Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jakas opinia...?
Autor Wiadomość
Grabi 
Forumowicz

Auto: Mirage 1,5 91r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-07-2009, 16:21   Jakas opinia...?

Witam chciałem zakupic do mojego Colcika nowe radyjko i jakies głosniczki i chciałem prosic was o opinie moze ktos sie zetknał z takimi modelami radioodtwarzarzy ...

http://allegro.pl/item689...ata_kielce.html

http://images.google.pl/i...sa%3DN%26um%3D1

Tylko ze do LG dostaje 2 głosniki 16" z LG i ta oferta mnie troche podkusiła

Doradzi ktos??

Edit: zapomnialem dodac ze to wszysto jest z tych niższych połek wiec jezeli ktos miał by doradzic ewentualnie jakis inny sprzet to prosze w tych granicach cenowych(do 300zł MAX)

pozdrawiam

biriapro 
Forumowicz

Auto: colt79 gal86 colt 94 cbw95
Wysłany: 29-07-2009, 22:37   

Nie wiem czy lg poprawiało swoje procukty ca tak jak telewizory ale jeżeli gra tak jak pięć lat temu to w ciemno brałbym jvc

[ Dodano: 29-07-2009, 22:39 ]
A tak poza tym clarion z serji 100 chyba cenowo nie odstaje od konkurencji,więc może clariona

KamykGdynia
[Usunięty]

Wysłany: 30-07-2009, 00:13   

Przy niskich budzetach polecam radia Kenwooda - dobre wykonanie i zadowalajaca jakosc dzwieku.

mefis_radom 
Nowy Forumowicz

Auto: lancer
Wysłany: 19-08-2009, 21:55   

Poszukaj sobie Alpinki serii cda-7xxx, przyzwoite radyjka. Tylko musialbys troszke dolozyc

Zajc3w 
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica
Wysłany: 20-08-2009, 13:40   

Clariona NIE polecam - nie pamiętam modelu ale za 360zł w marcu nowe było, łapało ledwo 2 stacje i to z szumami, w dodatku pokrętło głośności odpadło po 10 minutach używania.

Kupiłem Kenwooda 20 zł taniej - gra dużo lepiej łapie normalną ilość stacji radiowych...

LG to :butthead: jeśli chodzi o radia samochodowe.

Już lepiej tego kenwooda mam go w sigmie od marca jakoś, tyle że w promocji za 349zł był
Sigma kombi '95 - sprzedana
Galant E33A '92 - zniszczony przez wandali
Mazda 323F 1.8 16V SOHC '89 - sprzedana

lukjar6 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma GL
Kraj/Country: UK
Wysłany: 04-10-2009, 11:53   

Witam!
Co panowie sądzicie o
http://www.sony.pl/produc...eo/mex-bt3700u,
słyszałem , że sony się poprawiło trochę czy to prawda?
pozdr

biriapro 
Forumowicz

Wysłany: 04-10-2009, 12:27   

Niedawno miałem okazje odsłuchać ten model i powiem że miło mnie zaskoczył,tyle tylko że autko to seat arosa więc może dlatego.Nie było typowego dla sony drgania dzwięku przy wyższej głośności i w końcu grało pełnym pasmem a nie tylko górą i dołem.No i bluetooth

lukjar6 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma GL
Kraj/Country: UK
Wysłany: 04-10-2009, 13:35   

Słyszałem różne opinie na temat starszych modeli sony, że dźwięk jest kartonowy , że jest problem se stacjami radiowymi, ale właśnie rozmawiałem ze znajomym który potwierdził, to co napisałeś, jedynie wbudowany mikrofon słabo ściąga ale można podłączyć zewnętrzny.
Pzdr

Bartek3g 
Forumowicz
Już mgr inż. :)

Auto: Eclipse GTS - 3g 3.0 V6
Wysłany: 06-10-2009, 01:25   

lukjar6 napisał/a:
że dźwięk jest kartonowy
To ja gratuluje sluchu skoro potrafisz powiedziec, ze jedno radio ma kartonowy dzwiek na najtanszych zestawach, w nie wygluszonym aucie z glosnikami w seryjnych miejscach ktore napedza koncowka z radia. Ja nie potrafie powiedziec ktore gra kartonowo a ktore nie. IMO porownywanie brzmienia radi ktore zabrzmi lepiej w takim setupie mnie smieszy - kazdy zagra bardzo slabo.

