Wina Nagrzewnica?, a może cos innego ? |
Autor |
Wiadomość |
marcin4g
Mitsumaniak

Auto: Eclipse & Galant
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Lip 2008 Posty: 126 Skąd: Tychy d(-_-)b
|
Wysłany: 10-11-2009, 21:16 Wina Nagrzewnica?, a może cos innego ?
|
|
|
Witam, mam tego typu pytane, bowiem z tym problemem borykam się od dłuższego czasu, i powoli tracę cierpliwość.
Zbiera mi się woda pod dywanikiem kierowcy i tylko w tym miejscu, czy jest możliwość ze to wina nagrzewnicy ? ( grzeje normalnie, a płynu chłodniczego mi nie ubywa, a woda która znajduje się pod dywanikiem wygląda na deszczówkę)
Szyby czołowej na pewno nie bo jestem świeżo po wklejeniu na nowo.
Wszystkie kanały odpowietrzające wodę przedmuchane karcher-em i dalej nic .
Koś dysonuje jakimiś schematami gdzie i jak znajdę, nagrzewnice, czy trzeba demontować cała konsole z przodu ?
Z autem mam wszystko OK poza ta wodą, czy koś z was ma jakieś konkretne rady ;>? jak wyglądają kanały odprowadzające wodę, z pod podszybia ? jak z tym walczyć, aby wygrać
I ostatnie pytane czy jest możliwość aby woda dostawała się z zewnątrz przez nagrzewnice. |
_________________ | Mitsubishi Eclipse | 4g69 (2.4l) | & Mitsubishi Galant | 4g64 (2.4l) | |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11196 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 11-11-2009, 11:20
|
|
|
Sprawdź wszystkie otwory w ścianie grodziowej.Możliwe,że któraś zaślepka wypadła,i tam się dostaje woda podczas jazdy |
|
 |
krzych38
Forumowicz
Auto: galant 2.0 v6
|
Wysłany: 11-11-2009, 20:28
|
|
|
czy masz klimatyzację i czy jeździsz na włączonej ,bo przytkany odpływ skroplin wylewa się pod dywaniki |
|
|
|
 |
marcin4g
Mitsumaniak

|
Wysłany: 11-11-2009, 21:31
|
|
|
na klimatyzacji nie jeżdżę ... na samym ogrzewaniu ... hm... jutro mam trochę czasu może faktyczne na ścianie grodzącej wypadł jakiś korek maskujący o tym nie pomyślałem ...
jutro napiszę , maił kos jeszcze podobny problem ? |
_________________ | Mitsubishi Eclipse | 4g69 (2.4l) | & Mitsubishi Galant | 4g64 (2.4l) | |
|
|
|
 |
szpala85
Mitsumaniak
Auto: dwie skarbonki
Pomógł: 23 razy Dołączył: 09 Sie 2006 Posty: 2156 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 12-11-2009, 18:17
|
|
|
agentmk napisał/a: | maił kos jeszcze podobny problem ? |
niestety nie w Galancie
ale myślę że tak jak napisał kolega : jacek11 napisał/a: | Sprawdź wszystkie otwory w ścianie grodziowej |
i przy okazji sprawdź te gumowe zaslepki pod podłogą .... kiedyś w Colcie były zapchane syfem i jak jakaś woda się zebrała to nie miała gdzie spłynąć |
|
|
|
 |
marcin4g
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-11-2009, 21:39
|
|
|
Po godzinie testów ze szlauchem doszedłem do tego gdzie woda dostaje się do środka... . wszyscy Ci co obstawali zaślepkę w ścianę grodzącej PRAWIE mieli racje ... w rogu po strone lewej wchodzi wiązka z komory silnika do bezpieczników wewnątrz samochodu, właśnie w tym miejscu woda dostawała się do środka.... (wyglądało to tak jak by sparciała w jednym mijescu ) guma uszczelniona na około jesze zaimpregnowałem blachę i ... WODY BRAK !!! ;p udało się
p.s co do korków na podłodze tez do okoła zaimpregnowałem uszczelniłem mam nadzeje że teraz wszystko będzie hulać .... pyzatym to dzięki serdeczne na naprowadzenie na dobre tory |
|
|
|
 |
|