|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pomocy |
Autor |
Wiadomość |
kapsel [Usunięty]
|
Wysłany: 11-08-2006, 00:48 Pomocy
|
|
|
proszę was o pomoc nie wiem co mam robić i gdzie szukać pomocy. Mój galant gdy jest zimny motor chodzi jak traktor, silnik dostaje wibracji i za bardzo nie chce wchodzić w obroty. Taki stan rzeczy jest tylko na zimnym motorze. Powymieniałem wszystko co można . Nowa kopułka (orginał), palec, kable WN, świece. Nawet załatwiłem całą przepustnicę z silnikiem krokowym i czujnikiem położenia przepustnicy. Jestem już u kresu wytrzymałości zaraz go utopię w Wiśle. Pozdrawiam mitsumaniak |
|
|
|
 |
Seba_Dominika [Usunięty]
|
Wysłany: 11-08-2006, 09:54
|
|
|
A sprobuj wymienic czujnik temperatury,ten ktory odpowiada za sklad mieszanki na zimnym silniku |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 11-08-2006, 11:18
|
|
|
Seba_Dominika napisał/a: | A sprobuj wymienic czujnik temperatury,ten ktory odpowiada za sklad mieszanki na zimnym silniku |
To jest bardzo dobra rada. Tyle że zanim go wymienisz - sprawdź - procedura jest opisana w service manualu który można ściągnąć w dziale Downloads |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24319 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 11-08-2006, 11:25
|
|
|
ciśnienie na listwie sprawdzone (może za mało paliwa, pompa pada itp.)? podmieniłeś na próbę wtryskiwacze?
na zimnym możesz sprawdzić ten czujnik (powinno być ok. 2 kOm), ale raczej jakby padł, to by się CE świeciło |
|
|
|
 |
kapsel [Usunięty]
|
Wysłany: 11-08-2006, 14:26
|
|
|
ok ale gdzie jest ten czujnik, sprawdzałem na stronie Krzyżaka ale u mnie musi być w innym miejscu.
[ Dodano: 14-08-2006, 22:38 ]
Wiele irytacji towarzyszy mi przy moim Galancie, mimo że nie oddaję go do kowali tylko do mechanika klubowego dalej coś z nim jest nie tak. Pozmieniałem wszystko co można było z wyjątkiem silnika i nadwozia, czujniki i takie tam duperele o których pisałem w postach. Po tym wszystkim doszedłem do konkluzji że problem leży w elektryce przynajmniej tak mi się wydaje. Na zimnym silniku nie palą mi wszystke 4 cylindry, wystarczy że trochę popracuje silnik i problem znika auto jezdzi normalnie z wyjątkiem momentu kedy muszę stanąć na swiatłach, wtedy gdy stoję z wciśniętym hamulcem a zaznaczam że mam automatyczną skrzynię biegów samochód wpada w wibracje wszystko się trzęsie, poduszki zawieszenia silnika ok, już sam nie wiem co o tym myśleć. Silnik nie pracuje tak jak powinien. Napiszcie coś ku mojej radości. |
|
|
|
 |
|
|