Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2.8 TD] Zwarcie brak świateł
Autor Wiadomość
skorek 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero II
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-11-2009, 18:20   [2.8 TD] Zwarcie brak świateł

Koledzy pomóżcie. Mam zwarcie i nie wiem gdzie. Brak podświetlenia deski rozdzielczej i tylnych świateł. Może mieliście taki problem. Zmieniłem ostatnio żarówke z tyłu bo była przepalona. Jak zmieniłem to i tak się nie świeciła. A po drugiej stronie świeciła się jak wcześniej. A teraz żadne się nie świecą, przepala mi bezpiecznik pod maską. POMOCY !!!!

stegano 
Forumowicz

Auto: Pajero II 1994 2.8TD japończyk
Kraj/Country: Mexico
Wysłany: 04-11-2009, 18:49   

Jedz do fachowca, bo sam to możesz narobić jeszcze większych kłopotów a przez internet to Ci na pewno nikt w żaden sensowny sposób nie pomoże...

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 04-11-2009, 20:51   

skorek napisał/a:
przepala mi bezpiecznik pod maską.

Pod maską ???? Nie znam wszystkich modeli ale u mnie bezpieczniki są koło lewej nogi kierowcy to te na wszystkie ustrojstwa w samochodzie.Pod maską to są już jakieś większe i przekaźników dużo. Tak jak stegano prawi jedź do elektryka na odległość to nie da rady.

behemot 
Forumowicz
bubu

Auto: pajero 2
Wysłany: 04-11-2009, 21:27   

pod maska są własnie od świateł. Ale popieram jedz do fachowca, bo możesz puścic pajerke z dymem Choc swoją drogą posiadałam kiedyś wóz marki duży fiat, i kiedy zaczeło wywalać bez. świateł będąc w trasie wsadziłem gwóźdź i słuchałem gdzie skwierczy :lol:

[ Dodano: 04-11-2009, 21:30 ]
po drugie przyjżyj sie dokładnie kloszom jeśli po wymianie zaczeło ci wywalać bez, może jakiś kabel sie odlutował lub w inny sposób robi zware

Faraonix 
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 TD / 1996
Wysłany: 04-11-2009, 22:14   

Znajomemu kiedys ciagle sie palil bezpiecznik w BMW. Jak sie okazalo kupil nowa lampe (nie oryginalna - jakas tania podrobka), wkrecil zarowke i po wkreceniu w srodku zwieraly sie blaszki. Sprawdz czy wkladajac dobra zarowke nie zrobilo sie jakies zwarcie.

1405 
Forumowicz

Auto: Pajero I 3000V6
Wysłany: 04-11-2009, 22:19   Re: Zwarcie brak świateł

skorek napisał/a:
Koledzy pomóżcie. Mam zwarcie i nie wiem gdzie. Brak podświetlenia deski rozdzielczej i tylnych świateł. Może mieliście taki problem. Zmieniłem ostatnio żarówke z tyłu bo była przepalona. Jak zmieniłem to i tak się nie świeciła. A po drugiej stronie świeciła się jak wcześniej. A teraz żadne się nie świecą, przepala mi bezpiecznik pod maską. POMOCY !!!!

A w gnieździe przy haku masz porządek? Może tam właśnie przewód na przewodzie siedzi...

Odpowiedz do tematu