|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Kmer 10-10-2009, 17:22 |
[EAx 97-04] Galant 2,5V6 Pabianice 1997 rok |
Autor |
Wiadomość |
VanillaBlack
Nowy Forumowicz
Auto: 100nx
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-09-2009, 13:09 [EAx 97-04] Galant 2,5V6 Pabianice 1997 rok
|
|
|
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10051527
Tresc ogloszenia:
pan sprzedajacy: napisał/a: | Typ:
Sedan / Limuzyna
Informacje:
Rok produkcji: 1997, Data rejestracji: 09/1997, 202 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 163 KM (120 kW), Pojemność skokowa: 2498 cm3, benzyna, srebrny-metallic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, hak, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, skórzana tapicerka, szyberdach, ASR, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, welurowa tapicerka, tempomat, podgrzewane fotele, światła przeciwmgielne, pod. przednia szyba
Dodatkowe informacje:
serwisowany w ASO, sprowadzony, bezwypadkowy, garażowany
Opis pojazdu:
Auto świeżo sprowadzone z Niemiec na kołach. W 100% bezwypadkowe. Kupione bezpośrednio od właściciela. Stan techniczny i wizualny bardzo dobry. Wnętrze auta zadbane. Silnik w bardzo dobrym stanie, pracuje równo i cicho, nie ma żadnych wycieków. Blacharka bez wgnieceń, rdzy i zarysowań. Ostatni serwis przy przebiegu 195 tys, kompletny rozrząd robiony przy 177 tys. Nie wymaga najmniejszego wkładu finansowego.
Auto godne uwagi. Pełna dokumentacja. Polecam i zapraszam do oglądania... |
wiecie cos moze o tym autku?
albo inaczej, jak myslicie warto je w ogole ogladac?
bardzo chcialabym sie stac szczesliwa posiadaczka mitsubishi galanta.
obecnie posiadam 100nxa i wszystko co rude nie jest mi obce
pozdrawiam![/quote] |
Ostatnio zmieniony przez VanillaBlack 28-09-2009, 17:18, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
bart [Usunięty]
|
Wysłany: 28-09-2009, 13:11
|
|
|
ladnie wyglada ale az.. za ladnie - nie lubie mytych silnikow bo nic nie widac... |
|
|
|
 |
VanillaBlack
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-09-2009, 13:14
|
|
|
a na co zwracac uwage przy zakupie galanta? glownie chodzi mi o to czy jechac na jakas szczegolna diagnostyke do warsztatu? nie chce sie wpakowac w kolejne auto khem szrota tak jak sie wpakowalam w 100nxa
mam jeszcze kolejne pytanko apropos instalacji gazowej. ile bedzie kosztawala do takiego galanta? |
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Pomógł: 26 razy Dołączył: 13 Lip 2005 Posty: 7812 Skąd: Olsztyn
|
|
|
|
 |
bart [Usunięty]
|
Wysłany: 28-09-2009, 14:29
|
|
|
ja zaplacilem za BRC 4500 zł z butlą w kole i wlewem schowanym przy wlewie paliwa. moze chcesz kombi bo wlasnie sprzedaje |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14378 Skąd: Pruszków
|
|
|
|
 |
Faza
Mitsumaniak

Auto: EA5W Avance 2001 TipTronic
Pomógł: 10 razy Dołączył: 01 Sie 2008 Posty: 329 Skąd: Szczecin/Wrocław/Gdańsk
|
Wysłany: 28-09-2009, 15:25
|
|
|
Ja wiem tyle:
-Auto najprawdopodobniej widzialem tydzien temu jeszcze po niemieckiej stronie za 1990Euro.
-Brak rachunkow i ksiazki serwisowej.
-Jesli to jest to co w niemczech widzialem to kupione z komisu
-Opony ma zimowe
-Nie ma alusow - kupujesz na stalowych
-Przebieg ma zgodny z tym co bylo w niemczech.
Na tych zdjeciach prezentuje sie ciekawiej niz na tych niemieckich.
IMHO warto obejrzec. |
|
|
|
 |
VanillaBlack
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-09-2009, 15:50
|
|
|
za chwilke poprawie, przepraszam, ze nie doczytalam wczesniej.
Auto juz zostalo obejrzane. z mankamentow: peknieta przednia szyba od strony kierowcy (mala rysa, ale jest ) faktycznie auto jest na stalowkach, poza tym byly robione nadkola i to niezbyt dobrze (lakier na pewno odlezie po zimie, juz teraz sa male bąble). Sa podejrzenia ze malowany byl takze przod, aczkolwiek bez uzycia szpachli (sprawdzane mierniczkiem)
Moc ma taka jaka powinien miec, ale trzeba by wymienic oczywiscie wszelkie plyny, swiece i jeszcze jest mankament zwiazany bodajze z zaplonem, dokladnie jeszcze sie dowiem, bo auto ogladal moj chlopak z mechanikiem (ja siedze w wawie i nie mialam przyjemnosci go obejrzec ) i nie wiem czy wszystko zapamietalam, wieczorem uzupelnie wiesci o tym galancie. no to tyle...
