia? |
|
 |
pelo99
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 27-09-2009, 10:13
|
|
|
kolego no niestety tutaj już zmienia. Jeśli wymieniasz owego kompa to są dwa wyjścia. Pierwsze to wymiana owego kompa plus IMO, do tego trzeba nowe kluczyki wraz ze stacyjką czyli cały taki zestaw. Druga opcja jest taka, że potrzebny jest Ci sam komputer a twoje stare kluczyki można uzbroić komputerem serwisowym MUT-II czyli wizyta w serwisie Miśków, a jak to cenowo się przedstawia to nie wiem na serwisie. Zakup tego wcześniejszego zestawu to z tego co widziałem na alledrogo.pl - około 500zł |
_________________ Moje GDI na forum:
http://forum.mitsumaniaki...p=522041#522041 |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 27-09-2009, 11:07
|
|
|
Ja to wszystko robię w ASO, także to nie problem. Dobrze, że jest taka możliwość bo już myślałem, że wszystko będę musiał wymieniać. Dzięki bardzo za wskazówki. Możesz jeszcze powiedzieć czy to kluczyki trzeba przeprogramować czy ów nieszczęsny sterownik? |
|
 |
|
|