Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Chce kupic Evo X
Autor Wiadomość
Shaker 
Nowy Forumowicz

Auto: Moze evo
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 10-11-2009, 17:14   Chce kupic Evo X

Witam jestem nowy, wiec od razu chcialbym wszystkich pozdrowic za nabyte informacje :)

jak w temacie, chce kupic evo x nowe z salonu. Bede go prawdopodobnie kupowal w Warszawie, bo mieszkam w stolicy :) Mam pare pytan co do tego samochodu i chce wszystkie niejasnosci wyjasnic!

1) czemu przyspieszenie do setki sie rozni w Polskich evo x od tych w Anglii? Patrzylem na obie oficjalne strony i z tego co zrozumialem to w Wielkiej Brytani FQ 300 ma ten sam silnik co w Polsce zwykle EVO. Jesli sie myle to prosze mnie poprawic, bo ja doczytalem, ze w Polsce samochod osiaga pierwsza setke w 5.4 a w WB 4.7?

2) czemu w Polsce samochod ma 366 nm a w Anglii 407?? Po co ta roznica?? czy jakies prawo to zabrania?

3) czy ktos wie o osiagach GT320, bo nie moglem nigdzie o tym samochodzie poczytac a na stronie GT jest napisane, ze taka wersja istnieje!

4) czy w wersji GT350 jest cos inaczej zrobiony pod wzgledem stylistyki samochodu wewnatrz i zewnatrz

czytalem pare postow tutaj i chce zaznaczyc, ze niestety nie moge wejsc na forum evo.org.pl gdzie bym pewnie mogl znalezc pare odpowiedzi na temat moich pytan :)

jeszcze chcialbym zaznaczyc, ze nie jestem w tej chwili w Polsce i nie mialem jeszcze okazje pojezdzic tymi samochodami. Jedyne co, to wczesniej prowadzilem 450km evo IX i bardzo mi sie podobalo :) ))

pozdrawiam i przepraszam za bledy ort. (jesli sa), bo nie jestem 100% Polakiem

thx :)

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 10-11-2009, 17:48   

Shaker napisał/a:
1) czemu przyspieszenie do setki sie rozni w Polskich evo x od tych w Anglii? Patrzylem na obie oficjalne strony i z tego co zrozumialem to w Wielkiej Brytani FQ 300 ma ten sam silnik co w Polsce zwykle EVO. Jesli sie myle to prosze mnie poprawic, bo ja doczytalem, ze w Polsce samochod osiaga pierwsza setke w 5.4 a w WB 4.7?

a w Angli nie mierzy sie czasu 0-60mp/h? czyli 0-96km/h? W stanach tak jest wiec mysle ze w Angli tez i tutaj pewnie lezy cala roznica :)
Pozdroo

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Wysłany: 10-11-2009, 18:41   

Wersje z dopiskiem GTxxx to wersje ze zmienioną mapą silnika - stylistycznie niczym się nie różnią.

Dziwne ze polskie forum Evo Ci nie działa, u mnie wszystko działa. :wink:

Shaker 
Nowy Forumowicz

Auto: Moze evo
Wysłany: 10-11-2009, 21:36   

Robson86 napisał/a:

a w Angli nie mierzy sie czasu 0-60mp/h? czyli 0-96km/h? W stanach tak jest wiec mysle ze w Angli tez i tutaj pewnie lezy cala roznica :)
Pozdroo

tutaj to oni dokladnie mierzyli, bo bylo 0-62mp/h

banzajek 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer Evo X GSR
Wysłany: 12-11-2009, 20:46   

nie chce mi się wierzyć że nie działa Ci evo.org.pl , jestem tam codziennie kilkanaście razy i nie ma problemów. Zanim odpowiem na pytania Ty odpowiedz do czego będziesz używał Evo i jakie masz doświadczenie z mocnymi samochodami?

4.7 to jakiś wielki bullshit. Pokaż gdzie masz takie dane? Może to osiagi FQ400 ??
2) czemu w Polsce samochod ma 366 nm a w Anglii 407?? Po co ta roznica?? czy jakies prawo to zabrania?
Kolejna ciekawa informacja. Podaj źródło z którego czerpiesz informację to porozmawiamy dalej.
3) czy ktos wie o osiagach GT320, bo nie moglem nigdzie o tym samochodzie poczytac a na stronie GT jest napisane, ze taka wersja istnieje!
I tutaj zaczynam coraz bardziej wierzyć że jesteś spokrewniony z braćmi Grimm,albo pomyliłeś samochody. Istnieją wersje GSR, MR , RS oraz GT350
4) czy w wersji GT350 jest cos inaczej zrobiony pod wzgledem stylistyki samochodu wewnatrz i zewnatrz
W Gt350 masz inna mape silnika, inny wydech z tego co pamietam zegary DEFI i pare innych bajerkow.
Jedyne co, to wczesniej prowadzilem 450km evo IX i bardzo mi sie podobalo ))

