Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
11-01-2010, 07:57
Galant V6 od Zylona Elbląg CD
Autor Wiadomość
KoraX 
Mitsumaniak

Auto: EA5A 2.5 V6 & Colt 1.6 GLX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-10-2009, 17:32   CZARNY AVANCE - ELBLĄG od Zyklona

Witam,

Czy ktoś był oglądać ten egzemplarz?

http://www.allegro.pl/item774682579.html

Rok produkcji 2000
Przebieg (km): 160512
Pojemność silnika (cm3): 2500
Moc silnika (KM): 163
Skrzynia biegów: Manualna
Rodzaj paliwa: Benzyna

Typ: Sedan/Limuzyna
Liczba drzwi: 4/5
Kolor: Czarny
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie ABS, Alufelgi, Autoalarm, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Immobilizer, Klimatyzacja, Lakier metallic, Poduszka powietrzna, Radio+CD, Skórzana tapicerka, Tempomat, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe Bezwypadkowy, Serwisowany w ASO, Sprowadzony, Zarejestrowany w Polsce

Jest już jakiś czas na allegro .... poprzednie egzemplarze 'ZYKLONA" rozeszły się jak świeże bułeczki 9dzwoniłem po tygodniu i już auta nie było) .... a ten? .... czyżby było coś nie tak w nim?
Ostatnio zmieniony przez Kmer 19-10-2009, 18:10, w całości zmieniany 1 raz  

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 18-10-2009, 18:00   

Generalnie wygląda ładnie.
Kolor środkowej konsoli jest jakiś dziwny, jeszcze takie nie widziałem.

Pod maską:
- płynu chłodniczego za mało
- płynu hydraulicznego sprzęgła za dużo
- odnoszę wrażenie, że kielichy zostały pryśnięte czymś matowym
- pas przedni wygląda jak nowy, nawet nie jest brudny

No i przebieg, znakomite 160 tys :D

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

radek79 
Mitsumaniak

Auto: x5
Wysłany: 18-10-2009, 18:51   

witam co do deski to jest ok ja mam taką samą w swoim AVANSIE ogólnie auto przeszło profesjonalną kurację odmładzającą co do komory silnika rzeczywiście jest w macie powinna być lakierowana szczególnie widać to przy błotnikach przednich brak śrubek przy wlocie powietrza no ale nic nie zastąpi oględzin na żywo warto się przejechać i obejrzeć w razie te 900zł do stargowania na pewno lub więcej

NadiR 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant
Wysłany: 18-10-2009, 20:01   

Pas przedni jest na zdjęciach podejrzany - jak by świeży mat.
Nie twiedzę, że po dzwonie, ale coś tu raczej jest nie tak...

KoraX 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-10-2009, 20:30   

NadiR napisał/a:
Nie twiedzę, że po dzwonie, ale coś tu raczej jest nie tak...

... Dokładnie ... Tyle razy oglądałem te zdjęcia i nic nie widziałem ale teraz ...zadziwiająco "czysty" mat. co prawda jak porównam ze zdjęciem mojego wnętrza:

to niby też jest mat i nigdy nie ma takiego samego koloru jak zewnętrzne blachy ... no ale w porównaniu z tym z ogłoszenia to prawie jak "metalic".

...Dzięęki ...no własnie o to chodzi żeby go LIVE obejrzeć ... to jedyny sposób. Niestety 600km trochę za daleko.

Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Wysłany: 18-10-2009, 20:53   

fj_mike napisał/a:
- odnoszę wrażenie, że kielichy zostały pryśnięte czymś matowym
- pas przedni wygląda jak nowy, nawet nie jest brudny

radek79 napisał/a:
auto przeszło profesjonalną kurację odmładzającą co do komory silnika rzeczywiście jest w macie powinna być lakierowana szczególnie widać to przy błotnikach

Cytat:
Nie twierdzę, że po dzwonie, ale coś tu raczej jest nie tak...

Wszyscy macie racje ze z komora silnika jest coś nie tak,zwróćcie uwagę na ścianę grodziowa,cześć śrub pomalowanych cześć nie,do tego dochodzą te plamy w różnicy lakieru,tabliczka znamionowa wygląda jakby miała nalot po lakierze,do tego dochodzi lewa lampa nie przykręcona od czoła,śruby na pasie przednim w kolorze nadwozia,ja tez mam w kolorze nadwozia tyle ze ja pomalowałem sobie sam,a wcześniej wszystkie śruby były ori ocynkowane,dolna część podpórki maski pomalowana dalsza część już nie,choć i ona w ori jest pokryta ocynkiem,zamek maski tez wygląda jakby go ktoś zahaczył lakierem,a powinien być w ocynku.
Także KrX, jeżeli pojedziesz je oglądać tu zwróć szczególną uwagę,bo wygląda na to ze z autem wcześniej się coś mogło dziać niepokojącego

NadiR 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant
Wysłany: 19-10-2009, 11:39   

Lewy błotnik był też malowany. Śrubki na początku też są inne. l/p
Albo lekki dzwon był w lewy przód, albo i mocny :D

ChaosCK82 
Nowy Forumowicz

Auto: Accord 2.2LX '93 A/T
Wysłany: 19-10-2009, 13:30   

A to nie jest tak, że elementy komory silnika lub bagażnika są w macie, bo tam nie dają ostatniej warstwy lakieru (laku czy coś w tym stylu)?

Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Wysłany: 19-10-2009, 13:38   

ChaosCK82 napisał/a:
A to nie jest tak, że elementy komory silnika lub bagażnika są w macie

Tak jest,ale w tym aucie jest przekombinowane z tym matem,to nie jest ori mat jaki daje fabryka.

gem1 
Mitsumaniak

Auto: Galant SE 2.5 V6 99r
Wysłany: 19-10-2009, 19:59   

znaczy, nie zauważyłem w aukcji słowa "bezwypadkowy".... jak masz daleko, to po tych kilku postach, po prostu zadzwoń do własciciela i popytaj... nie ma co zakładać, że kolo coś chce zataić... po prostu o pewnych rzeczach nie pisze, co nie znaczy, że Ci nie powie...masz argumenty z powyższych postów to po co ta przyczajka..telefon w końcu "nic" nie kosztuje...
a może kolo po prostu zadbał o przednie kielichy, po czym ładnie wszystko pstryknał w kolor... to chyba nie przestepstwo, a jak zrobił to dobrze, to raczej na plus dla niego...
ale tego można się dowiedzieć dzwoniąc do niego, a nie poprzestając na gdybaniu na forum

siemanko nadir :mrgreen: to juz kolejna osoba ze 100NX squadu na tym forum :)
poozdrawiam

fj_mike 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-10-2009, 20:46   

gem1 napisał/a:
znaczy, nie zauważyłem w aukcji słowa "bezwypadkowy"

W aukcji widnieje "Bezwypadkowy"

[EDIT By MOD] Proszę o spokój ;)

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

Ostatnio zmieniony przez BigTomala 19-10-2009, 21:35, w całości zmieniany 1 raz  

KoraX 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-10-2009, 21:51   

...Powiem coś może nie na temat auta - ale chyba kończąc wątek -

Od początku koleś mówił ze ma gala ale jeszcze nie wystawiony bo czeka na tablice i dowód 'twardy' .... wszyscy dookoła (fachowcy i nie) śmiali się ze mnie mówiąc że pewnie nie jest zrobiony że farba schnie itp. ...ja oczywiście ślepo wierzyłem że zgodnie z zapewnieniami sprzedającego jest glancuś cycuś ale te komentarze raczej nie utwierdzają mnie w tym przekonaniu.

Soldi - Jak widzę po postach NIKT TU NIE OSKARŻA Sprzedającego że auto jest bite i jak - i się nie wymądrza - tylko każdy wyraża swoją jak najbardziej SUBIEKTYWNĄ OPINIĘ - która się przyda pytającemu bądź nie (w tym wypadku mnie osobiście).

Uważam że te komentarze pomogły mi na tyle że jak dla mnie nie warto jechać 650 km po to by stwierdzić te rzeczy na miejscu, rozczarować się i wrócić z niczym. ktoś kto ma bliżej, pojedzie zweryfikuje, potwierdzi lub oballi te tezy .... ale o to tutaj chodzi, czyż nie?!

Także - ja zapytałem - i odpowiedz swoja już "dostałem". Odpuszczam ... ale dla kogoś ten egzemplarz może dalej wydawać się ciekawy - gorąco polecam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pozdro i dzięki za wszystkie opinie dot. tego pięknego gala.

Jak znam życie - a jestem bardzo wybredny - będę zakładał tu tematy jeszcze nie raz ... i proszę o WSZELKIE KOMENTARZE ..... aż w końcu nie będzie jednego kto by się do czegoś przyczepił :mrgreen:
:butthead:

arkor 
Nowy Forumowicz

Auto: Reanault Clio
  Wysłany: 13-11-2009, 10:51   Galant V6 od Zylona Elbląg CD

Witam

Właśnie poważnie przyierzam się do Galanta od Zylona. Auto było już omawiane ale oglądałem je osobiście i mam dylemat.
Chodzi o to autko:

http://moto.allegro.pl/it...ejestracja.html

Autko oglądałem i muszę powedzieć że prezentuje się naprawdę fajnie. Byłem nim w ASO na sprawdzeniu stanu auta i fachowcy orzekli że poza tarczmi które biją wszystko jest ok. Autkosprazono miernikiem grubości lakieru i o dziwo nigdzie nie ma grama szpachli...

Byłem już praktycznie decydowany ale zaniepokoiły mnie opinie o laierowaniu komory silnika. Co myślicie? Czy w aso niepowiedzieli całej prawdy?? Czy opienranie się na pomiare grubości kieru ma sens? Auto namnie czeka ale nie chcę wdepnąć na minę.

Jestem z Gdańska więc teoretycznie nie daleko, czy ktoś ewentualnie pomógłby mi w oględzinach na żywo? Odwdzięczę się:)

Pozdrawiam
Arek

fj_mike 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-11-2009, 12:46   

Napisz prośbę na regionalnym kujawsko-pomorskie. Chyba się ktoś znajdzie :wink:

by Owczar

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 13-11-2009, 13:01   

arkor napisał/a:
zaniepokoiły mnie opinie o laierowaniu komory silnika.

Nie widzę na zdjęciu tego faktu....Jest czarny mat, jaki powinien być

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi