Jakas opinia...? |
Autor |
Wiadomość |
Grabi
Forumowicz
Auto: Mirage 1,5 91r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-07-2009, 16:21 Jakas opinia...?
|
|
|
Witam chciałem zakupic do mojego Colcika nowe radyjko i jakies głosniczki i chciałem prosic was o opinie moze ktos sie zetknał z takimi modelami radioodtwarzarzy ...
http://allegro.pl/item689...ata_kielce.html
http://images.google.pl/i...sa%3DN%26um%3D1
Tylko ze do LG dostaje 2 głosniki 16" z LG i ta oferta mnie troche podkusiła
Doradzi ktos??
Edit: zapomnialem dodac ze to wszysto jest z tych niższych połek wiec jezeli ktos miał by doradzic ewentualnie jakis inny sprzet to prosze w tych granicach cenowych(do 300zł MAX)
pozdrawiam |
|
|
|
 |
biriapro
Forumowicz

Auto: colt79 gal86 colt 94 cbw95
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Sty 2009 Posty: 233 Skąd: Pruszcz gdański
|
Wysłany: 29-07-2009, 22:37
|
|
|
Nie wiem czy lg poprawiało swoje procukty ca tak jak telewizory ale jeżeli gra tak jak pięć lat temu to w ciemno brałbym jvc
[ Dodano: 29-07-2009, 22:39 ]
A tak poza tym clarion z serji 100 chyba cenowo nie odstaje od konkurencji,więc może clariona |
|
|
|
 |
KamykGdynia [Usunięty]
|
Wysłany: 30-07-2009, 00:13
|
|
|
Przy niskich budzetach polecam radia Kenwooda - dobre wykonanie i zadowalajaca jakosc dzwieku. |
|
|
|
 |
mefis_radom
Nowy Forumowicz
Auto: lancer
|
Wysłany: 19-08-2009, 21:55
|
|
|
Poszukaj sobie Alpinki serii cda-7xxx, przyzwoite radyjka. Tylko musialbys troszke dolozyc |
|
|
|
 |
Zajc3w
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica
Pomógł: 9 razy Dołączył: 05 Mar 2009 Posty: 801 Skąd: Londyn
|
Wysłany: 20-08-2009, 13:40
|
|
|
Clariona NIE polecam - nie pamiętam modelu ale za 360zł w marcu nowe było, łapało ledwo 2 stacje i to z szumami, w dodatku pokrętło głośności odpadło po 10 minutach używania.
Kupiłem Kenwooda 20 zł taniej - gra dużo lepiej łapie normalną ilość stacji radiowych...
LG to jeśli chodzi o radia samochodowe.
Już lepiej tego kenwooda mam go w sigmie od marca jakoś, tyle że w promocji za 349zł był |
_________________ Toyota Celica 2003 T-sport RHD.
Suzuki Ignis Sport 2004 RHD - przeszłość
Honda civic 1999 1.5 Vtec RHD - sprzedana
Sigma kombi '95 - sprzedana
Galant E33A '92 - zniszczony przez wandali
Mazda 323F 1.8 16V SOHC '89 - sprzedana |
|
|
|
 |
lukjar6
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma GL
Kraj/Country: UK
|
|
|
|
 |
biriapro
Forumowicz