Dzieki za zaoferowanie kombi ale to nie w moim stylu (moze jak sie kiedys rozrodze to zmienie zdanie ), podsumowujac: interesuje mnie tylko sedan 2,5 V6 w skórze.
pozdrawiam i dziekuje za wszelka pomoc. |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
|
Wysłany: 28-09-2009, 16:03
|
|
|
VanillaBlack, poczytaj jeszcze FAQ przed zakupem: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=38803
Znajdziesz tam przydatne wskazówki.
Skóry nie bierz jako warunek konieczny, ponieważ jest bardzo mało galantów wartych uwagi, a jeśli musi mieć skórę to może się okazać, że nie znjadziesz, lub kupisz coś w słabym stanie i będziesz potem żałowała. Skórę możesz zawsze dokupić, to nie jest droga sprawa, bo sporo tego z anglików sprzedają. Ale są rzeczy których tak łatwo nie zmienisz.
Dolicz sobie rozrząd (jakieś 1k), płyny, oleje, naprawa błotników (też jakieś 1k), opłaty, jakieś 2k, i jeszcze jakieś ewetnualne niespodzianki (klocki, tarcze, opony)... |
|
|
|
 |
misza116
Mitsumaniak
Auto: EA5A 99 czarny szatan SE
|
Wysłany: 28-09-2009, 16:14
|
|
|
Oglądałem to auto. Bardzo pobieżnie, bo tylko przejazdem .
Pierwsze spostrzeżenia - jak pisze VanillaBlack - nadkola zrobione kiepsko, felgi stal, zimówki, na których strasznie huczy, może to wina tych opon, ale nie musi tak być.
Poza tym stuki w jednym kole, dla mnie dość uciążliwe to było jak nim jechałem, może łożysko, nie wiem .
Skórka na fotelach nie poprzecierana, chociaż gałka biegów wytarta jak po milionie kilometrów. Jestem laikiem, ale .... przy szybkim wdepnięciu gazu słychać było wystrzał jak by mu ktoś wsadził kartofla w wydech , btw, co to może oznaczać, jeśłi wystarczająco opisowo przedstawiłem ?;P
Aha, i jeszcze dorbiazg - z tego co pamiętam spalona częśc podświetlenia klimatronica |
|
|
|
 |
VanillaBlack
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-09-2009, 16:42
|
|
|
misza116 napisał/a: | .... przy szybkim wdepnięciu gazu słychać było wystrzał jak by mu ktoś wsadził kartofla w wydech , btw, co to może oznaczać, jeśłi wystarczająco opisowo przedstawiłem ?;P
|
moze strumienica albo inna rura? u mnie po wycieciu kata w 100nxie zaczelo strzelac z wydechu.
Owczar, wiem, ze masz racje z ta skora nie czynie tego warunkiem, ale fakt faktem ze chcialabym miec wnetrze w jasnej skorce coby sie przyjemnie jezdzilo :]
Sama kiedys popelnilam blad i kupilam szrota przeplacajac za niego slono, bo cos mi sie w nim spodobalo. teraz mam nadzieje drugi raz nie popelnic tego bledu. totez rozgladam sie... ale nie ukrywam, ze chcialabym znalezc odpowiedni egzemplarz przed zima, bo moim w polowie skorodowanym 100nxem z wypadajacymi progami strach juz jezdzic |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
|
Wysłany: 28-09-2009, 16:45
|
|
|
Komplet tapicerki skórzanej to będzie jakieś 1000zł za full w naprawdę ładnym stanie. Czyli mniej niż cena dobrych nowych opon na felgi 15 cali Szukaj auta w dobrym stanie, a skórę sobie kupisz |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 28-09-2009, 17:16
|
|
|
Albo to kwestia światła, albo ma deskę czarną, a konsolę centralną szarą, co by oznaczało zabawę jaśkami
[ Dodano: 28-09-2009, 17:21 ]
O tu:
 |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
gem1
Mitsumaniak
Auto: Galant SE 2.5 V6 99r
|
Wysłany: 30-09-2009, 20:45
|
|
|
cześć czarna ... widzę, że również szukasz
powodzenia ... |
|
 |
VanillaBlack
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 01-10-2009, 10:39
|
|
|
szukam szukam i znajść nie mogę... za to znalazłam omege 3.0 mv6 211KM z full wyposazeniem i naprawde niezlym stanie. no i coz... byc moze stane sie jego posiadaczka |
|
|
|
 |
|
|