Chce kupic Evo X |
Autor |
Wiadomość |
Shaker
Nowy Forumowicz
Auto: Moze evo
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-11-2009, 17:14 Chce kupic Evo X
|
|
|
Witam jestem nowy, wiec od razu chcialbym wszystkich pozdrowic za nabyte informacje
jak w temacie, chce kupic evo x nowe z salonu. Bede go prawdopodobnie kupowal w Warszawie, bo mieszkam w stolicy Mam pare pytan co do tego samochodu i chce wszystkie niejasnosci wyjasnic!
1) czemu przyspieszenie do setki sie rozni w Polskich evo x od tych w Anglii? Patrzylem na obie oficjalne strony i z tego co zrozumialem to w Wielkiej Brytani FQ 300 ma ten sam silnik co w Polsce zwykle EVO. Jesli sie myle to prosze mnie poprawic, bo ja doczytalem, ze w Polsce samochod osiaga pierwsza setke w 5.4 a w WB 4.7?
2) czemu w Polsce samochod ma 366 nm a w Anglii 407?? Po co ta roznica?? czy jakies prawo to zabrania?
3) czy ktos wie o osiagach GT320, bo nie moglem nigdzie o tym samochodzie poczytac a na stronie GT jest napisane, ze taka wersja istnieje!
4) czy w wersji GT350 jest cos inaczej zrobiony pod wzgledem stylistyki samochodu wewnatrz i zewnatrz
czytalem pare postow tutaj i chce zaznaczyc, ze niestety nie moge wejsc na forum evo.org.pl gdzie bym pewnie mogl znalezc pare odpowiedzi na temat moich pytan
jeszcze chcialbym zaznaczyc, ze nie jestem w tej chwili w Polsce i nie mialem jeszcze okazje pojezdzic tymi samochodami. Jedyne co, to wczesniej prowadzilem 450km evo IX i bardzo mi sie podobalo ))
pozdrawiam i przepraszam za bledy ort. (jesli sa), bo nie jestem 100% Polakiem
thx |
_________________ Just another maniac |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 10-11-2009, 17:48
|
|
|
Shaker napisał/a: | 1) czemu przyspieszenie do setki sie rozni w Polskich evo x od tych w Anglii? Patrzylem na obie oficjalne strony i z tego co zrozumialem to w Wielkiej Brytani FQ 300 ma ten sam silnik co w Polsce zwykle EVO. Jesli sie myle to prosze mnie poprawic, bo ja doczytalem, ze w Polsce samochod osiaga pierwsza setke w 5.4 a w WB 4.7? |
a w Angli nie mierzy sie czasu 0-60mp/h? czyli 0-96km/h? W stanach tak jest wiec mysle ze w Angli tez i tutaj pewnie lezy cala roznica
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 10-11-2009, 18:41
|
|
|
Wersje z dopiskiem GTxxx to wersje ze zmienioną mapą silnika - stylistycznie niczym się nie różnią.
Dziwne ze polskie forum Evo Ci nie działa, u mnie wszystko działa. |
|
 |
Shaker
Nowy Forumowicz
Auto: Moze evo
|
Wysłany: 10-11-2009, 21:36
|
|
|
Robson86 napisał/a: |
a w Angli nie mierzy sie czasu 0-60mp/h? czyli 0-96km/h? W stanach tak jest wiec mysle ze w Angli tez i tutaj pewnie lezy cala roznica
Pozdroo |
tutaj to oni dokladnie mierzyli, bo bylo 0-62mp/h |
_________________ Just another maniac |
|
|
|
 |
banzajek
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer Evo X GSR
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Lis 2008 Posty: 159 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 12-11-2009, 20:46
|
|
|
nie chce mi się wierzyć że nie działa Ci evo.org.pl , jestem tam codziennie kilkanaście razy i nie ma problemów. Zanim odpowiem na pytania Ty odpowiedz do czego będziesz używał Evo i jakie masz doświadczenie z mocnymi samochodami?
1) czemu przyspieszenie do setki sie rozni w Polskich evo x od tych w Anglii? Patrzylem na obie oficjalne strony i z tego co zrozumialem to w Wielkiej Brytani FQ 300 ma ten sam silnik co w Polsce zwykle EVO. Jesli sie myle to prosze mnie poprawic, bo ja doczytalem, ze w Polsce samochod osiaga pierwsza setke w 5.4 a w WB 4.7?
4.7 to jakiś wielki bullshit. Pokaż gdzie masz takie dane? Może to osiagi FQ400 ??
2) czemu w Polsce samochod ma 366 nm a w Anglii 407?? Po co ta roznica?? czy jakies prawo to zabrania?
Kolejna ciekawa informacja. Podaj źródło z którego czerpiesz informację to porozmawiamy dalej.
3) czy ktos wie o osiagach GT320, bo nie moglem nigdzie o tym samochodzie poczytac a na stronie GT jest napisane, ze taka wersja istnieje!
I tutaj zaczynam coraz bardziej wierzyć że jesteś spokrewniony z braćmi Grimm,albo pomyliłeś samochody. Istnieją wersje GSR, MR , RS oraz GT350
4) czy w wersji GT350 jest cos inaczej zrobiony pod wzgledem stylistyki samochodu wewnatrz i zewnatrz
W Gt350 masz inna mape silnika, inny wydech z tego co pamietam zegary DEFI i pare innych bajerkow.
Jedyne co, to wczesniej prowadzilem 450km evo IX i bardzo mi sie podobalo ))
wybacz,ale w to już całkiem nie chce mi się wierzyć żeby osobie która nie miała nic wspólnego z Evo ktoś dał kierować 450 KM wersją. Nie chcę Cię obrażać ale wiesz...ciężko mi w to uwierzyć. Mimo wszystko zapraszam do nas na forum (www.evo.org.pl) , postaramy się nakreślić Ci temat jakoś lepiej. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 13-11-2009, 07:43
|
|
|
banzajek napisał/a: | 1) czemu przyspieszenie do setki sie rozni w Polskich evo x od tych w Anglii? Patrzylem na obie oficjalne strony i z tego co zrozumialem to w Wielkiej Brytani FQ 300 ma ten sam silnik co w Polsce zwykle EVO. Jesli sie myle to prosze mnie poprawic, bo ja doczytalem, ze w Polsce samochod osiaga pierwsza setke w 5.4 a w WB 4.7?
4.7 to jakiś wielki bullshit. Pokaż gdzie masz takie dane? Może to osiagi FQ400 ?? |
Nie - FQ300 Cytat: | Acceleration 0-62 mph secs 4.7 | na stronie http://mitsubishi-cars.co.uk czyli oficjalnej stronie importera.
Masz wybór banzajek - albo grzeczniej albo będą ostrzeżenia |
Just think...
. |
|
|
|
 |
banzajek
Forumowicz

