Fabryczne radio w mitsubishi |
Autor |
Wiadomość |
giusto
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.2 DI-D
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-10-2009, 11:01 Fabryczne radio w mitsubishi
|
|
|
Jako że to mój pierwszy post pragnę się przywitać. Próbuję od paru dni znaleźć rozwiązanie podłączenia ipoda, iphona do radia fabrycznego ze zmieniarką i nagłośnieniem rockford forsage lecz nie udało mi się znaleźć rozwiązania, czy w ogóle istnieje taka możliwość nie mając MMCS, brałem również pod uwagę rozwiązanie z transmiterem FM, ale wiele złego się naczytałem o jakości dźwięku płynącego z takiego transmitera do radia. Jeśli istnieje jakieś rozwiązanie proszę o podpowiedź. Dodam że czytałem temat w którym jest wspomniane o kostce z kablami w podłokietniku od strony tylnych siedzeń, sprawdziłem i u mnie jest taka kostka, radio bez ekranu dotykowego ze zmieniarką po przytrzymaniu przycisku CD przełącza się w tryb AUX, czy do tej kostki można jakoś podłączyć zewnętrzne źródło dźwięku, jeśli tak to proszę o jakiś schemacik, kostka ma 5 pin. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 25-10-2009, 20:35
|
|
|
Mitsubishi posiada akcesorium do podłączenia Ipoda pod fabryczne radio. Zajdź do najbliższego ASO i zamów
Pozdr. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
giusto
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 25-10-2009, 20:57
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | Mitsubishi posiada akcesorium do podłączenia Ipoda pod fabryczne radio. Zajdź do najbliższego ASO i zamów
Pozdr. |
To akcesorium, czyli kabelek w ASO kosztuje 100 euro, a to przecież tylko kabel z jednej strony z wtyczką do aux z drugiej zakończony zwykłym jackem. Próbowałem już na krótko połączyć iphona do tej wtyczki w podłokietniku i gra, kabel z jackem miałem z zepsutych słuchawek, były to cztery kable z jednej strony, a zdrugiej jack, trzy wpiąłem i grało na AUX. Tylko chcę być pewny pod który pin wpiąć te kabelki. A koszt to najwyżej zakup kabelka za 5 zł i ewentualnie szybkozłączek. |
|
|
|
 |
zelu
Mitsumaniak
Auto: Lancer Sedan
|
Wysłany: 25-10-2009, 22:05
|
|
|
musisz poprostu kupic kabel jack<>cinch np http://www.allegro.pl/ite...mniebieski.html (tylko z duzym jack'iem) taki i wszystko bedzie smigac ja mam tak podlaczonego ipoda touch w lancerku i wszystko ladnie smiga |
|
|
|
 |
Krzysiek_slask
Mitsumaniak

Auto: Mondeo MKIII, Out 2.0 DiD Int+
Pomógł: 5 razy Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 237 Skąd: Wodzisław Śl
|
Wysłany: 25-10-2009, 22:27
|
|
|
zelu napisał/a: | musisz poprostu kupic kabel jack<>cinch np http://www.allegro.pl/ite...mniebieski.html (tylko z duzym jack'iem) taki i wszystko bedzie smigac ja mam tak podlaczonego ipoda touch w lancerku i wszystko ladnie smiga |
A ze sie tak zapytam z ciekawosci, jak jest z obsluga tego Ipoda z poziomu radia ? Czy da sie np. zmieniac piosenki korzystajac z panelu radia (tudziez z kierownicy) ? Czy nazwy granych nagran pojawiaja sie na wyswietlaczu radia ? Czy tez jedynie napis w stylu "AUX" caly czas pozostaje na tymze ? |
|
|
|
 |
giusto
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 25-10-2009, 22:35
|
|
|
zelu napisał/a: | musisz poprostu kupic kabel jack<>cinch np http://www.allegro.pl/ite...mniebieski.html (tylko z duzym jack'iem) taki i wszystko bedzie smigac ja mam tak podlaczonego ipoda touch w lancerku i wszystko ladnie smiga |
Gdyby to było takie proste to bym nie zakładał tematu, z tej kostki która się znajduje w podłokietniku muszę dopiero zrobić RCA lub jack, a to jest kostka 5 pin.
[ Dodano: 25-10-2009, 22:37 ]
Krzysiek_slask napisał/a: | zelu napisał/a: | musisz poprostu kupic kabel jack<>cinch np http://www.allegro.pl/ite...mniebieski.html (tylko z duzym jack'iem) taki i wszystko bedzie smigac ja mam tak podlaczonego ipoda touch w lancerku i wszystko ladnie smiga |
A ze sie tak zapytam z ciekawosci, jak jest z obsluga tego Ipoda z poziomu radia ? Czy da sie np. zmieniac piosenki korzystajac z panelu radia (tudziez z kierownicy) ? Czy nazwy granych nagran pojawiaja sie na wyswietlaczu radia ? Czy tez jedynie napis w stylu "AUX" caly czas pozostaje na tymze ? |
Z tego co zauważyłem po podpięciu na krótko i nie wiem czy dobrze to zrobiłem, ale na wyświetlaczu radia był ciągle napis aux. |
|
|
|
 |
zelu
Mitsumaniak
Auto: Lancer Sedan
|
Wysłany: 25-10-2009, 22:47
|
|
|
na radiu wyswietla sie ciagle napis AUX i piosenki trzeba zmieniac z poziomu ipoda, mp3 czy mp4.
aaa no to chyba nie pozostaje nic innego jak kupic gniazda i metoda prob i bledow podlaczac |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Auto: OII Instyle'09 Navi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 26-10-2009, 09:11
|
|
|
T U T A J było coś deko o tym... |
|
|
|
 |
giusto
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 26-10-2009, 14:01
|
|
|
karol_alasz napisał/a: | T U T A J było coś deko o tym... |
Czytałem ten temat, ale o tym jak się wpiąć do tej kostki nic nie ma. |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 27-10-2009, 12:34
|
|
|
Ale może warto byłoby zwrócić sie na priv do osób zaangażowanych wtedy w temat.... |
|
|
|
 |
giusto
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-10-2009, 13:09
|
|
|
karol_alasz napisał/a: | Ale może warto byłoby zwrócić sie na priv do osób zaangażowanych wtedy w temat.... |
Metodą prób i błędów doszedłem sam. |
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 2722 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 31-10-2009, 15:20
|
|
|
giusto napisał/a: | Metodą prób i błędów doszedłem sam. |
Było by miło gdybyś podzielił się tą wiedzą |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
|
Wysłany: 02-11-2009, 22:36
|
|
|
Garść informacji T U T A J (namiar też z naszego forum-w temacie Nawigacja MMCS jest wersja spolszczona tegoż-str.12)
Pozdro |
|
|
|
 |
jorzyk1976
Mitsumaniak jorzyk1976
Auto: outlander
|
Wysłany: 31-03-2010, 16:42
|
|
|
witam odkryłem dzisiaj że mój odtwarzacz w misku, a mam z dużym wyświetlaczem nawigacji nie chce czytać pły mp3 nagranych na komputerze. płyta oryginalna mp3 chodzi bez zarzutu. moze ktos wie o co chodzi. |
|
|
|
 |
sylb
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
|
Wysłany: 31-03-2010, 18:02
|
|
|
Jak nagrywałeś tę płytę (jakim programem) i czy sesja była zamknięta.
Są różne kodeki do mp3, sprawdz bitarate tych oryginalnych i tych nagrywanych. |
|
|
|
 |
|