Przesunięty przez: mkm 17-09-2009, 13:56 |
turbo plymouth |
Autor |
Wiadomość |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 25-09-2009, 13:13
|
|
|
autoR napisał/a: |
Jak dla mnie rewelka |
Jak dla mnie tez! |
|
|
|
 |
rafq
Mitsumaniak MM-Mighty Morphin'

Auto: zielone
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Sie 2006 Posty: 766 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 25-09-2009, 14:43
|
|
|
costa brawa napisał/a: | tylko w proszkowym malowaniu nie ma jako takiego ocynku tylko jest podklad cynkowy - malujemy u siebie czasami elementy do samolotow - i daje sie podklad cynkowy i na to kolor (konkretna farba do zastosowan na zewnatrz )
|
Możesz podać konkretną nazwę chemii ? może coś z tutaj wymienionych środków ?
LEWY napisał/a: |
Tylko problem z transportem jak ją przetransportować by się nie ubrudziła i nie miała kontaktu z wilgocią bo nie chciałbym rdzy cynkować.
|
Jest na to patent - cynkowanie galwaniczne Kwasy w których zanurzany jest dany obiekt usuwają resztki rdzy, ale pod warunkiem iż są to naprawdę resztki jak pył z rudej lub 1dniowe ognisko, jednak z tą metodą związana jest jedna buba: buda jest zanurzana w kwasie, który niewypłukany dokładnie po całym zabiegu (np z profili zamkniętych) może narobić więcej szkód niż przed cynkiem :/
Koszt ? z tego co się orientuję to między 1 a 2 zł za kg cynkowanego metalu, niestety na lubelszczyźnie chyba nikt tego nie robi. |
_________________ Impossible is not a fact. It’s an opinion. Impossible is not a declaration. It’s a dare.
Impossible is potential.
Impossible is temporary.
Impossible is nothing! ^^^ |
|
|
|
 |
NYSAN
Forumowicz
Auto: C50 , S13, Plymouth
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Sty 2009 Posty: 98 Skąd: lublinozouki
|
Wysłany: 25-09-2009, 14:58
|
|
|
Pierwsza partia pomalowana , kolor na żywo troszkę lepiej się prezentuje niż na zdjęciu , dla mnie bomba
Poliuretany na przód już mam , tył zamówiony się produkuje
 |
|
|
|
 |
costa brawa
Mitsumaniak

Auto: Galant V6 `00
Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Sty 2009 Posty: 563 Skąd: mielec
|
Wysłany: 25-09-2009, 22:12
|
|
|
kolorek fajny powinno sie ciekawie prezentowac i trwale bedzie
rafq, to jest podklad cynkowy (farba proszkowa) zapytasz w kazdej firmie ktora sprzedaje farby proszkowe to powinni miec (np INTERLAK z tego co pamietam ma takie cos)
ps
te spreje cynkowe to one sa tylko do zamaskowania/zaprawienia odpryskow rys itp po cynkowaniu ogniowym lub galwanicznym (mam takie ale musial bym na warsztat skoczyc zerknac na nazwe - dostalem probke z cynkowni i jest bardzo dobry preparat ktorego uzywam czasami )chociaz ja tym pomalowalem uchwyty do przyczepy do skutera wodnego i przez cale lato nie zlazlo a jak sprawdzalem to trzymalo sie niezle |
_________________ Mój misiek
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=33851
 |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 26-09-2009, 02:31
|
|
|
Sa OK ale białe z colta bardziej mi sie podobały |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
NYSAN
Forumowicz
Auto: C50 , S13, Plymouth
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Sty 2009 Posty: 98 Skąd: lublinozouki
|
Wysłany: 01-10-2009, 18:44
|
|
|
Zebym nie miał problemów w przyszłości z odkręcaniem śrub , ( na początek poszła cała zawieszeniówka ) zawiozłem je dzisiaj do ocynkowania a efekt jest taki o :
No i jeszcze osłony wydechu oraz rurka wlewu paliwa :
 |
|
|
|
 |
|