[2.8 TD] pajero 2 2.8td LWB 1993 automat wyciek płynu hamulc |
Autor |
Wiadomość |
radagast20
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 2.8TD
|
Wysłany: 28-09-2009, 20:25 [2.8 TD] pajero 2 2.8td LWB 1993 automat wyciek płynu hamulc
|
|
|
witam!!!
Od wczoraj w moim paździoszku zaczął wyciekac płyn hamulcowy sprawdziłem wszystkie przewody wszystko suche. Płyn wypływa tak jakby z pomiędzy silnika a skrzyni biegów po odkręceniu osłny koła zamachowego płyn się poprostu wylał. Jeśli ma ktoś jakikolwiek schemat układu hamulcowego bardzo proszę o podpowiedź |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 28-09-2009, 21:05
|
|
|
płyn hamulcowy??????????"Płyn wypływa tak jakby z pomiędzy silnika a skrzyni biegów po odkręceniu osłny koła zamachowego płyn się poprostu wylał".Nie wiem co to za płyn,ale moim zdaniem raczej nie hamulcowy... |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
radagast20
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-09-2009, 21:41
|
|
|
olej silnikowy to nie jest skrzynia biegów ma olej w normie a ucieka płyn ze zbiorniczka płynu hamulcowego przez co hamulce nie śmigają. Nie wiem tylko skąd on wycieka ale ślady są widoczne właśnie pomiędz silnikiem a skrzynią i za każdym razem kiedy doleje płynu do zbiorniczka obok koła zamachowego zaczyna cieknąc. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 28-09-2009, 21:58
|
|
|
radagast20 napisał/a: | za każdym razem kiedy doleje płynu do zbiorniczka obok koła zamachowego zaczyna cieknąc. |
Ba nad skrzynią przechadza przewody hamulcowe, jest tam też trójnik. Może być tez tak, ze cieknie prze przewód przykręcony do pompy i cienkie po przewodzie, a na zakręcie opada na skrzynie, a po skrzyni na dół. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
radagast20
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 06-10-2009, 17:19
|
|
|
witam ponownie!!
Problem rozwiązany, powodem wycieku była nieszczelna pompa. Pompa wizualnie była w idealym stanie ale po zdemontowaniu okazał się spory wyciek. Pompa wymieniona koszt nowej 180zł ;] nie wiem czy to sporo czy nie ale ważne że paździoszek śmiga ;] dzięki bardzo za pomoc pozdrawiam |
|
|
|
 |
|