wybacz,ale w to już całkiem nie chce mi się wierzyć żeby osobie która nie miała nic wspólnego z Evo ktoś dał kierować 450 KM wersją. Nie chcę Cię obrażać ale wiesz...ciężko mi w to uwierzyć. Mimo wszystko zapraszam do nas na forum (www.evo.org.pl) , postaramy się nakreślić Ci temat jakoś lepiej.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 13-11-2009, 07:43   

banzajek napisał/a:
4.7 to jakiś wielki bullshit. Pokaż gdzie masz takie dane? Może to osiagi FQ400 ??

Nie - FQ300
Cytat:
Acceleration 0-62 mph secs 4.7
na stronie http://mitsubishi-cars.co.uk czyli oficjalnej stronie importera.

Masz wybór banzajek - albo grzeczniej albo będą ostrzeżenia

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

banzajek 
Forumowicz

Wysłany: 15-11-2009, 00:02   

to ja poproszę ostrzeżenie :D a potem wytłumaczenie za co ;D Dalej będę bronił teorii że koleś nie wie co pisze a wiedzę czerpie z AutoŚwiata albo inny Bravo Sport. Czym jest strona GT ? Auto GT ? Ja tam nadal nie widzę żadnej wersji 320 ... jedyna to FQ330 w Wlk Brytanii ,ale to chyba nie ta bajka.

pepo 
Nowy Forumowicz

Auto: EVO X GT 350
Wysłany: 16-11-2009, 08:07   

strach tu pisać :shock:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 16-11-2009, 08:57   

banzajek napisał/a:
tutaj zaczynam coraz bardziej wierzyć że jesteś spokrewniony z braćmi Grimm,albo pomyliłeś samochody
banzajek napisał/a:
wielki bullshit.
banzajek napisał/a:
to ja poproszę ostrzeżenie a potem wytłumaczenie za co
Za ZASADY Forum punkt 8 z podpunktami.
Coś Cię drażni? Nie masz obowiązku odpowiadać a skoro już to robisz - zrób to kulturalnie. To, że masz EVO nie zwalnia Cię z przestrzegania Zasad Forum i dobrego wychowania.

pepo nie demonizowałbym. Po prostu nie zakłada się tu, że ktos kto pisze w ten sposób jest dzieckiem NEO i nie zasługuje na odpowiedź.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

banzajek 
Forumowicz

Wysłany: 16-11-2009, 16:44   

A co ma dobre wychowanie do czytania bajek które kolega Shaker tu poczynił? Zresztą widać pomyliła Ci się rola admina z wychowcą na kolonii. Ale cóż - Twój cyrk, Twoje małpy. Pepo dobrze napisał - strach tu pisać , skoro za wyrażanie opinii niezgodnych z protokołem grozi ban to ja szczerze dziękuję. Kiś się dalej.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 16-11-2009, 16:47   

Skoro nie pasują Ci Zasady tego Forum to żegnamy.

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

macia 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Wysłany: 16-11-2009, 21:13   

banzajek napisał/a:
za wyrażanie opinii niezgodnych z protokołem grozi ban

A ja się cieszę, że Tobie się tu nie podoba :lol: Bo jest nadzieja :wink: Również na to, że na auto też wkrótce zaczniesz narzekać i je szybko sprzedasz :wink:
Włazisz z ubłoconymi buciorami do czyjegoś domu i obruszasz się, że poprosili Cię o ich ściągnięcie :roll: Faktycznie - zamach na wolność :lol:
banzajek napisał/a:
szczerze dziękuję

Oczekuję konsekwencji 8)
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było.

tommyc1 
Mitsumaniak

Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
Wysłany: 27-11-2009, 17:22   

A się temat ciekawie zapowiadał, a tu się pożarli ludziska...ło matko, cóż za drazliwosć po obu stronach ;) .

Paweł_BB 
Mitsumaniak
01657/KMM

Auto: Evo VIII 4T375
Wysłany: 27-11-2009, 19:15   

Nuuuda Paaanie :D

Ali-En
[Usunięty]

Wysłany: 27-11-2009, 20:44   

banzajek napisał/a:
(...) Pepo dobrze napisał - strach tu pisać (...)
No fakt, zapytasz się o evo a ty go zbluzgasz :D :roll:

Odpowiedz do tematu