siuwax, jedz do sklepu w ktorym fizycznie pomacasz radyjko (nie musisz przeciez tam kupowac ale bedziesz mial okazje organoleptycznie pomacac) i kieruj sie raczej kwestia uzytkowa a nie brzmieniem. W taki warunkach kazde zagra tak samo, kazde ma korekcje gdzie mozesz sobie podciagnac wysokie lub niskie tony. Wazne zeby sie dobrze zmienialo tracki, szukalo stacji i inne fukcje.

Cytat:
Clariona NIE polecam - nie pamiętam modelu ale za 360zł w marcu nowe było, łapało ledwo 2 stacje i to z szumami, w dodatku pokrętło głośności odpadło po 10 minutach używania.
Szanowny kolego w smoka Wawelskiego i Mikolaja juz nikt z userow nie wierzy. Ja rowniez nie uwierze. Widocznie trafiles na jakis feralny egzemplarz. Pewnie chinczyk nie dostal miski ryzu i wyladowal frustracje akurat na tym egzemplarzu. Akurat Clarion, Alpine czy Kenwood to bardzo przyzwoite marki, w tak gafe nie uwierze (sam mam Clariona). Moze po prostu trzeba bylo reklamowac produkt jako z wada fabryczna?
biriapro napisał/a:
i w końcu grało pełnym pasmem a nie tylko górą i dołem
Na jaki setupie? Na koaksalnym zestawie napedzanym koncowka z radia? :) to nie mialo prawa zagrac pelnym pasmem. Do tego trzeba subwoofera, oraz dobrego zestawu odseparowanego, zeby chociaz zblizyc sie do pelnego pasma.

biriapro 
Forumowicz

Wysłany: 06-10-2009, 06:58   

Kolega taki nerwowy że pożera literki,ja sam miałem kiedyś sony cdx 7500 czyli wysoki model z mnóstwem wodotrysków,ale...radyjko było total dno a najbardziej drażniła mnie wycięta średnica tylko umc umc .Na szczęście to było dawno.Co do seata arosy w którym miałem okazje odsłuchiwać tego radyjka to zaskakujące było to że na seryjnych głośnikach(zestaw odseparowany) to naprawde przyzwoicie grało,no i subwoofer też był nawet napomkne że była to 10-ka audisystema x-ion napędzana niestety carpowerem 1502.Zestaw dawał rade i grał pięknym środkiem a to przecież budrzetówa.Kolega się nie spina a to tylko czyjaś opinia jeżeli koledze brzmienie sony mexbt-3700u nnie odpowiada wystarczy napisać "brzmienie tego radia mi nie odpowiada"Druga sprawą jest że lukjar6 gdzieś słyszał opinie a nie samego radioodtwarzacza że cyt."dzwięk jest kartonowy"
A mi to radio odpowiada nawet bez koaksjala nawet w najlepszy setapie.

Bartek3g 
Forumowicz
Już mgr inż. :)

Auto: Eclipse GTS - 3g 3.0 V6
Wysłany: 06-10-2009, 10:24   

biriapro napisał/a:
Kolega taki nerwowy że pożera literki
Klawiatura ospala i sie przycina ;-) kolega nei nerwowy tylko prowadzi dynamiczna dyskusje ;p

biriapro, po prostu nie lubie jak sie ludziom wode z mozgu robi.
biriapro napisał/a:
Druga sprawą jest że lukjar6 gdzieś słyszał opinie
to juz najgorsze, jak sie slyszalo czyjas opinie i dalej przekazuje. Audio sie kupuje sluchajac go. To tak jakby kupowac auto z salonu bazujac na opiniach innych jak sie prowadzi autko. Bez sens. ORGANOLEPTYCZNIE Panowie, organoleptycznie.

biriapro 
Forumowicz

Wysłany: 06-10-2009, 12:45   

Bartek3g napisał/a:
To tak jakby kupowac auto z salonu bazujac na opiniach innych jak sie prowadzi autko

Bo i tak kupi volskwagena albo inną skode

Odpowiedz do tematu