[2.8 TD] Zwarcie brak świateł |
Autor |
Wiadomość |
skorek
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-11-2009, 18:20 [2.8 TD] Zwarcie brak świateł
|
|
|
Koledzy pomóżcie. Mam zwarcie i nie wiem gdzie. Brak podświetlenia deski rozdzielczej i tylnych świateł. Może mieliście taki problem. Zmieniłem ostatnio żarówke z tyłu bo była przepalona. Jak zmieniłem to i tak się nie świeciła. A po drugiej stronie świeciła się jak wcześniej. A teraz żadne się nie świecą, przepala mi bezpiecznik pod maską. POMOCY !!!! |
_________________ pozdrawiam SKOREK |
|
|
|
 |
stegano
Forumowicz
Auto: Pajero II 1994 2.8TD japończyk
Kraj/Country: Mexico
Pomógł: 7 razy Dołączył: 03 Maj 2009 Posty: 341 Skąd: z lasu
|
Wysłany: 04-11-2009, 18:49
|
|
|
Jedz do fachowca, bo sam to możesz narobić jeszcze większych kłopotów a przez internet to Ci na pewno nikt w żaden sensowny sposób nie pomoże... |
_________________ Dziennik - z życia Pajero
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=39397 |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 04-11-2009, 20:51
|
|
|
skorek napisał/a: | przepala mi bezpiecznik pod maską. |
Pod maską ???? Nie znam wszystkich modeli ale u mnie bezpieczniki są koło lewej nogi kierowcy to te na wszystkie ustrojstwa w samochodzie.Pod maską to są już jakieś większe i przekaźników dużo. Tak jak stegano prawi jedź do elektryka na odległość to nie da rady. |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
behemot
Forumowicz bubu

Auto: pajero 2
|
Wysłany: 04-11-2009, 21:27
|
|
|
pod maska są własnie od świateł. Ale popieram jedz do fachowca, bo możesz puścic pajerke z dymem Choc swoją drogą posiadałam kiedyś wóz marki duży fiat, i kiedy zaczeło wywalać bez. świateł będąc w trasie wsadziłem gwóźdź i słuchałem gdzie skwierczy
[ Dodano: 04-11-2009, 21:30 ]
po drugie przyjżyj sie dokładnie kloszom jeśli po wymianie zaczeło ci wywalać bez, może jakiś kabel sie odlutował lub w inny sposób robi zware |
_________________ Stokrotka |
|
|
|
 |
Faraonix
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 TD / 1996
Pomógł: 22 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 770 Skąd: Śląskie
|
Wysłany: 04-11-2009, 22:14
|
|
|
Znajomemu kiedys ciagle sie palil bezpiecznik w BMW. Jak sie okazalo kupil nowa lampe (nie oryginalna - jakas tania podrobka), wkrecil zarowke i po wkreceniu w srodku zwieraly sie blaszki. Sprawdz czy wkladajac dobra zarowke nie zrobilo sie jakies zwarcie. |
|
|
|
 |
1405
Forumowicz
Auto: Pajero I 3000V6
Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2009 Posty: 301 Skąd: Dorohusk
|
Wysłany: 04-11-2009, 22:19 Re: Zwarcie brak świateł
|
|
|
skorek napisał/a: | Koledzy pomóżcie. Mam zwarcie i nie wiem gdzie. Brak podświetlenia deski rozdzielczej i tylnych świateł. Może mieliście taki problem. Zmieniłem ostatnio żarówke z tyłu bo była przepalona. Jak zmieniłem to i tak się nie świeciła. A po drugiej stronie świeciła się jak wcześniej. A teraz żadne się nie świecą, przepala mi bezpiecznik pod maską. POMOCY !!!! |
A w gnieździe przy haku masz porządek? Może tam właśnie przewód na przewodzie siedzi... |
|
|
|
 |
|