|
Wysłany: 15-11-2009, 00:02
|
|
|
to ja poproszę ostrzeżenie a potem wytłumaczenie za co ;D Dalej będę bronił teorii że koleś nie wie co pisze a wiedzę czerpie z AutoŚwiata albo inny Bravo Sport. Czym jest strona GT ? Auto GT ? Ja tam nadal nie widzę żadnej wersji 320 ... jedyna to FQ330 w Wlk Brytanii ,ale to chyba nie ta bajka. |
|
|
|
 |
pepo
Nowy Forumowicz
Auto: EVO X GT 350
|
Wysłany: 16-11-2009, 08:07
|
|
|
strach tu pisać |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 16-11-2009, 08:57
|
|
|
banzajek napisał/a: | tutaj zaczynam coraz bardziej wierzyć że jesteś spokrewniony z braćmi Grimm,albo pomyliłeś samochody |
banzajek napisał/a: | wielki bullshit. |
banzajek napisał/a: | to ja poproszę ostrzeżenie a potem wytłumaczenie za co | Za ZASADY Forum punkt 8 z podpunktami.
Coś Cię drażni? Nie masz obowiązku odpowiadać a skoro już to robisz - zrób to kulturalnie. To, że masz EVO nie zwalnia Cię z przestrzegania Zasad Forum i dobrego wychowania.
pepo nie demonizowałbym. Po prostu nie zakłada się tu, że ktos kto pisze w ten sposób jest dzieckiem NEO i nie zasługuje na odpowiedź. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
banzajek
Forumowicz

|
Wysłany: 16-11-2009, 16:44
|
|
|
A co ma dobre wychowanie do czytania bajek które kolega Shaker tu poczynił? Zresztą widać pomyliła Ci się rola admina z wychowcą na kolonii. Ale cóż - Twój cyrk, Twoje małpy. Pepo dobrze napisał - strach tu pisać , skoro za wyrażanie opinii niezgodnych z protokołem grozi ban to ja szczerze dziękuję. Kiś się dalej. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 16-11-2009, 16:47
|
|
|
Skoro nie pasują Ci Zasady tego Forum to żegnamy. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
macia
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Pomógł: 19 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 3163 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 16-11-2009, 21:13
|
|
|
banzajek napisał/a: | za wyrażanie opinii niezgodnych z protokołem grozi ban |
A ja się cieszę, że Tobie się tu nie podoba Bo jest nadzieja Również na to, że na auto też wkrótce zaczniesz narzekać i je szybko sprzedasz
Włazisz z ubłoconymi buciorami do czyjegoś domu i obruszasz się, że poprosili Cię o ich ściągnięcie Faktycznie - zamach na wolność
banzajek napisał/a: | szczerze dziękuję |
Oczekuję konsekwencji |
_________________ Mazda cx5 '15
Dokker 1.6 lpg '13
ex Outlander 2.4 cvt '10
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było. |
|
|
|
 |
tommyc1
Mitsumaniak
Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
|
Wysłany: 27-11-2009, 17:22
|
|
|
A się temat ciekawie zapowiadał, a tu się pożarli ludziska...ło matko, cóż za drazliwosć po obu stronach . |
|
|
|
 |
Paweł_BB
Mitsumaniak 01657/KMM

Auto: Evo VIII 4T375
|
Wysłany: 27-11-2009, 19:15
|
|
|
Nuuuda Paaanie |
|
|
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 27-11-2009, 20:44
|
|
|
banzajek napisał/a: | (...) Pepo dobrze napisał - strach tu pisać (...) | No fakt, zapytasz się o evo a ty go zbluzgasz |
|
|
|
 |
|