|
Wysłany: 04-10-2009, 12:27
|
|
|
Niedawno miałem okazje odsłuchać ten model i powiem że miło mnie zaskoczył,tyle tylko że autko to seat arosa więc może dlatego.Nie było typowego dla sony drgania dzwięku przy wyższej głośności i w końcu grało pełnym pasmem a nie tylko górą i dołem.No i bluetooth |
|
|
|
 |
lukjar6
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma GL
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 04-10-2009, 13:35
|
|
|
Słyszałem różne opinie na temat starszych modeli sony, że dźwięk jest kartonowy , że jest problem se stacjami radiowymi, ale właśnie rozmawiałem ze znajomym który potwierdził, to co napisałeś, jedynie wbudowany mikrofon słabo ściąga ale można podłączyć zewnętrzny.
Pzdr |
_________________ Moja pasja, moje życie..
 |
|
|
|
 |
Bartek3g
Forumowicz Już mgr inż. :)
Auto: Eclipse GTS - 3g 3.0 V6
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Sty 2009 Posty: 216 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 06-10-2009, 01:25
|
|
|
lukjar6 napisał/a: | że dźwięk jest kartonowy | To ja gratuluje sluchu skoro potrafisz powiedziec, ze jedno radio ma kartonowy dzwiek na najtanszych zestawach, w nie wygluszonym aucie z glosnikami w seryjnych miejscach ktore napedza koncowka z radia. Ja nie potrafie powiedziec ktore gra kartonowo a ktore nie. IMO porownywanie brzmienia radi ktore zabrzmi lepiej w takim setupie mnie smieszy - kazdy zagra bardzo slabo.
siuwax, jedz do sklepu w ktorym fizycznie pomacasz radyjko (nie musisz przeciez tam kupowac ale bedziesz mial okazje organoleptycznie pomacac) i kieruj sie raczej kwestia uzytkowa a nie brzmieniem. W taki warunkach kazde zagra tak samo, kazde ma korekcje gdzie mozesz sobie podciagnac wysokie lub niskie tony. Wazne zeby sie dobrze zmienialo tracki, szukalo stacji i inne fukcje.
Cytat: | Clariona NIE polecam - nie pamiętam modelu ale za 360zł w marcu nowe było, łapało ledwo 2 stacje i to z szumami, w dodatku pokrętło głośności odpadło po 10 minutach używania. | Szanowny kolego w smoka Wawelskiego i Mikolaja juz nikt z userow nie wierzy. Ja rowniez nie uwierze. Widocznie trafiles na jakis feralny egzemplarz. Pewnie chinczyk nie dostal miski ryzu i wyladowal frustracje akurat na tym egzemplarzu. Akurat Clarion, Alpine czy Kenwood to bardzo przyzwoite marki, w tak gafe nie uwierze (sam mam Clariona). Moze po prostu trzeba bylo reklamowac produkt jako z wada fabryczna? biriapro napisał/a: | i w końcu grało pełnym pasmem a nie tylko górą i dołem | Na jaki setupie? Na koaksalnym zestawie napedzanym koncowka z radia? to nie mialo prawa zagrac pelnym pasmem. Do tego trzeba subwoofera, oraz dobrego zestawu odseparowanego, zeby chociaz zblizyc sie do pelnego pasma. |
|
|
|
 |
biriapro
Forumowicz

|
Wysłany: 06-10-2009, 06:58
|
|
|
Kolega taki nerwowy że pożera literki,ja sam miałem kiedyś sony cdx 7500 czyli wysoki model z mnóstwem wodotrysków,ale...radyjko było total dno a najbardziej drażniła mnie wycięta średnica tylko umc umc .Na szczęście to było dawno.Co do seata arosy w którym miałem okazje odsłuchiwać tego radyjka to zaskakujące było to że na seryjnych głośnikach(zestaw odseparowany) to naprawde przyzwoicie grało,no i subwoofer też był nawet napomkne że była to 10-ka audisystema x-ion napędzana niestety carpowerem 1502.Zestaw dawał rade i grał pięknym środkiem a to przecież budrzetówa.Kolega się nie spina a to tylko czyjaś opinia jeżeli koledze brzmienie sony mexbt-3700u nnie odpowiada wystarczy napisać "brzmienie tego radia mi nie odpowiada"Druga sprawą jest że lukjar6 gdzieś słyszał opinie a nie samego radioodtwarzacza że cyt."dzwięk jest kartonowy"
A mi to radio odpowiada nawet bez koaksjala nawet w najlepszy setapie. |
|
|
|
 |
Bartek3g
Forumowicz Już mgr inż. :)
Auto: Eclipse GTS - 3g 3.0 V6
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Sty 2009 Posty: 216 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 06-10-2009, 10:24
|
|
|
biriapro napisał/a: | Kolega taki nerwowy że pożera literki | Klawiatura ospala i sie przycina kolega nei nerwowy tylko prowadzi dynamiczna dyskusje ;p
biriapro, po prostu nie lubie jak sie ludziom wode z mozgu robi. biriapro napisał/a: | Druga sprawą jest że lukjar6 gdzieś słyszał opinie | to juz najgorsze, jak sie slyszalo czyjas opinie i dalej przekazuje. Audio sie kupuje sluchajac go. To tak jakby kupowac auto z salonu bazujac na opiniach innych jak sie prowadzi autko. Bez sens. ORGANOLEPTYCZNIE Panowie, organoleptycznie. |
|
|
|
 |
biriapro
Forumowicz

|
Wysłany: 06-10-2009, 12:45
|
|
|
Bartek3g napisał/a: | To tak jakby kupowac auto z salonu bazujac na opiniach innych jak sie prowadzi autko |
Bo i tak kupi volskwagena albo inną skode |
|
 |
|