Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2.8 TD] pajero 2 2.8td LWB 1993 automat wyciek płynu hamulc
Autor Wiadomość
radagast20 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 2.8TD
Wysłany: 28-09-2009, 20:25   [2.8 TD] pajero 2 2.8td LWB 1993 automat wyciek płynu hamulc

witam!!!
Od wczoraj w moim paździoszku zaczął wyciekac płyn hamulcowy sprawdziłem wszystkie przewody wszystko suche. Płyn wypływa tak jakby z pomiędzy silnika a skrzyni biegów po odkręceniu osłny koła zamachowego płyn się poprostu wylał. Jeśli ma ktoś jakikolwiek schemat układu hamulcowego bardzo proszę o podpowiedź

gołąb 
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-09-2009, 21:05   

płyn hamulcowy??????????"Płyn wypływa tak jakby z pomiędzy silnika a skrzyni biegów po odkręceniu osłny koła zamachowego płyn się poprostu wylał".Nie wiem co to za płyn,ale moim zdaniem raczej nie hamulcowy... [-(

radagast20 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-09-2009, 21:41   

olej silnikowy to nie jest skrzynia biegów ma olej w normie a ucieka płyn ze zbiorniczka płynu hamulcowego przez co hamulce nie śmigają. Nie wiem tylko skąd on wycieka ale ślady są widoczne właśnie pomiędz silnikiem a skrzynią i za każdym razem kiedy doleje płynu do zbiorniczka obok koła zamachowego zaczyna cieknąc.

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-09-2009, 21:58   

radagast20 napisał/a:
za każdym razem kiedy doleje płynu do zbiorniczka obok koła zamachowego zaczyna cieknąc.

Ba nad skrzynią przechadza przewody hamulcowe, jest tam też trójnik. Może być tez tak, ze cieknie prze przewód przykręcony do pompy i cienkie po przewodzie, a na zakręcie opada na skrzynie, a po skrzyni na dół.

radagast20 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 06-10-2009, 17:19   

witam ponownie!!
Problem rozwiązany, powodem wycieku była nieszczelna pompa. Pompa wizualnie była w idealym stanie ale po zdemontowaniu okazał się spory wyciek. Pompa wymieniona koszt nowej 180zł ;] nie wiem czy to sporo czy nie ale ważne że paździoszek śmiga ;] dzięki bardzo za pomoc pozdrawiam

Odpowiedz do tematu