Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wina Nagrzewnica?, a może cos innego ?
Autor Wiadomość
marcin4g 
Mitsumaniak

Auto: Eclipse & Galant
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-11-2009, 21:16   Wina Nagrzewnica?, a może cos innego ?

Witam, mam tego typu pytane, bowiem z tym problemem borykam się od dłuższego czasu, i powoli tracę cierpliwość.

Zbiera mi się woda pod dywanikiem kierowcy i tylko w tym miejscu, czy jest możliwość ze to wina nagrzewnicy ? ( grzeje normalnie, a płynu chłodniczego mi nie ubywa, a woda która znajduje się pod dywanikiem wygląda na deszczówkę)
Szyby czołowej na pewno nie bo jestem świeżo po wklejeniu na nowo.
Wszystkie kanały odpowietrzające wodę przedmuchane karcher-em i dalej nic .
Koś dysonuje jakimiś schematami gdzie i jak znajdę, nagrzewnice, czy trzeba demontować cała konsole z przodu ?

Z autem mam wszystko OK poza ta wodą, czy koś z was ma jakieś konkretne rady ;>? jak wyglądają kanały odprowadzające wodę, z pod podszybia ? jak z tym walczyć, aby wygrać

I ostatnie pytane czy jest możliwość aby woda dostawała się z zewnątrz przez nagrzewnice.

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Wysłany: 11-11-2009, 11:20   

Sprawdź wszystkie otwory w ścianie grodziowej.Możliwe,że któraś zaślepka wypadła,i tam się dostaje woda podczas jazdy :)

krzych38 
Forumowicz

Auto: galant 2.0 v6
Wysłany: 11-11-2009, 20:28   

czy masz klimatyzację i czy jeździsz na włączonej ,bo przytkany odpływ skroplin wylewa się pod dywaniki

marcin4g 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-11-2009, 21:31   

na klimatyzacji nie jeżdżę ... na samym ogrzewaniu ... hm... jutro mam trochę czasu może faktyczne na ścianie grodzącej wypadł jakiś korek maskujący o tym nie pomyślałem ...
jutro napiszę , maił kos jeszcze podobny problem ?

szpala85 
Mitsumaniak

Auto: dwie skarbonki
Wysłany: 12-11-2009, 18:17   

agentmk napisał/a:
maił kos jeszcze podobny problem ?

niestety nie w Galancie :wink:
ale myślę że tak jak napisał kolega :
jacek11 napisał/a:
Sprawdź wszystkie otwory w ścianie grodziowej

i przy okazji sprawdź te gumowe zaslepki pod podłogą .... kiedyś w Colcie były zapchane syfem i jak jakaś woda się zebrała to nie miała gdzie spłynąć :wink:

marcin4g 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-11-2009, 21:39   

Po godzinie testów ze szlauchem doszedłem do tego gdzie woda dostaje się do środka... . wszyscy Ci co obstawali zaślepkę w ścianę grodzącej PRAWIE mieli racje ... w rogu po strone lewej wchodzi wiązka z komory silnika do bezpieczników wewnątrz samochodu, właśnie w tym miejscu woda dostawała się do środka.... (wyglądało to tak jak by sparciała w jednym mijescu ) guma uszczelniona na około jesze zaimpregnowałem blachę i ... WODY BRAK !!! ;p udało się 8)

p.s co do korków na podłodze tez do okoła zaimpregnowałem uszczelniłem mam nadzeje że teraz wszystko będzie hulać .... pyzatym to dzięki serdeczne na naprowadzenie na dobre tory

Odpowiedz do tematu